Nepojazdne auto na parkovisku

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Petržalka

Vyriešený
meno
Stefan 23. októbra 2014

Nepojazden auto pred Gercenovou1/3 zabera miesto. STK a emisna neplatna. Auto zozrate hrdzou asi aj burane.

29. október 2014

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
dňa 23. 10. 2014 vykonali pracovníci oddelenia životného prostredia kontrolu Gercenovej ulice a vozidlo Ford červenej farby, evidenčné číslo PK 274 CE zadokumentovali. Po zistení majiteľa vozidla cez dopravný inšpektorát PZ v Pezinku ho upozorníme na odstavené vozidlo. Ak majiteľ na naše upozornenie nezareaguje, požiadame odbor cestnej dopravy a pozemných komunikácii o vyradenie vozidla z cestnej premávky a následne o vyradenie vozidla z policajnej evidencie. Potom vozidlo môžeme dať odstrániť.

Mestská časť Bratislava-Petržalka
09. november 2014

Štefan Bartalos

Ja som vozidlo nahlásil 19.6.2014 a už vtedy ste mi tvrdili, že o ňom viete. Chcel by som vedieť aká je zákonná lehota na odstránenie takéhoto vozidla?
10. november 2014

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
Mestská časť môže dať odstrániť vozidlo len keď je bez evidenčného čísla (nedokážeme zistiť majiteľa) a jedná sa o vozidlo odstavené dlhšie ako 30 dní na ceste alebo na verejnom priestranstve, alebo na inom mieste, ak je jeho odstránenie potrebné z hľadiska ochrany životného prostredia alebo zachovania estetického vzhľadu obce či osobitne chránenej časti prírody a krajiny.
Pri riešení vozidiel s evidenčnými číslami je to podstatne zložitejšie. Najskôr zistíme majiteľa cez dopravný inšpektorát a následne ho upozorníme na odstavené vozidlo. Ak majiteľ prevezme upozornenie, vozidlo si buď odstráni, spojazdní, alebo nerieši. Prvé dva prípady sú v poriadku. Tretí prípad je na nás, aby sme pokračovali. Požiadame odbor cestnej dopravy a pozemných komunikácii príslušného okresného úradu o preverenie kontroly technického stavu vozidla. Okresný úrad vyzve majiteľa o predloženie dokladov o vykonaní povinnej technickej a emisnej kontroly. Ak majiteľ doklady nepredloží, okresný úrad dá majiteľovi termín, do kedy musí majiteľ absolvovať povinné kontroly. Majiteľ sa môže však odvolávať a tak vyradenie vozidla trvá mnoho mesiacov. Po vyradení vozidla z cestnej premávky musí polícia vyradiť vozidlo z evidencie. Toto trvá tiež niekoľko mesiacov, takže vyradenie niektorých vozidiel trvá aj niekoľko rokov a my máme vo svojej evidencii vozidlá, ktoré sme žiadali vyradiť už v roku 2010.
Okrem toho máme vo svojej evidencii vozidlá majiteľov, ktorí zomreli (dedičské konanie môže zasa trvať niekoľko rokov) alebo sa presťahovali a neuviedli zmenu adresy. A to je ďalší problém, ako riešiť takéto vozidlá... Na všetky prípady zákony nemysleli.


Mestská časť Bratislava-Petržalka
10. november 2014

Stefan

A nedalo by sa tie vozidla docasne zhromazdit na nejakom parkovisku? Najlepsie je pred pridanim fotky auta odtrhnut znacky.
05. marec 2015

Stefan

Ubehli uz 4 mesiace a auto tam nadalej stoji, bez oznamu na prednom skle. Treba konat rychlejsie!!!! Nie je mopzne aby vrak stal 4 mesiace na jednom mieste po oznameni a rok pred zadanim tohto podnetu. aspon dajte vyjadrenie v akom stave to je. Neskutocne niektore veci dlho trvaju.
28. september 2015

Stefan

To auto tam stale stoji... Mienite s tym nieco robit? Ako je to mozne ze ubehol rok a s autom nik nepohol? Mame nejaky update?
30. marec 2016

Stefan

Poprosim admina aby tento podnet opätovne dal ako novy aby sa s nim kompetentní zaoberali, lebo ked si tu len tak dopisem, ze auto je na svojom mieste tak si to asi nik nevsimne!!!! To uz nie je normalne, ze sa s tým nic nedeje. Co je to za spolupracu mestskej casti s prislusnými organmi? Na co tu clovek plati dane, ked taketo auto stoji na svojom mieste dva roky a nikoho to asi okrem mna a ludi co by tam radi parkovali nezaujima?? Kde su tí inspekt. verej. por. ??? Uz zacnite plnit svoje funkcie poriadne a pre ludi.......
31. marec 2016

Odkaz pre starostu

Preposlané.

Michal Haman
Administrátor pre Petržalku
31. január 2017

Stefan

Podarilo sa!!!! Neuveritelne sa stalo skutočnosťou. Napísal som osobne prosbu na Petržalský úrad a do 60 dní je auto preč. Podnet vyriešený!!!!!!!§ Huráááááá P.S:akmer 4 roky bolo to miesto obsadené.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania