Prepadnutá zatrávňovacia dlažba na križ. Pečnianska/Lenardova

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Petržalka

Vyriešený
meno
Anonymný užívateľ 25. októbra 2014

Na parcele č.5056/4, ktorá je podľa katastra vo vlastníctve Hlavného Mesta SR, je už niekoľko týždňov prepadnutá zatrávňovacia dlažba. Podľa všetké sa prepadla pod nákladným autom OLO, ktoré zvykne odvážať obsah kontajnera na sklo.
Hlavne teraz za tmy je jama dosť nebezpečná pre tých, čo vynášajú smeti. Bolo by možné zabezpečiť jej zasypanie?

25. október 2014

ivan

Vypíšeme tender v hodnote 53 952 E , potom zasypeme.
26. október 2014

Sabi

Prepad tzv. "parkoviska" presne na tom istom mieste pri kanalizácii zabezpečovala pred 5 rokmi petržalská samospráva. Že by za tie roky "vrátila" jej zverený priľahlý pozemok, na ktorom malo byť vybudované parkovisko, späť hlavnému mestu? Tu je trochu iný problém, na ktorý doplácajú všetci vlastníci priľahlého bytového domu - a ten by bolo treba konečne začať riešiť zo strany petržalskej samosprávy, ktorá pred rokmi zásadne pochybyla. Bolo by vhodné, aby si petržalskí úradníci prelistovali staršie dokumenty, kedy rozhodnutím zo dňa 31. 1. 2005 povolili predčasné užívanie 85 bytových jednotiek bez toho, aby investorovi stanovili termín, dokedy má stavbu dokončiť a skolaudovať. Dokončenie stavby spočívalo v dobudovaní parkovacích miest na pozemku, ktorý v danom čase investor používal ako stavebný dvor pri výstavbe susediaceho domu. Po jeho dokončení investor "odišiel", zrušil firmu a "čierny Peter" ostal v rukách vlastníkov bytov, od ktorých sa požaduje, aby vybudovali verejné parkovacie miesta. Neslýchané! Prečo sa hádže mnohonásobné porušenie úradníkov samosprávy a ich zodpovednosť za daný stav na plecia vlastníkov bytov, ktorí ani po 9 rokoch nebývajú v skolaudovaných bytoch, v ktorých majú navyše množstvo problémov, vyplývajúcich aj z porušenia noriem, technológie výstavy, zmeny stavby pred dokončením (rozumej zmeny stavby z administratívnej budovy na byty - takže cez tenké steny je počuť cez x-bytov, úzky priemer kanalizácie spôsobuje jej upchávanie, problémy so zatekaním vody do podzemných garážových miest, včítane výťahových šácht, opadávanie omietky.....)? Keby investor odkanalizoval parkovaciu plochu a vybudoval parkovacie miesta (doteraz sú tam vegetačné tvárnice, ktoré boli na daný pozemok položené ako podklad pre budúcu výstavbu), tento problém mohol byť už dávno minulosťou. Je iróniou, že samospráva dotyčnému investorovi umožnila stavať v Petržalke ďalšie byty! Najprv si mal splniť povinnosť voči vlastníkom, a až potom mohol ísť "ďalej". Ale jednoduchšie bolo hodiť všetku vinu na vlastníkov a mať z investora ďalší osoh.
K prepadu "parkoviska" došlo po augustových prívalových dažďoch, kedy prívaly vody z daného "parkoviska" zaplavili aj suterén a výťahové šachty, čo si samozrejme odniesli aj tri výťahy a ich finančne náročné opravy museli zaplatiť vlastníci. Keby bolo parkovisko vybudované, odkanalizované a vyspádované, predišlo by sa aj ďalším škodám, ktoré vlastníkov postihujú každoročne. Daný priestor "parkoviska" je oficiálne určený ako príjazdová cesta pre vozidlá OLO, nielen na kontajner pre sklo, ale aj na všetky ostatné kontajnery v kontajnerovom stojisku. Určite ťažké nákladné vozidlo OLO k prepadu prispelo.
Takže, páni úradníci, spytujte si svedomie a konečne konajte. Alebo sa rozhýbete až vtedy, keď niekto do krkolomnej jamy spadne a doláme sa? Za tri mesiace sa prepadávajúca plocha už poriadne zväčšila, nielen do šírky, ale aj hĺbky. Ku tragédii je už veľmi blízko.
27. október 2014

Anonymný užívateľ

Sabi, vďaka za doplnenie info. Počul som, že príľahlý bytový dom je dosť problémový, ale že až tak, to som nevedel. Pozemok podľa katastra naozaj patrí Hl.mestu, starať sa oň ale vôbec nestará. Pomedzi tú zatrávňovaciu dlažbu vyrastajú rôzne kríky či náletové dreviny a celkovo rôzna burina.
Zaujímavé však je, že aj keď to oficiálne parkovisko nie je, tak je na uvedenom pozemku označených a vyhradených niekoľko parkovacích státí! Či už klasické invalidné Réservé, ale aj bežné prenajaté pre konkrétne určené vozidlá s vyznačenou EČV.
27. október 2014

Flego

Jama takýchto rozmerov by nemala vzniknúť len tak sama od seba. Asi bude poškodený ten kanál vedľa a odpadová voda odplavuje zeminu.
06. november 2014

Anonymný užívateľ

Hurá, ľady sa pohli, kompetentní rozhodli a niekedy medz 30.10 a 3.11 bola jama úspešne zasypaná. Vyzerá to byť na mix zeminy, štrku a drveného asfaltu. Škoda len, že nie je vidno, čím bola jama vyplnená. Pôvodná zatrávňovacia dlažba naspäť na prvý pohľad položená nebola, len bola jama zasypaná. Ale vďaka aj za to!

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania