Harmincova-chodník-bariéra na chodníku


Uzavretý

Z tohto chodníka si ludia urobili parkovisko a som prekvapeny, že dnes som tu našiel iba tri autá. Prosím MČ aby vyzvala políciu na pravidelné kontrolovanie tohto chodnika, počas dna nie je problem aby bol doslova po celej dĺžke plný áut.

11. február 2022

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Mestská polícia hlavného mesta SR Bratislavy
11. február 2022

Jakub

Mna by zaujimalo ci David skusil aspon raz zavolat na 159 a pockal 20-30 minut ci by neprisli a nepapucovali....a ak by neprisli stacilo by zavolat znova a trvat na tom az by zacali riesit...ono je pravda ze ked na MsP zavolate prvykrat zvycajne sa prvykrat nic nestane a hliadky skusaju ci nedate pokoj ale ked si trvate na svojom funguje to s vybavovanim podnetov uz dost slusne. "odkazujem aby ste odkazali" je take trosku trapne a z doby ako za sociku ked kazda domovnicka napisala anonym a aj sa tym niekto zaoberal...dnes viac funguje ked konkretny obcan v konkretnom case trva na tom aby konkretna hliadka na mieste konala...takto ako to robite je to uplne neefektivny sposob riesenia a zatazuje celu retaz ludi...a v konecnom momente nic nevyriesi. Ked vam mozem odporucit skuste volat 159 tak 18.40 v pracovny den, ked sa vas opytaju na meno a bojite sa mozte povedat "anonymne" a potom od 19.00 v Dubravke nastupuje nova hliadka na nocnu a potrebuje vykazat 10 udalosti im je jedno kam tie papuce daju len to chcu mat vybavene ;)
11. február 2022

Vlado P.

Jakub, pekne diplomaticky ste napísali, že mestská polícia si neželá byť obťažovaná občanmi. Že ich skutočnou motiváciou je mať v poriadku výkaz udalostí. Niečo nie je v poriadku, takto to byť nemá.
11. február 2022

Jakub

Vlado, je to moj osobny postreh, ze miesta kde bezne nechodia pri prvom ozname zvycajne odignoruju lebo sa da tvarit ze nenasli nepochopili a obcan mozno strati motivaciu pridavat robotu. Tak isto si myslim ze tzv "denne minimum" riesit 10 veci za 12 hodin pre hliadku (nie policajta) je zalostne malo a hliadky ho lahko splnia a nechcu vedeniu dobrovolne ukazat zeby sa dalo urobit 2-3 × tolko. Na druhej strane je to aj o obcanoch ja osobne davam asi pomerne vela podnetov, sledujem si ci sa riesia, ziadam si informacie preco sa neriesilo a ten rozdiel je uz v pristupe citelne iny ako pred rokmi a za predoslych vedeni. S operacnymi ale aj hliadkami sa da v terene v pohode porozpravat a drviva vacsina su velmi mili ked chapu o co vam ide. Poviem priklad z nasej ulice..prvykrat prisla hliadka a "vyprdli" sa na moj podnet...meskac 20 minut rozpraval ze ked tie auta zamkne bude ich musiet chodit odomykat a ze sa nikdy nic nezmeni. Odfotil som ich vozidlo v jednom zabere s neriesenymi priestupkami a dal to na staznost za dalsie 2 mesiace dali v nasej ulici 47 papuc (nie zeby som tolkokrat volal haha) ale spocital som to v statistich ale podotykam sme lokalita kde je v pesej vzdialenosti dostupnych aj dost oficialnych miest a bolo to len o lenivosti vodicov. O dva mesiace som stretol toho isteho policajta spoznal ma a pokecali sme a sam uznal ze nasa ulica sa upratala a casto nie je koho "zamknut". Takze aj obcan musi triezvo posudit co tym podnetom sleduje ci to ma riesenie a ked to ma ciel treba byt vytrvaly lebo tie lokality kde sa parkovanie spolupracou upratalo realne su. Ale je aj mnoho takych lokalit kde bohuzial sa nezmeni nikdy nic lebo aut je niekolkonasobok ako miest a treba si to priznat ze jedna-dve-pat papuc tam nic nevyriesi a nezatazovat tym MsP lebo iba to vyraba zbytocnu robotu bez dlhodobeho vysledku. Rozhodne som nechcel povedat ako to mozno vyznelo...skuste si zavolat na 159 ak mate dobry podnet...drviva vacsina operacnych co tam aktualne robi posobia az entuziasticky a to sa neda porovnat s tym co bolo ked vas pred rokom-dvomi prepajali kadetade medzi stanicami a na vsetko vedeli povedat ze sa neda. Novy nacelnik robi zazraky ale ludi v terene je malo a ked si dobre nacasujete vas telefonat mozete ovplyvnit kolko casu sa budu venovat vasej ulici;)
12. február 2022

Roman Mihalik

Tu som na autá aj bordel na chodníku viac krát upozornil. Mám volať políciu. Harmincova-chodník-bariéra na chodníku https://www.odkazprestarostu.sk/bratislava/podnety/114418/harmincova-chodnik-bariera-na-chodniku
14. február 2022

Odpoveď samosprávy

Príslušníci MsP sú o tomto probléme vyrozumení a inštruovaní, aby počas výkonu služby riešili túto situáciu a zabezpečili zákonný stav.

Ing. Marta Urbanová
18. február 2022

Roman Mihalik

Jakub, aha ako to operatívne "vyriešili"...
18. február 2022

David

Dnes som bežal po obede okolo, chodník opäť plný áut.
28. február 2022

Odpoveď samosprávy

Príslušníci OV MsP BA IV popri plnení ďalších služobných úloh zamerajú svoju činnosť aj na riešenie parkovania vozidiel na Harmincovej ulici v Bratislave.
V prípade, že občania majú podozrenie z páchania protiprávneho činu, môžu kontaktovať MsP na skrátenom telefónnom čísle 159. Na miesto oznamu bude vyslaná hliadka MsP, ktorá preverí oznámenie zo spáchania priestupku a v prípade jeho potvrdenia ho neodkladne vyrieši v zmysle platných právnych predpisov. Ak sa príslušníci MsP dozvedia o priestupku prostredníctvom webovej stránky, spravidla už uplynie veľký časový úsek a vodiči z miesta odídu, takže priestupok už nemôžu riešiť.
Ďakujeme za podnet.

Ing. Marta Urbanová
21. október 2023

David

Podnet pre konkrétny chodník už nie je aktuálny, nakoľko chodník aj cesta boli zrekonštruované a po novom je chodník oddelený od cesty štrkom.

Diskusia

Diskusia k tomuto podnetu bola uzatvorená.