Galbavého-schody-poškodené

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

V riešení
meno
Michal Straňák 28. septembra 2021

Ako správca bytového domu na ulici Galbavého 3, Bratislava-Dúbravka si Vás dovoľujeme požiadať o opravu obidvoch prístupových schodísk (viď fotodokumentácia) do predmetného bytového domu.

Schodiská sa nachádzajú na parcele „C“ č. 1479, okres: Bratislava IV, KÚ: Dúbravka, ktorá je vo vlastníctve Hl. m. SR Bratislava.

Schodiská sú viac rokov poškodené a nevyhovujú z hľadiska bezpečnosti. (poškodená a uvoľnená dlažba, kaverny a výmoly v bet.zálievke v okolí schodiska atď)


Oprava schodísk je nutná z dôvodu zabezpečenia bezpečného prístupu vlastníkov a návštevníkov do bytového domu. V súčasnosti hrozí na poškodených schodiskách zvýšené riziko úrazu.

30. september 2021

Odpoveď samosprávy

Pozemok CKN 1479 nie je zverený do správy mestskej časti a teda MČ nemá povinnosť ani možnosť opravovať na ňom schody. Môžete sa skúsiť obrátiť na Magistrát s vašou požiadavkou. Nechceme predpovedať ich stanovisko ale v zmysle platnej legislatívy pokiaľ schody alebo prístupový chodník slúžia výlučne obyvateľom bytového domu sú jeho súčasťou a musia si ich opraviť sami.

Rastislav Bagar, prednosta MÚ BA-Dúbravka
30. september 2021

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Hlavné mesto SR Bratislava
18. október 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

sme radi, že vám záleží na stave nášho mesta. O vašom podnete sme informovali kompetentné oddelenie, ktoré sa ním už zaoberá.

S pozdravom
Kto? Sekcia správy nehnuteľností

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislavy

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania