Heyrovského-dlhodobo odstavené vozidlá-nezistené EČV a TK a EK

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Lamač

Vyriešený

Dlhodobo odstavené vozidlo Škoda Octavia modrej farby, za posledné obdobie sa na vozidle strácajú veci, pribudli aj nejaké papiere na oknách, poškodené dvere vodiča vyrytým vulgarizmom. Vozidlo by trebalo riešiť, lebo takýmto tempom sa to rozkradne.

21. február 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

vozidlo evidujeme od 06.09.2021. Prostredníctvom Krajského dopravného inšpektorátu bol na základe iniciatívy mestskej časti identifikovaný vlastník vozidla, ktorému bola dňa 11.10.2021 zaslaná „Výzva na odstránenie vozidla“, vlastník vozidla ju v odbernej lehote neprevzal. Zároveň bola 11.10.2021 vylepená výzva aj na samotné motorové vozidlo, pričom 60 dňová lehota na jeho odstránenie uplynula dňa 09.12.2021. Po márnom uplynutí lehoty nasleduje v rámci procesných úkonov odtiahnutie vozidla zmluvným partnerom mestskej časti. Aktuálne má však zmluvný partner vyčerpanú skladovaciu kapacitu, pričom ako dôvod uvádza skutočnosť, že príslušný odbor okresného úradu, nevydáva v zákonných lehotách rozhodnutia v uvedenej veci, na základe ktorých je možné s motorovým vozidlom nakladať v zmysle zákona.

Situácia bola preverovaná aj v iných mestských častiach (a to aj v prípadoch iných poskytovateľov tejto služby) a je analogická. Napriek spomínaným skutočnostiam mestská časť vyvíja zvýšené úsilie na reálne riešenie veci a štandardizácii postupov, ktorými sú odtiahnutie vozidla na záchytné miesto, a následné konanie na správnom orgáne vedúce (ako k jednému z možných riešení) k jeho konečnej likvidácii.

Magáthová, SROKS, MÚ MČ BA - Lamač
23. február 2022

Odpoveď samosprávy

Dnes som bola na obhliadke a vozidlo sa tam už nenachádzalo. Pravdepodobne odstránené majiteľom.

Magáthová, SROKS, MÚ MČ BA - Lamač

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania