Zápotockého-chodník-bariérový

Zodpovednosť za riešenie: Prešov

V riešení
meno
Michal 20. septembra 2021

Na chodníku na ul. Zápotockého medzi križovatkami s Kúpeľnou a Požiarnickou ulicou je množstvo hrboľov, pre kočíky a invalidné vozíky je takmer nezjazdný. Chodník na druhej strane cesty, popri trati je podobne pre kočíky a ľudí na invalidnom vozíku nepoužiteľný – pre jeho širku miestami len 30 cm.

Žiadam o opravu resp. komplexnú obnovu oboch chodníkov v súlade s platnými normami.

20. september 2021

Odpoveď samosprávy

Týmto potvrdzujeme doručenie Vášho podnetu, pričom mesto Prešov tento podnet preskúma a podľa možností prijme opatrenia na nápravu. O výsledku jeho vybavenia bude bezodkladne informovať doménu www.odkazprestarostu.sk.

Mestský úrad v Prešove
28. september 2021

Michal

Keďže mesto prednedávnom opravilo cca 7 m dlhú časť chodníka (pochvala!), ale ostatné, aj veľké, defekty na ňom ostali neopravené, zasielam aj ďalšie fotografie z daného chodníka, aby sa na ne pri oprave nezabudlo.

Verím, že mesto urýchlene zabezpečí opravu aspoň najväčších nedostatkov v čo najväčšom počte, resp zabezpečí skorú komplexnú obnovu tohto chodníka.

Myslím, že v Prešove je málo chodníkov v horšom stave, ako tento.

Ďakujem za informáciu, či a kedy sa plánuje komplexná obnova, resp. kedy a v akom rozsahu dôjde k oprave.
29. september 2021

NebudemLabutKedNebuduUradnici

Nie som si isty, ale tu jednu cast neopravilo mesto preto, ze malo zly chodnik, ale nahodou vodarne, lebo tam bola porucha a rozkopavka
03. november 2021

Michal

Dovolím si mestu pripomenúť, že 30-dňová lehota na vybavenie podnetu uplynula pred dvomi týždňami.

Urgujem preto odpoveď a verím, že mesto tentokrát zašle uspokojivú, konkrétnu odpoveď, vrátane očakávaného termínu opravy tohto chodníka. Potrebné informácie má predsa k dispozícii. A taktiež zverejní plán opráv chodníkov a komunikácii, či minimálne informuje o stave jeho vypracovania, termíne zhotovenia a zverejnenia.

Odoslať formálnu odpoveď typu "Požiadavku evidujeme v zozname žiadostí na opravu. Opravy miestnych komunikácií a chodníkov na území mesta Prešov, sa budú realizovať v závislostí od rozsahu, prípadne charakteru poškodenia, ako aj priorít a finančných možností mesta Prešov." použitím Ctrl-C, Ctrl-Z dokáže aj cvičená opica, na to nie sú nutní vysokoškolsky vzdelaní odborníci.
03. november 2021

NebudemLabutKedNebuduUradnici

Inak aj pri tomto podnete sa ukazuje, ze keby mesto preferovalo dlazbu, tak ked korene na.par miestach po 5 ci po 10 rokoch podrastu a zdvihnu dlazbu, ziadny problem opravit to. A zase bezne drobne korene dlazbu ako taku neznicia kdezto asfaltovy chodnik cely popraska.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania