Vypnuté semafory - Križovatka Kamenné námestie

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Vyriešený
meno
VL. 30. júna 2017

V v križovatke na Kamennom námestí by bolo potrebné zapnúť semafory v pracovné dni, nakolko pri odbočovaní električiek zo Špitálskej ulice na nám. SNP dochádza k častým kolíziám električiek s autami prechádzajúcimi v smere na Štúrovu ulicu a to priamo na prechode pre chodcov. Je to nebezpečný prechod. Cez tento hlavný prechod pre chodcov prechádzajú autá z oboch strán a električky zo všetkých smerov a je nebezpečný.

30. jún 2017

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ďakujeme za Váš podnet.

Postúpili sme ho na príslušné útvary Magistrátu hl. mesta, ktoré sa mu budú venovať. Budeme Vás informovať.

S pozdravom

Oddelenie komunikácie a marketingu,
Magistrát hlavného mesta SR Bratislavy
30. jún 2017

Martin Uváček

To si robíte srandu? Roky sa bojovalo aby sa tieto nezmyselné zdržiavacie svetlá vypli. Stačí keď chodci, autá a elektricky budú dodržiavať predpisy o cestnej premávke.
01. júl 2017

Michal

Cez tú križovatku som prešiel na bicykli vyše 1000 krát a musím povedať, že je to jedna z najmenej nebezpečných križovatiek v porovnaní s ostatnými v BA. Električky sa tu pohybujú rýchlosťou do 20 km/h a nikdy som nemal problém im dať prednosť v jazde. K bezpečnosti by mohla skôr prispieť prísna regulácia vjazdu motorových vozidiel do okolia centra mesta.

Mimochodom, práve vďaka pomalosti MHD som začal jazdiť na bicykli. Takže pán VL, ak chcete, aby Vám na cestách zavadzalo viac cyklistov, kľudne žiadajte ďalšie spomalenie MHD.
01. júl 2017

jajbolina

Konečne aspoň v centre mesta majú chodci a MHD prednosť, všade inde sú buzerovaní a zelenú vlnu majú autá na úkor chodcov. Súhlasím s ponechaním vypnutých semafórov, v centre treba preferovať pešiu prepravu a MHD.
03. júl 2017

Odpoveď samosprávy

Uvedená križovatka je vypnutá na podnet Dopravného podniku , priechodnosť električiek , frekvencia je minimálna ,uvedená skutočnosť sa prejednávala niekoľko krát na dopravnej komisií , zúčastnené strany udobrili súčasný stav.

OSK Holeček
03. júl 2017

jajbolina

Vďaka za odpoveď. Ešte by sa zodpovední pracovníci magistrátu mohli doučiť gramatiku a doučiť sa že "krát" sa píše spolu na rozdiel od spojenia "raz". Takže správne je "niekoľkokrát". Rovnako ma irituje keď najmä v médiách sa neskloňuje slovo "euro", alebo ho dokonca píšu s veľkým E, pritom už niekoľkokrát bola medializovaná správna gramatika.
http://www.literarne.tricio.sk/listings/47-jazykove-okienko-prvy-krat-prvykrat-alebo-prvy-raz/
http://jazykovaporadna.sme.sk/q/2064/#axzz4lkQiX1ct
03. júl 2017

jajbolina

PS: Citát: "zúčastnené strany udobrili súčasný stav." Udobrili? Rozumie autor slovu?
03. júl 2017

somár rámos

Stav bol nahnevaný ,a zúčastnené strany ho udobrili.Možno mu priniesli obeť.Mladú pannu. Jednoducho prklep,už nerýp porát.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania