Budatínska - nebezpečný rebrík

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Petržalka

Vyriešený

Prosím o výmenu prípadne odstránenie tohto kovového rebríka. Je to dosť nebezpečné pretože deti sa často počas lezenia šmýkajú a padajú, pričom sa udrú o kovové časti. Ideálne by bolo niečo drevené alebo povrazové.

Ďakujem

21. september 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ďakujeme za Váš podnet - ten sme postúpili na prešetrenie pracovníčke referátu investičných činností.
Kto? Referát investičných činností

Dávid Pavlík, Referát komunikácie s verejnosťou MÚ Petržalka
16. október 2021

Marcel

Už je to mesiac od náhlasenia. Rád by som vedel aký je momentálny stav môjho podnetu. ďakujem
18. október 2021

Odkaz pre starostu

Podnet bol opätovne preposlaný samospráve.

Michal Haman
Administrátor pre Petržalku
19. október 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň.
Na základe informácie od pracovníčky referátu investičných činností ide o herný prvok od certifikovaného výrobcu herných prvkov určených na použitie na verejných detských ihriskách. Prvok je navrhnutý a vyrobený v súlade s technickou normou STN EN 1176, pričom prešiel aj bezpečnostnou ročnou kontrolou revízneho technika. Podľa technického listu je herný prvok určený pre vekovú kategóriu 3-14 rokov.
Samotný oblúkový rebrík nie je možné odstrániť ani nahradiť inou časťou (niečím lanovým alebo dreveným ako navrhujete), pretože by prvok už nezodpovedal certifikátu o zhode, ktorý výrobca dodal k uvedenej zostave/konštrukcii.

Deti, pre ktoré je oblúkový rebrík pohybovo náročný, môžu ako výlez použiť lanový rebrík na danom hernom prvku. Kto preferuje drevené herné prvky, môže využívať neďaleké detské ihrisko na Znievskej 8, kde je drevená herná zostava.
Mestská časť Petržalka pre revitalizácii detských ihrísk preferuje herné prvky a zariadenia vyrobené z bezúdržbových materiálov (napr. nerez, HDPE, HPL, atď.), ktoré majú dlhú trvácnosť a antivandal vlastnosti. Pri počte 55 verejných detských ihrísk, ktoré MČ Petržalka spravuje, nie je možné, aby na všetkých boli drevené herné prvky, ktoré si jednak vyžadujú časovo a materiálovo náročnejšiu údržbu (pravidelné natieranie, impregnovanie) a zároveň časom aj napriek údržbe materiálovo degradujú a je potrebná ich opätovná kompletná výmena. Pre MČ Petržalka je finančne udržateľnejšie používať pri obnove detských ihrísk trvácnejšie materiály.

Dávid Pavlík, Referát komunikácie s verejnosťou MÚ Petržalka
10. máj 2022

Marcel

Dobrý deň, som rád, že aj napriek vašej pôvodnej negatívnej odpovedi bol rebrík vymenený za schodíky. Je to tak oveľa bezpečnejšie pre deti. Ďakujem

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania