Dudvážska 14-18-neporiadok-Psie exkrementy pod oknom

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Podunajské Biskupice

Uzavretý
meno
juraj 02. októbra 2014

Pridavam dalsi podnet na neupratanie psich exkrementov v Pod. Biskupiciach na Dudvazskej ulici cislo 13,16,18 oproti materskej skolke. Pred nedavnom sa pokosila zelen okolo bytovky a pekne krasne vidno kopu obrovskych exkrementov, na ktore sa musime divat z okna. Byvam na 1. poschodi a poviem Vam, ze je to nechutne. Denno denne chodi okolo plno psickarov a naposledy taky mlady chalan s bulterierom , ktory vykonal potrebu a majitel exkrementy po svojom milacikovi neodpratal. Mrzi mato, pretoze tam byvam aj moja rodina a nemozem ani postit deti na travnik behat pretoze je to zivotu nebezpecne. Zaroven nehovorim o porusovani zakazu behania volne pustenych psov, ktore sa v tej oblasti a aj na Vrakunskej strane oproti Bile, neustale porusuje. Mat psa je sice slachetna vec a starat sa on, ale mali by to robit poriadne a zodpovedne. Prosim dajte tam mestsku hliadku pretoze pokial ako doteraz tam nebudu chodit tak tento neporiadok neprestane.

03. október 2014

Eva

Súhlasím, tak ako som uviedla aj vo svojom podnete, je potrebné rozdať nejaké pokuty za neupratanie výkalov, aby sa to medzi psíčkarmi rozšírílo. Pokiaľ nebudú mať hrozbu pokuty, výkaly nebudú zbierať aj napriek povinnosti alebo dostatku odpadkových košov. Tak to u nás bohužial chodí. Pripomenutie povinnosti zbierať výkaly osadením informačných tabúľ tiež nezaškodí.
03. október 2014

pavolh

mesto sa nevie ovladat!
03. október 2014

juraj

My obyvatelia tejto casti musime strpiet neporiadok po "sockaroch" pri Tescu, bordel na zastavkach, vykaly po chodnikoch a trave. Nehovorim, ze je to vina iba tych bezdomovcov, aj ti co tam byvaju si po svojich psoch neodpratavaju, ale je to smutne, ked sa s tym nic nerobi. Pritom uz roky upozornuju na takyto stav.Ale hlavne ze sa stavaju nove byty pri Kauflande a v okoli. Ale ked sa tam ludia pristahuju tak potom su znechuteni tym bordelom v okoli. Ja osobne by som take peniaze nevyhodil za byt v tomto okoli. Same preplnene kose ci idete cez pracovny den ci cez vikend. Same spaky pohodene ci pri zastavkach ci na cestach. Napriklad v takej petrzalke su zastavky veru ovela cistejsie, ten kto cestuje to pozna. To len PB a Vrakuna su zabudnute casti Bratislavy.
04. október 2014

john

yes
05. október 2014

Flego

Nie ste sami Juraj a Eva, kto má takéto problémy :-) https://www.odkazprestarostu.sk/trnava/podnety/7740/vratme-travu-detom
06. október 2014

Eva

Vďaka, bolo mi jasné, že nie sme sami a už sa toho popísalo na túto tému dosť:) Ale aj tak som si dobre počítala:) Len sa mi zdá, že diskusie moc toho nevyriešia a tí čo by to mali riešiť, nad tým zatvárajú oči... Podľa mňa je hlavným problémom (teda okrem ignorantstva samotných psíčkarov) skutočnosť, že túto povinnosť nikto (ani polícia, ani samospráva) nekontroluje a nepokutuje. Ja osobne som v našej časti pešiu mestskú hliadku ešte nevidela. Ale odpoveď náčelníka Kelešiho sa mi celkom páčila a vyzerá to, že sa u vás aspoň niečo robí, tak sa pokúsim zistiť, ako je to u nás.
06. október 2014

pavolh

dat kose urcene na exkrementy!
07. október 2014

juraj

koše nepomôžu, ludia sú už tak naučení, že to robiť nemusia, že je to na ich dobrovolnosti. No fakt je ten, že tých psov je neskutočne veľa a teda aj toho neporiadku po nich na trávnikoch, prakticky nie je deň, keď pri jednom takom vykale neprejdem. Tu pomôže ponuka nie 16 eur ale 600 !!! A potom začnú nad tým rozmýšľať. Na jednej strane to môže mestkej hliadke pomôcť s ďalším prijmom miesto pokutovania vodičov, ale to by museli zase vyčleniť niekoľko ľudí, ktorí by to mali na starosti a to je robota navyše takže preto s tým nik nerobí. Keby niekto sa dobrovolne prihlasil najlepšie zadarmo čo to bude robiť. To by bolo pre nich. Pritom oni sú kompetentní a oni sa majú o to starať nie my obyvatelia. To že ja niekoho upozorním a ten dotyčný mi vynada nič nevyrieši.
07. október 2014

adamk

najat policajnu hliadku!a davat pokuty!potom budu psickari discplinovanejsi.
13. október 2014

robert založnik

ja suhlasim s tym co povedal adamk.
17. október 2014

meciar

strielat to ako skodnu, ved aj kolko lamp je sucich na vymenu, kazda jedna je z tych starych naspodku silno zhrdzavenych, a nikto od nikoho nepyta za skodu sposobenu tymito milovnikmi zvierat, doma im urcite aj rite umyvaju aby im byt nesmrdel, 90% psov ani nie je prihlasenych, nehovoriac o tom ako to vsetko dychame ked pokosia tu burinu co travou nazyvaju a suche hovna sa rozprasia do vzduchu...
17. október 2014

robko tomasin

ten majitel co to sposbil odpratat!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
24. október 2014

Kovácsová

po obdržaní podnetu bol podnet odstúpený Okrskovej stanici MsP Ružinov s výzvou na pravidelnú hliadkovú a kontrolnú činnosť porušovania VZN č. 2/2013 ktorým sa upravujú niektoré podmienky držania psov na území Mestskej časti Bratislava - Podunajské Biskupice.

S pozdravom

Mgr. Kovácsová Monika
ref. ŽP, OaCH
24. október 2014

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

po obdržaní podnetu bol podnet odstúpený Okrskovej stanici MsP Ružinov s výzvou na pravidelnú hliadkovú a kontrolnú činnosť porušovania VZN č. 2/2013 ktorým sa upravujú niektoré podmienky držania psov na území Mestskej časti Bratislava - Podunajské Biskupice.

S pozdravom

Mgr. Kovácsová Monika
ref. ŽP, OaCH
24. október 2014

ronald kováč

dufam ze budu Podunajske Biskupice bez exkrementov!
24. október 2014

Eva

Pre informáciu: Obrátila som sa so žiadosťou o informácie týkajúce sa kontroly a pokút pre psíčkarov na Mestskú políciu. Podľa informácii, ktoré mi boli poskytnuté Mestskou políciou, v celej mestskej časti Podunajské Biskupice vykonávajú výkon služby traja okrskári a to nielen na kontrolu VZN 2/2013 (podrobnosti o chove psov), ale aj ďalšie úlohy vyplývajúce so zákonov a iných VZN. V rokoch 2013 a 2014 nebola udelená žiadna pokuta psíčkarovi pre neplnenie povinností vyplývajúcich z VZN 2/2013, nakoľko žiadny nebol "prichytený pri čine", čomu sa pri tak nízkom počte policajtov ani nemožno čudovať. Týmto sa stáva VZN 2/2013 prakticky bezzubé a zbytočné.
24. október 2014

ronald kováč

mozete uzavriet diskusiu!
26. október 2014

erik oloman

nebud poser
28. október 2014

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

chcel by som vyzvať diskutujúcich, aby sa zdržali osobných útokov a obvinení na jednotlivých užívateľov nášho portálu. Diskutujte slušne a vecne.

Zároveň Vás chcem upozorniť, že pri vkladaní komentáru ste súhlasili, že budete rešpektovať pravidlá používania portálu Odkazprestarostu.sk

https://www.odkazprestarostu.sk/podmienky

Jakub Kmeť
28. október 2014

ronald somola

prosim uz uzavrite diskusiu!neviete co povedal erik koloman?alebo vymazte jeho komentar!
29. október 2014

juraj

Nikto uzatvarat diskusiu nebude. Nakolko niekto kompetentni nie je schopny riesit danny problem, ostane tato diskusia otvorena a podnet nerieseny tak ako je to aj v skutocnosti. Kto vie, raz sa mozno dockam nejakej tej realizacie. Som skutocne sklamany a zaroven zhnuseny.
29. október 2014

ronald somola

tato disusia je zbytocna!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
15. január 2024

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za Váš podnet. Predovšetkým sa ospravedlňujeme za reakciu, ktorá prichádza až po niekoľkých rokoch. Po nástupe nového vedenia mestskej časti v roku 2022 sme z minulých období zdedili túto agendu, žiaľ v takomto stave a postupne sa snažíme všetky otvorené podnety (napriek svojej v mnohých prípadoch už neaktuálnosti) uzavrieť. Ďakujeme za pochopenie a tešíme sa na ďalšiu spoluprácu pri riešení podnetov - v reálnom čase.

Toho času neevidujeme opakujúci s problém. V prípade porušovania VZN zo strany majiteľov psov je potrebné obrátiť sa priamo na Mestskú políciu SR Bratislavy na číslo 159.

S pozdravom

Oddelenie životného prostredia, odpadového a cestného hospodárstva

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania