Irkutská-parkovanie-problémové


V riešení
meno
Pavol Grasse 25. októbra 2021

Permanentne parkujúce vozidlo na chodníku. Nie je ponechaný zákonom stanovený minimálny priestor 1,5 metra. Aj mamičky s kočíky potom chodia po cyklotrase na druhej strane cesty a vznikajú kolízne situácie s cyklistami. Poprosím o určenie zodpovednosti na Mestskú políciu a ich riešenie tohto dlhodobého bezohľadného parkovania. Irkutská ulica číslo domu 24.

25. október 2021

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Mestská polícia hlavného mesta SR Bratislavy
28. október 2021

Odpoveď samosprávy

Príslušníci OV MsP BA V. popri plnení ďalších služobných úloh zamerajú svoju činnosť aj na riešenie parkovania vozidiel na Irkutskej ulici v Bratislave.
V prípade, že občania majú podozrenie z páchania protiprávneho činu, môžu kontaktovať MsP na skrátenom telefónnom čísle 159. Na miesto oznamu bude vyslaná hliadka MsP, ktorá preverí oznámenie zo spáchania priestupku a v prípade jeho potvrdenia ho neodkladne vyrieši v zmysle platných právnych predpisov. Ak sa príslušníci MsP dozvedia o priestupku prostredníctvom webovej stránky, spravidla už uplynie veľký časový úsek a vodiči z miesta odídu, takže priestupok už nemôžu riešiť.
Ďakujeme za podnet.

Ing. Marta Urbanová
01. november 2021

Tomáš

Pani inžinierka, keď nahlásime priestupok, ktorý sa opakuje 365 dní v roku už niekoľko rokov a vy poviete, že sa to nedá riešiť? Stačí si spraviť mapu s nahlásenými lokalitami, určiť trasu pre jednotlivé hliadky a každý deň zinkasovať tisíce pokút. Ak niektorí ľudia na vedúcich pozíciach nezvládajú svoju prácu, treba ich nahradiť.
02. november 2021

Pavol Grasse

Pani inžinierka. Príslušníci OV MsP BA V. popri plnení ďalších služobných úloh nezamerali svoju činnosť aj na riešenie parkovania vozidiel na Irkutskej ulici v Bratislave. Občan mal podozrenie z páchania protiprávneho činu a kontaktoval MsP na skrátenom telefónnom čísle 159; na miesto oznamu nebola vyslaná hliadka MsP, ktorá mala preveriť oznámenie zo spáchania priestupku a v prípade jeho potvrdenia ho neodkladne vyriešiť v zmysle platných právnych predpisov. Vozidlo bolo odparkované na chodníku v rovnakej polohe, z rovnako vytočenými prednými kolesami aj štyri hodiny po nahlásení na číslo 159. Ako bonus tam po zotmení parkovali na chodníku ďalšie dve autá, hneď oproti prázdnemu parkovisku na druhej strane cesty. Koľko hodín príslušníci MsP potrebujú na dostavenie sa k prevereniu podozrenia z priestupku? Šesť? Dvanásť? Dvadsaťštyri? To spravidla už uplynie veľký časový úsek a vodiči z miesta odídu, takže priestupok už nemôžu riešiť. Pokiaľ tam medzičasom znova neprídu, alebo nikam ani neodídu po celú dobu od nahlásenia.
02. november 2021

Pavol Grasse

Fotografia sa nedala odoslať spolu z predchádzajúcim príspevkom, tak posielam samostatne.
03. november 2021

Odkazprestarostu.sk

Dobrý deň, pán Grasse,
komentár s fotografiami preposielam mestskej polícii.

S pozdravom
Jana Žabka
administrátorka pre Rusovce
22. november 2021

Odpoveď samosprávy

Príslušníci MsP sú o tomto probléme vyrozumení a inštruovaní, aby počas výkonu služby riešili túto situáciu a zabezpečili zákonný stav.

Ing. Marta Urbanová

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.