Nová stavba Viladom Staré grunty

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Karlova Ves

Vyriešený
meno
Martin 15. decembra 2021

Chcel by som sa informovat ohladom uzemneho konania a stavebného konania a všeobecného názoru MC Karlova Ves k umiestneniu stavby:

Viladom Staré grunty
„Bytový dom vilového typu s ôsmimi bytovými jednotkami“ na pozemkoch reg. „C" parc. č. 2960/25, 2960/27. Či je bytový dom vhodné umiestniť do bezprostrednej blizkosti rodinných domov a do bezprostrednej blizkosti stabilizovaneho územia. Umiestnenie bytového domu do jednosmernej ulice obmedzí ostatných obyvateľov a može obmedziť prístup záchranných zložiek. Okolie plánovaného bytového domu, nie je dimenzované pre zvyšenie dopravy o desiatky aut (16 parkovacich miest v podzemnej garáži s jednosmernym vstupom).

15. december 2021

Monika

Mna by ma zaujimalo ako to je aj s Vila(bytovy)dom 2 hned vedla. Susedia referovali, ze aj ta je uz v rieseni. Aut bude viac nez len 16…
07. február 2022

Odpoveď samosprávy

Na stavbu s názvom:
„Viladom Staré grunty“,
stavebné objekty: SO 01 – Viladom Staré grunty
SO 02 – Elektroenergetické zariadenie,
bolo mestskou časťou Bratislava–Karlova Ves vydané rozhodnutie o umiestnení stavby č.j.: KV/SU/31/2018/95/ZK zo dňa 25.01.2018, ktoré nadobudlo právoplatnosť dňa 09.03.2018, pričom Hlavné mesto SR Bratislava svojim záväzným stanoviskom k investičnej činnosti č. MAGS OUIC 34786/16-395580 zo dňa 13.07.2016 potvrdilo, že stavba je v súlade s územným plánom mesta.
Na predmetnú stavbu toho času prebieha stavebné konanie.

S pozdravom, stavebný úrad mestskej časti Bratislava-Karlova Ves.“

MÚ MČ Karlova Ves
08. február 2022

Martin

Draha samosprava, je pre nas obyvatelov ulice Stare grunty nepochopitelne ako je mozne medzi zastavbu rodinnych domov umiestnovat bytove domy s 8 a viac bytovymi jednotkami. Jednosmerne zaslepena ulica ma byt dostupna pre cca. 80-100 aut. Byvaly biokoridor musi ustupit zaujmu developerov. Je zaujimave na ake studie a uzemny plan sa odvolavaju tieto stavby. Ocakavame od samospravy co najrychlejsie riesit uzemny plan a stanovit si ake stavby v danom uzemi maju stat resp. Nie su pripustne.. lebo uviest ze cely kopec stare grunty mozu byt 4-5 poschodove bytovky tak budeme mat zo zeleneho kopca v karlovke dalsie dlhe diely.
23. február 2022

Peter

Vážený p. Martin, podľa mňa Váš postoj je kontraproduktívny a nám Bratislavčanom robí medvediu službu keď pravdepodobne nevedome uvádzate nepravdy. Ako nás potom môže do budúcna brať Vážne samospráva alebo iný orgán? Alebo je to Váš zámer? Rád by som tu uviedol pár skutočností nakoľko v tejto lokalite žijem už dlhšiu dobu a sú mi známe základné pomery:
1) Predmetná ulica oficiálne nie je evidovaná ako jednosmerná. Ako môže byť slepá ulica jednosmerná? Autá na tejto ulici parkujú denne po oboch stranách, čím zaberajú chodník a časť jazdného pruhu. Zásahovým jednotkám viac bránia autá parkujúce na chodníkoch a na ceste ako autá parkujúce v podzemnej garáži v budúcej výstavbe. Chýba Vám, že toto nikto nerieši a nepokutuje? Podľa vyhlášky o parkovaní každý majiteľ rodinného domu by si mal zabezpečiť parkovanie na vlastnom pozemku. Na tejto ulici každý má možnosť parkovať vo vlastnej garáži alebo pozemku, ale žiaľ parkovanie na chodníku je zjavne jednoduchšie. Zistil som že novou výstavbou sa plánuje zokruhovať existujúca ulica „Staré Grunty“ s vjazdom pri autobusovej zástavke „Nad Vinicami“ čo dopravné pomery sa na našej ulici výrazne vylepšia.
2) Tiež ma zaujíma čo nám v tejto lokalite vyrastie a čo sa plánuje. Zistil som, že bytový dom podľa platného územného plánu je umiestnený v území kde je dovolená bytová výstavby do 4. NP. preto ma dosť prekvapuje, že developer tam navrhol bytový dom o dve poschodia nižší ako to územný plán dovoľuje, čo nebýva v tejto dobe zvykom.
3) Na tomto mieste nebol biokoridor, ktorý spomínate ale bolo to odjakživa miesto kde ľudia chodili venčiť psíkov a poniektorý vyhadzovať odpad, ktorý sa v tom „biokoridore“ stratil. Inými slovami toto miesto slúžilo pre ľudí na čierne skládky odpadu a parkovanie aut. Osobne som rád že toto miesto sa konečne vyčistí a využije na ďalší rozvoj mladých ľudí.
4) Rovnako ako Vy tak aj ja sa snažím brániť svoj majetok a nechcem aby tu vznikli druhé Dlhé Diely. Tu si treba ale uvedomiť, že tento kopec nie je mestský pozemok, ale súkromný majetok. Každý vlastník v rámci dodržania všetkých regulatív si môže so svojím majetkom nakladať ako chce. Tiež by sa nám nepáčilo keby nám na záhradu niekto chodil vyhadzovať odpadky a kázal nám ako máme s týmto majetkom nakladať. Výstavba v tejto lokalite môže len zvýšiť úroveň nášho bývania a samozrejme zvýši aj cenu našich nehnuteľností.
Otázka pre starostku:
Mňa skôr zaujíma ako mesto naloží s poplatkom za rozvoj? Podľa mojich informácií pri každej výstavbe je stavebník zo stavebného povolenia povinný zaplatiť mestu nie malý poplatok za rozvoj a keď už tu máme mať novú výstavbu tak nech poplatok za rozvoj je investovaný tu.
Ďakujem.
24. február 2022

Monika

Chcela by som sa opytat, ktory zo susedov z ulice ste, profil vytvoreny v den prispevku? Podla mne znamych pomerov nikto tu s niecim takym ako vystavbou bytovych domov nesuhlasi. Mna jedine momentalne napada pan Peter (J.?) a jeho ľudia?

Uvadzate polopravdu hlavne v bode 2. Tuto 4NP formulaciu kopiruje aj stavebny urad hlava nehlava. Uzemny plan zony neexistuje (mozno aj zamerne?) , aby predsa len mala mestská časť moc vo vlastných rukách ? Stavebny urad nedodrziava zakonne moznosti a síce dodrziavania uzemnych studii, ktore pri neexistencii uzemnych planov zon sú pre stavebný úrad smerodajné. V tejto lokalite podla studie su dovolene vyhradne len rodinne domy a ziadne bytovky medzi rodinnymi domami v akejkolvek podlaznosti! Vid. foto studia v prilohe.

Tzn. uzemne rozhodnutie a aj stavebne povolenie sú vydane v rozpore so zakonom. Stavebny urad nezverejnuje nic ohladom tejto stavby na webe, čím porušuje zákon. Informácie sa potom dozvedáme od susedov náhodne. Tu sa treba zamysliet koho chrani a ma chranit samosprava a stavebny urad.Samosprava poskodzuje tunajsich obyvatelov, narusuje ich pohodu byvania, dopravna situacia sa stane neunosnou,v danom rozsahu nebola dimenzovana (cesta je v najuzsom moznom profile podla noriem), kanalizacia sa na hlavnej ulici zuzuje a sposobi upchavanie kanalu).

Pevne verim, ze pani starostka sa tymto bude svedomite zaoberat, nakolko su tu vazne pochybenia , ktore jasnym sposobom nahravaju developerovi a obyvateloch sa rozhdolo o nich, bez nich.Netreba zabudat na hlavne poslanie podľa zákona o obecnom zriadeni , čo je hlavnou úlohou samosprávy. „Základnou úlohou obce pri výkone samosprávy je starostlivosť o všestranný rozvoj jej územia a o potreby jej obyvateľov .“

Nabudúce si pán prispievateľ, Vaše developerské záujmy radšej obhajujte niekde inde a nezavádzajte verejnosť.   
24. február 2022

Martin

Dobry den Monika,
zdielam s Vami nazor.
Martin
20. október 2023

Jan Horvath

Takze zrhnutie-pan ma uzemne rozhodnutie uz aj na dalsie budovy, kanalizaciu ma postavenu nacierno, pripojky na vodu a kanalizaciu nacierno, vyrub drevin nacierno, vystavba cesty na kopci Liscie udolie nacierno. Vsetky staznosti obcanov zameta Karlova Ves pod koberec.

Studia a aj schvalenie mestskymi poslancami sa stratilo. Vieme preco - €€€€
20. október 2023

Jan Horvath

Foto uznesenia
22. október 2023

Admin KV

Dobrý deň,

podnet bol opätovne preposlaný samospráve k prípadnému vyjadreniu.

S pozdravom,

Lenka Makarová
Odkaz pre starostu
[email protected]
27. marec 2024

NaTrnavke

Rozhodnutie vo veci nariadenia odstránenia vodných stavieb „SO 03 Splašková kanalizácia, SO 04 Vodovod, SO 05
Dažďová kanalizácia so vsakom“ v rámci hlavnej stavby „Viladom Staré Grunty“ na pozemkoch reg. „C-KN“ parc.
č. 2960/25, /27, /28, /29, /31, /32, /38, /53, /57, /2963/45, /46, /52, /53, /64, /65, /67, k. ú. Karlova Ves

https://bratislava.sk/api/ginis/official-board-file/TUFHMDBCMVQxWEowIzAjTUFHMDBCMVQxWEow/146599.pdf

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania