Potočná-závora

Zodpovednosť za riešenie: Mestské Lesy

Uzavretý
meno
Odkaz Starostovi 20. apríla 2022

Prosím o vytvorenie kontrolovaného vjazdu na úrovni zákazu vjazdu do lesa. Na ceste na Biely a Červený kríž jazdia často "zatúlaní" vodiči. Frekvencia áut je na toto miesto veľká a vodiči často ohrozujú na úzkej ceste rýchlou jazdou s malým odstupom cyklistov a peších. Kontrolovať takýchto vodičov som ešte nikoho nevidel. V nedeľu som na Bielom kríži narátal parkovať 18 áut. Navrhujem umiestniť elektronickú závoru. Možností ako závoru odomykať tak, aby sa cesta uvolnila pre oprávnené vozidlá a záchranárov mnoho. Možnosť je aj umiestniť kamerový systém s využitím objektívnej zodpovednosti.

20. apríl 2022

Miroslav Daniš

Neviem k tomu už nič iné napísať a opakovať sa, že PLATŇA SA KRÚTI DOKOLA. Bohužiaľ...
Koľkokrát sme na to upozorňovali v rôznych príspevkoch aj na tomto fóre, koľkokrát sme (aspoň ja) kontaktovali mestskú či štátnu políciu, mestské lesy BA, magistrát... A výsledok vidíme - 20 aut na Bielom Kríži... Koľko rokov, koľko času a energie sme tomu venovali a celkom zbytočne...
Tiež som na to upozorňoval a poukazoval, že je to tam častokrát (a nielen na BK) ako na Václaváku, že nielen cez víkendy ale aj cez všedné dni tam parkujú autá často bez akejkoľvek viditeľnej povolenky za sklom.
Som skutočne každý deň v lese, či na pešo, na bajku, na bežkách... Viem, čo sa tam deje, len stále neviem, čo v tom robia (ne)kompetentní... A skutočne stretnúť hliadku mestskej polície (štátnej už vôbec nie) je vyslovenou raritou ...
Tá elektronická rampa je zmysluplným riešením. Len treba mať aj na zreteli (mestská polícia v súčinnosti s ML BA, či Lesnou strážou), že títo motoristi (autá, motorky, štvorkolky, v zime aj snežné skútre) nechodia do týchto našich lesov len po asfaltkách, ale aj po turistických značkách, či lesných účelových komunikáciách a že neparkujú len na BK ale aj na Červenom kríži či hocikde inde, kde sa im zadarí...
Tak dúfajme, že sa už raz konečne zadarí aj tým, čo to majú riešiť a aj to už raz konečne vyriešia a doriešia...
20. apríl 2022

Odkaz Starostovi

Ja mám taký pocit, že tento problém nie je pre kompetentných priorita. Ak by sem pridali pravidelnú hliadku, tá by chýbala inde. Členov MsP je málo. Minule som videl auto MsP pri poldri. Míňali čudnú posádku auta, ktoré mierilo najskôr na Biely kríž a potom sa vrátilo na Červený kríž. Ani náhodou nepripomínali pracovníkov lesov a podobne. Minuli sa bez kontroly. Možno sa strážnici ponáhľali na kontrolu nejakej pravidelnej lokality a už nemali čas niečo riešiť..
24. apríl 2022

Martin

Treba zaslať sťažnosť na Okresný dopravný inšpektorát PZ. Dva roky dozadu po sťažnosti chodili hliadky PZ priamo do lesa a zastavovali každé auto. Dokonca som videl vodiča platiť aj pokutu.
24. apríl 2022

Martin

Tu je aj e-mailový kontakt na sekretariát, stačí poslať sťažnosť nech to pravidelne kontrolujú. https://www.minv.sk/?or-pz-ba-iii
24. apríl 2022

Odkaz Starostovi

Prečo sa do riešenia podnetov nezapája aj Policajný zbor, ale iba tá bezzubá MsP?
24. apríl 2022

Odkaz Starostovi

Zabudol som ze MsP sa do podnetov zapája tiež iba naoko :-)
05. máj 2022

Odpoveď samosprávy

Ďakujeme za podnet. Posúvame ho správcovi predmetnej komunikácie, ktorým sú Mestské lesy Bratislava.

Matúš Čupka, vedúci oddelenia životného prostredia a dopravy, Miestny úrad Bratislava - Rača
05. máj 2022

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Mestské Lesy
05. máj 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

vjazd do mestských lesov je povolený len s platnou povolenkou, ktorých počet sme pred časom výrazne znížili. V tomto prípade (prejazd cez Potočnú ulicu na Biely kríž) sa jedná zväčša o prejazdy iných lesných subjektov na ich územie, cez mestské lesy. Biely kríž je už mimo mestských lesov a počet áut, ktoré tam parkujú ovplyvniť nevieme.

Povolenia na vjazd kontroluje lesná stráž, mestská aj štátna polícia. Samozrejme každý by rád vykonával kontroly aj častejšie je to však limitované personálnym stavom.

Mestské lesy v Bratislave

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania