Podozrenie zo zaberania verejného priestranstva - Pasienky

Zodpovednosť za riešenie: Iné

Uzavretý

Na chodikoch sa objavili betonove zabrany, ktore su zhodne so zabranami pouzitymi na nedalekom platenom pakovisku. Vznika podozrenie zo zaberania verejneho priestranstva za ucelom zvysovania prijmov sukromnej spolocnosti.

23. október 2014

majo

kiežby aj ostané chodníky boli takto vyčistené od áut :)
23. október 2014

majo

kiežby aj ostané chodníky boli takto vyčistené od áut :)
23. október 2014

Mato

Áno samozrejme. Úplne scestný komentár..... "chodník" na zábere je široký viac ako 5m. Chodci po ňom nechodia....s ohľadom na umiestnenie....
Zároveň ma to núti sa zamyslieť nad "chorou" spoločnosťou. Už mám dosť diskriminácie ekonomicky aktívnych, ktorí živia systém na úkor neprispievajúcej menšiny, ktorá len ZADARMO niečo CHCE. Majiteľ motorového vozidla zaplatí DPH pri jeho kúpe, priebežne platí vysoké spotrebné dane z palív, poistenie, parkovné, prispieva k zamestnanosti a rozvoju stredného a malého podnikania (servisuje, nakupuje náhradné diely, povinnú výbavu, platí za nekvalitné diaľnice), platí registračné poplatky za EČ, absolvuje za poplatok EK a TK a predpis výberu pokút je príjmom zo štátneho rozpočtu.....
Za to jazdí po rozbitých cestách, nemá kde parkovať a živý armádu policajtov, ktorí by mali buzerovať chodcov a cyklistov....
Naopak chodec a cyklista čím prispel? Že si kúpil bicykel??? Zato zrušme zelené plochy a postavme mu cyklotrasu za pár mil. EUR s novým hladučkým asfaltovým povrchom?

STOP DISKRIMINÁCIE MOTORISTOV!
23. október 2014

expert

mato, mate to trochu pomylene... to, ze vlastnite auto neznamena, ze ste nieco viac ako niekto, kto ho nevlastni to po prve. mozno mate vacsie vydaje, lebo musite absolvovat stk, ek, platit poistky. ale je to vase rozhodnutie za vlastnictvo pozitku... chodnik je urceny pre chodcov, nie na parkovanie aut. nedaleko je platene parkovisko, preco nechcete vyuzit to? je vam luto zaplatit euro za hodinu parkovania (neviem kolko to tam stoji)? nuti vas niekto ist do mesta autom? ked mate peniaze na benzin na cestu do mesta uz vam neostavaju drobne na zaparkovanie?

jazdim autom hodne, pofidernemu parkovaniu po chodnikoch sa vyhybam, kedze ako chodcovi mi vadi kluckovat medzi autami zaparkovanymi kade tade po chodnikoch. skuste sa niekedy viac prejst a nemat snahu zaparkovat rovno pri vchode...
23. október 2014

Mato

Určite nie. Všetko je potrebné posudzovať s ohľadom na dané miesto. Nejde o to či je potrebné zaparkovať a platiť za odstavenie vozidla 1,-Euro / hod. Treba si pozrieť k čomu asfaltová plocha slúžila pôvodné, jej šírku, tvar, napojenie na ďalšie "chodníky" okolo. Na danom mieste pohodlne parkovali autá priečne a zostávali viac ako 2m od cestného telesa. Princíp podnetu je v tom, či je zabratie daného priestranstva v súlade alebo v rozpore so zákonom. Ak je plocha prenajatá a bola vyhradená v súlade so zmluvou alebo je plocha súkromného vlastníka a ten zabránil vstupu, tak je to ok. Ak niekto ohradil verejné priestranstvo za účelom zvyšovania svojho príjmu, to už ok nie je.... Alebo sa mýlim?
23. október 2014

Odkaz pre starostu

Prajem dobrý deň všetkým diskutujúcim,

podľa informácií z MiÚ BaNM sa jedná o súkromný pozemok - viď. odpoveď samosprávy.

Na základe týchto informácií je podnet uzavretý ako "Vyriešený".

Administrátor OPS pre MČ BaNM
23. október 2014

Odpoveď samosprávy

Jedná o parcely v súkromnom vlastníctve. Parc. č. 1538/6, 54, 67, 68 KÚ Nové Mesto.
S pozdravom
Kollárik
23. október 2014

varan

Mato, predstav si že v meste je ešte mnoho majitelov vlastných vozidiel ktorí toto všetko platenie podstupujú rovnako, no nedisponujú egoizmom podobným tebe. Niektorí motoristi dokonca stále môžu prechádzať určité úseky peši (aj dobrovolne), aj MHD, aj na bicykloch (tu tiež pozor na arogantnú zakázanú jazdu po chodníkoch) a za svoje peniaze môžu požadovať práve vyššiu kvalitu života vo svojom meste (štáte) - ako je luxus priestoru aj na bezpečné chodenie, aj luxus priestoru zdravej zelene, či tiež adekvátne dopravné značenie a regulácie a tiež dohlad nad ochranou najzranitelnejších účastníkov dopravy (t.j. pokutovanie všetkých, čo na chodníkoch každý meter ohrozujú a obmedzujú chodcov + ich ničia jazdou či parkovaním).
P.S. Ja po tom chodníku chodím občas tiež, a to práve preto že auto neodstavujem bezočivo 20 metrov od každého ciela (na chodníku, na zeleni, na pôde). Odstavím ho tam kde stáť môže (aj podla zdravého rozumu) a 20 minút peši ma nezabije (ak práve nepotrebujem vláčiť 50 -100 kg, čo však bežne človek nepotrebuje, a podnikatel sa tiež má prispôsobiť pravidlám)

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania