Križovatka Ružinovská - Tomášikova

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Neriešený
meno
Pavol Horvath 10. novembra 2014

Autá sa radia na Ružinovskej do 3 pruhov, hoci vyznačené sú len 2. Pre priebežné smery na Ružinovskej je iba 1 pruh, čo je málo. Pre ľavé odbočenie je samostatný signál semaforu, čo je tiež zbytočný luxus.
Navrhujem upraviť značenie podľa obrázku 1 a signálny plán podľa obrázku 2. Priepustnosť signálov sa dá v pohode nastaviť tak, ako je to doteraz, aby nedošlo k väčšiemu zahusťovaniu v niektorom zo smerov.
Je to riešenie "zadarmo" a veľmi to pomôže.

10. november 2014

JH

A kedy pôjdu električky?
10. november 2014

Pavol Horvath

Ako 5 v poradí (resp. 0). Elektrické stačí pár sekúnd, lebo je len jedna.
10. november 2014

blok

Nedobré riešenie, odbočujúcich vľavo je tu obvykle tiež viac než dosť, takto by im prejazd bol:
a/ spomalený kvôli miešaniu iných vozidiel do ich doterajšieho pruhu, a hlavne
b/ čiastočne (no poriadne) znemožnený, pretože by ostali zaseknutí z oboch strán v strede križovatky, kde by dávali prednosť aj autám z 2 pruhov idúcich rovno z po hlavnej ceste, a ešte by aj zavadzali električkám. Takže električka by ozaj rovnako nemala šancu prejsť.
Električka takisto nemôže čakať kvôli vozidlám s 5-16 cestujúcimi (v smere vľavo), keď sama vezie aj 100 cestujúcich (hoci je "len jedna").
10. november 2014

blok

no ak som to "na prvú" nepochopil správne a interval 1 a 2 by boli spúšťané opozitne (jeden ide druhý má stop, oproti súčasnému stavu kde 1 a 2 idú/stoja na Ružinovskej zároveň), tak tu by tiež prichádzalo k celkovým zdržaniam v križovatke.
10. november 2014

Pavol Horvath

samozrejme, že opozitne. spomalenie by nebolo, lebo teraz ide priebežný jeden pruh a takto by išli 2 priebežné naraz. vyriešilo by sa tým to divoké radenie do 3 pruhov a tiež by sa vyriešilo, že priebežný pruh v špičke sa natiahne na 100 áut a v ľavom je ich 5. To samozrejme vedie k tomu, že chytráci sa snažia ostatných v priebežnom obehnúť cez ľavý a na konci sa divoko radia a v tom stiesnenom priestore 3 pruhov namiesto 2 je to úplná katastrofa a plynulosť ta-tam.
10. november 2014

bac

Električky na ten prejazd raz za 15 minút dostanú tlačítko na vyvolanie zelenej ako chodci. :-)))
10. november 2014

PK

ftáčnik!!!teba na 800 percent volit nebudem!!!!
11. november 2014

expert

stacilo by, aby vodici dodrziavali elementarne pravidla cestnej premavky ako napriklad radenie do jazdnych pruhov, nevchadzanie do krizovatky apod.

alebo podme takto vyriesit vsetky krizovatky, lebo vzdy sa najdu chytraci, ktory musia byt rychlejsi ako zvysok sveta :D
11. november 2014

PK

toto maju asi 12 krát v Paríži.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania