Rusínska-trávnatá plocha-nepokosená

Zodpovednosť za riešenie: Prešov

V riešení
meno
Michal 18. novembra 2021

Môže mesto vyzvať súkromnú spoločnosť vlastniacu parcely CKN 14832/56 a 14832/59 a ďalšie na ul. Rusínska v blízkosti verejného chodníka o vykosenie, zabezpečenie poriadku na týchto zanedbaných pozemkoch?

Ďakujem.

18. november 2021

Michal

Rusínska-krík-neostrihaný

Môže mesto zabezpečiť orez krovín na pozemku vo vlastníctve mesta CKN 5026/23 a pravdepodobne aj 14832/167 – popri chodníku na ul. Rusínska v blízkosti verejného chodníka?

Konáre zasahujú na niektorých miestach až na chodník.

Ďakujem.
18. november 2021

Odpoveď samosprávy

Týmto potvrdzujeme doručenie Vášho podnetu, pričom mesto Prešov tento podnet preskúma a podľa možností prijme opatrenia na nápravu. O výsledku jeho vybavenia bude bezodkladne informovať doménu www.odkazprestarostu.sk.
Mestský úrad v Prešove
07. december 2021

Odpoveď samosprávy

Mestskí policajti vykonali za účelom zdokumentovania stavu nehnuteľností miestne šetrenie a zistené nedostatky zdokumentovali písomne a obrazovo. Vzhľadom k tomu, že sa jedná o pozemky – ostatné plochy, ktoré sú zarastené aj inváznymi druhmi rastlín sme vec postúpili na riešenie Okresnému úradu v Prešove – Odboru starostlivosti o životné prostredie.
Mestská polícia je vecne príslušná vec rieši v prípade, že sa jedná o zarastený pozemok, ktorý je v katastri zapísaný ako zastavané plochy, nádvoria, ostatné plochy a ak sa na tomto pozemku nenachádzajú invázne druhy rastlín a protiprávneho konania sa dopustila fyzická osoba.

Mestská polícia v Prešove
07. december 2021

Michal

Ďakujem za odpoveď.

Môže mesto, resp. MsP informovať, ktoré parcely v svojom šetrení identifikovali?
Domnievam sa totiž, že ide (a najmä) o parcely CKN 5026/23 a 14832/167, ktoré som v podnete uviedol. A obe sú – vo vlastníctve mesta Prešov.

Vysvetlí mesto, prečo situáciu nerieši samo, ale postúpilo vec na riešenie Okresnému úradu?

Ďakujem.
03. január 2022

Michal

Mesto pravdepodobne len nedopatrením doteraz neprijalo podnet zo dňa 7.12.2021.
Verím, že ho prijme, prijatie potvrdí a správne a včas ho vybaví.

Žiaľ, OpS zlúčilo dva podnety do jedného a MsP v svojej odpovedi zo dňa 7.12. čísla parciel neuviedla.

Podotýkam, že parcely č. CKN 5026/23 a 14832/167 v druhom podnete sú vo vlastníctve mesta Prešov. Orez v tomto prípade má snáď riešiť mestský úrad, nie okresný úrad.
A domnievam sa, že orez konárov zasahujúcich do chodníka je potrebný aj na druhej strane cesty na Rusínskej ul., parcela CKN 5026/4 patrí taktiež mestu Prešov.

Zároveň žiadam, až to klimatické pomery dovolia, o vyčistenie chodníka na Rusínskej ul. od nánosu hliny a buriny,
09. január 2022

Michal

Je možné, že "kultúrou podkuté mesto" – v rozpore s právnymi predpismi a navyše, takto nekultúrne nevybavilo a ani ďalší týždeň po poslednej žiadosti nepotvrdilo prijatie podnetov?

Dovolím si mestu navrhnúť umiestniť pred mestský úrad podobné transparenty ako pred PKO a DJZ, len s textom "Ingoráciou podkuté mesto", "Neschopnosťou prehnité mesto", "Halabala podkuté mesto", prípadne iný vhodný text isto vymyslia kreatívci na MsÚ.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania