Neriešenie parkovania

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Uzavretý
meno
Martin 19. novembra 2014

ak sa kona podujatie ci uz v NTC, Istropolise, Hokejovy stadion, nie je mozne domacim zaparkovat, kedy uz konecne zacnete riesit parkovanie pre domacich?!

21. november 2014

Martin

Lepsim riesenim by bolo vyriesit parkovanie pre navstevnikov spomenutych akcii, ale to by niekto musel trochu rozmyslat pri povolovani takejto zastavby.
25. november 2014

Martin

ked je akcia niekde v okoli, tak ludia parkuju vsade, vstupne na hokej, divadlo, tenis, koncert, ci inu akciu zaplatia, ale parkovne uz nie, preto aj parkovisko pri istropolise je vzdy prazdne, nebudu hadam este platit za parkovanie...
ved preco neparkuju v poluse, centrali? lebo sa musi platit
12. december 2014

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň.
Ďakujeme za podnet. Otázka parkovacej politiky je vecou Hlavného Mesta Bratislavy.

Ing. Natália Kudláčová
08. január 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme za Váš podnet. Parkovanie v okolí zimného štadióna O. Nepelu samospráva vníma ako problém a venuje mu značnú pozornosť. Počas každého zápasu na štadióne je v okolí prítomná štátna aj mestská polícia, ktorá venuje pozornosť najmä porušovaniu zákona súvisiacemu s parkovaním vozidiel. Nemôže však sankcionovať za parkovanie tam, kde to zakázané nie je a už vôbec nemôže kontrolvoať, kto v danej lokalite býva a kto nie.

Vedenie hlavného mesta komunikovalo v minulosti s viacerými partnermi, najmä s HC Slovan. Výsledkom tejto dohody je, že každý návštevník je informovaný o možnostiach parkovania na riadnych parkoviskách v okolí - k dispozícii je aj informačný leták, ktorý je zverejnený aj na stránke mesta:
http://bratislava.sk/vismo/dokumenty2.asp?id_org=700000&id=11034732 a ktorý je k dispozícii aj pri predaji lístkov. Zároveň sa viedli aj rokovania o možnosti spojiť vstupenku na zápas spolu s cestovným lístkom a motivovať tak divákov, aby k štadiónu cestovali verejnou dopravou. Od októbra 2014 platí, že vstupenka na zápas je platná aj ako cestovný lístok v MHD http://www.dpb.sk/o-podniku/aktuality/vstupenka-na-hc-slovan-aj-ako-listok-na-mhd-uz-od-oktobra/.

Otázka komplexnej parkovacej politiky je teraz na nových poslancoch Mestského zastupiteľstva, nakoľko v minulom volebnom období neboli poslancami schválené dokumenty, ktoré už boli pripravené.

Mgr. Marek Papajčík
Oddelenie marketingu a vzťahov s verejnosťou
Hlavné mesto SR Bratislava
02. jún 2015

Rado Krupa

To co sa v poslednych dnoch deje na ulici Tegelhofa presahuje uz mieru. Ulica sluzi ako zachytne parkovisko pre Senec, Pezinok aj juh od Bratislavy. Okrem toho tu zacali budovat kanalizaciu pre buduci stadion a postupne ukrajuju parkovacie miesta smerom od Bajkalskej k NTC. Od zajtra, 03.06.2015 tu je takmer kazdy vecer velky koncert v NTC. Po prichode domov z prace uz teraz nemam kam zaparkovat. Mam pocit ze miestny urad na nas kasle, toleruju sucasny stav. To iste plati pre magistrat. Hlavne ze nezabudu poslat kazdy rok zlozenku na dane.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania