Zbytocne vznikajuca zapcha na krizovatke

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Neriešený
meno
Lucia Hanušová 16. októbra 2014

Na Kamennom námestí zbytočne vzniká zápcha. Tá je spôsobená stálym prúdom ľudí, ktorí prechádzajú cez prechod. Idú stále, čiže každé auto stojí. Semafór je vypnutý. Na Malej scéne je na prechode policajt, ktorý tam len stojí. Príde mi absolútne zbytočné že tam je policajt a na Kamennom námestí sa nič nedeje. Absolútne zbytočné a tvárime sa, ako by sa to nedalo vyriešiť.Super, že sa ušetrí čas električkám a chodcom, ale autá a zápcha na tri ulice nevadí? Sama som aj chodec aj šofér a príde mi to zbytočné.

17. október 2014

staromestsky gafor

keby chodci ako ucastnici cestnej pramavky ovladali prislusne zakony, bolo by to lepsie... ale od oveciek, je tazko ocakavat rozmyslanie. ved na prechode maju prednost. ze maju prechadzat v skupinkach a nie po jednom, to nechcu pocut. na druhej strane ako vodic, radsej zastavite, ako zrazit ovecku na prechode, aj ked vidite, ze idu po jednom a ked uz su na druhej strane, dobieha dalsia ovecka, mozno teliatko... jedine elektricka si dokaze ako tak spravit poriadok, kedze ta nebrzdi iba zvoni... a stret s elektrickou by ovecku velmi bolel...
17. október 2014

Lucia

Uplne s Vami suhlasim. Lenze asi nemozno ocakavat, ze sa ludia zo dna na den naucia chodit normalne cez prechody, takze by bolo na case s tym nieco urobit.Napriklad, zapnut semafor, alebo tam postavit policajta, ktory postrazi to, aby sa ludia nazbierali, preslo naraz viac ako 1 auto a potom prejdu ludia.
18. október 2014

benco

To je recipročné opatrenie v prospech chodcov zato, že po chodníkoch jazdia beztrestne autá, motorky a cyklisti (a chodec nemá kam z tohto jeho jediného "bezpečného" územia vzlietnuť, či uskočiť -a prečo by to aj mal robiť).
Tu nefunguje dopravná normálnosť nikde, pretože ako správne píšete, nikto ludí neusmerňuje, keď ich to už ich nekultúrna rodina, prostredie a sebauvedomenie nenaučili.
19. október 2014

Lukas

Prechadzanie ludi cez priechod v skupinkach je nezmysel, ktory je v EU obsiahnuty pravdepodobne len v slovenskej legislative. Je tam Zona 30, je to centrum mesta, je tam priechod pre chodcov - auta musia cakat, chodci maju prednost - tak, ako v civilizovanych krajinach. Som sofer, chodec i cyklista.
19. október 2014

staromestsky gafor

Pan zajac, este ste asi neboli v civilizovanom svetet, ked nieco taketo tvrdite... Ono totiz v civilizovanom svete, kde ma chodec prejst cez cestu, elektirckovu trat a navyse tam je aj krizovatka ma bud podchod/nadchod, alebo svetelne riadenu krizovatku...
21. október 2014

Di

Ide o centrum mesta, nemáte sa tam vyvážať autami. je úplne v poriadku, že aspoň vypnutím semafórov v úplnom centre mesta podporilo mesto zrýchlenie električiek a prechod chodcov.
06. apríl 2021

Martin Uváček

žiadna zápcha tam už posledné roky nebýva, ak hej, tak len na pár sekúnd. Tá úspora času pre električky pri vypnutých semaforoch zato stojí. Navrhujem podnet označiť ako uzatvorený.
08. október 2021

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

podnet môžeme, žiaľ, uzavrieť až po reakcii samosprávy. Každopádne sme ju opätovne upozornili na tento podnet ako aj Váš komentár.

S pozdravom

Tím portálu Odkaz pre starostu
[email protected]

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania