Betliarska - zle viditeľný priechod pre chodcov

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

V riešení
meno
Juraj Hajdin 20. septembra 2021

Dobrý deň prajem.

Denne vozím deti do školy po uliciach Petržalky a všimol som si zle vyznačené priechody pre chodcov. Minimálne raz do týždňa registrujem nebezpečnú situáciu na priechodoch. Ide z môjho pohľadu hlavne o ulice Betliarska, Jantárova a Lietavská. Určite ich je viac. Veľmi by som bol nerád, keby sa tento problém riešil až v momente, keď sa na niektorom zo zle vyznačených priechodov stane tragédia. Vzhľadom na veľkú plochu cesty, napr. pri zastávke MHD na Betliarskej v smere od nemocnice na Jantárovu, odporučil by som okrem namaľovania nového priechodu pre chodcov, umiestniť aj výraznú dopravnú značku, resp. svetelnú signalizáciu. Podobný problém je aj na priechode pri zastávke Jantárova. Ďakujem za skoré vybavenie môjho podnetu. Všetkým nám ide o dobro a bezpečnosť ľudí.

20. september 2021

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Hlavné mesto SR Bratislava
23. september 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

sme radi, že vám záleží na stave nášho mesta. O vašom podnete sme informovali kompetentné oddelenie, ktoré sa ním už zaoberá.

S pozdravom
Kto? Oddelenie správy komunikácií

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislavy
03. máj 2022

Matej Gašpierik

Na Betliarskej ulici sa stalo už niekoľko nehôd, dokonca mám aj osobnú skúsenosť, kedy nás troch vodič nevidel na priechode pre chodcov. Tie sú dlhé, cesta je široká, vodiči majú dojem že sú na diaľnici a nie v meste, málokto po nej chodí maximálnou povolenou rýchlosťou, preto si myslím, že riešením by bolo vybudovanie ostrovčekov v strede vozovky tak, ako je vybudovaný jeden v strede Betliarskej ulice. Ten jediný je bezpečný. Treba si uvedomiť, že pohyb chodcov je tam obrovský, najmä personál a pacienti neďalekej nemocnice. Preto by som navrhoval vytvorenie bezpečných prechodov pre chodcov cez Betliarsku ulicu a následne aj Antolskú, za prioritu číslo jedna!
19. október 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

pre priechod na Betliarskej ulici bolo vypracovaný projekt organizácie dopravy pre umiestnenie retroreflexných gombíkov, ktoré bolo určené Cestným správnym orgánom dňa 04.10.2021.
Čo sa týka Lietavskej ulice, pre celú Lietavskú ulicu bol vypracovaný komplexný projekt organizácie dopravy, kde sú riešené aj priechody pre chodcov.
Realizácia závisí od počtu pridelených finančných prostriedkov, preto prosíme o trpezlivosť.

S pozdravom
Kto? Oddelenie správy komunikácií

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava
19. október 2022

Matej Gašpierik

Radšej mal byť vypracovaný projekt, ako sa má nemocničný personál a pacienti dostať zo zástavky Ľubovnianska, na Betliarskej ulici, až do vchodu nemocnice. To by bolo prínosnejšie, ako iba umiestniť retrofeflexné gombíky. Napr. ani na moste ponad Chorvátske rameno nie je žiadny priechod pre chodcov a teda ľudia prebiehajú pomedzi autá, cyklistov, korčuliarov a ostatných účastníkov premávky po ceste. Niekde som už taký projekt videl. Nové riešenie celej tej nešťastnej križovatky. Choďte sa tam pozrieť naživo, až vidíte na vlastné oči tie krízové momenty a vysoké rýchlosti niektorých vodičov. Ono sa to začne riešiť až v momente, keď niekto z Cestného správneho orgánu pôjde do nemocnice a nebodaj bude musieť uskakovať pred autami. A pri tom by možno stačilo v strede cesty osadiť malý ostrovček, rovnaký, aký je na Betliarskej ulici asi 200 m vzdialený od tohto priechodu. Gombíky túto zlú situáciu nevyriešia.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania