Parkovanie vo vnútri sídliska mimo cestu.

Zodpovednosť za riešenie: Iné

Vyriešený

Po zmene systemu parkovania a po vyznaceni park.miest v tejto oblasti 11/2014 zacali auta parkovat vo vnuti bloku, uplne mimo cesty. Vchadzaju tam popri Forest pubu a tiez popri panelaku. Parkuju na mieste s lavickami na oddych v tesnej blizkosti obnoveneho detskeho ihriska. Pri vychode zo zadnej brany Bzovicka 10-14 sa dieta moze stretnut priamo s autom, ktoreho vodic sa rozhodol zastat 2m do vchodu, cestou prejst ciastocne po trave, po chodnikoch a zastat inym obcanom pred oknom. Prosim o riesenie, resp posunutie na ms.policiu.

07. január 2015

Martin

08. január 2015

Maja

Dobrý deň, toto treba riešiť, už jazdia aj cez stred trávnika, ak najake auto stojí práve pred Forest Pubom ... Maja
19. január 2015

V.

niektoré autá si jednoducho urobia vlastnú príjazdovú cestu a stoja úplne mimo bežné (a povolené) parkovanie
19. január 2015

peter

takto to je dnes
03. február 2015

Odpoveď samosprávy

Žiaľ, takýchto prípadov je v Petržalke viacero,
Aj samosprávu znepokojujú arogantní a nezodpovední vodiči, ktorí parkujú a jazdia už takmer všade, nerešpektujú ani zeleň, ani chodcov, ani deti, ani matky s kočíkmi... A to aj v lokalitách, kde by sa dalo zaparkovať aj inak, rešpektujúc predpisy i vzájomný rešpekt, ale je im to ďaleko... Najradšej by všetci parkovali priamo pred vchodmi a nerozmýšľajú nad tým, že zamedzujú prístup napríklad sanitkám či požiarnym autám... Mestská časť Petržalka sa snaží v rámci možností situáciu riešiť - na mnohých miestach sme osadili zábrany, či už na chodníkoch, spevnených plochách či v tráve, ale ani to niektorí nerešpektujú, ničia tieto zábrany a tým spôsobujú ďalšie a ďalšie škody a zvyšujú náklady. A navyše, zábrany nemôžu byť všade, musia byť rešpektované požiadavky záchranárov, hasičov, polície.
Okrem toho je to aj otázka mestskej polície hlavného mesta, ktorá má dohliadať na dodržiavanie predpisov ohľadne parkovania spôsobu jazdy vozidiel. S jej činnosťou a stavom, v akom je, nemôžeme byť asi nikto spokojní.
Petržalka sa preto pripravuje na zavedenie novej parkovacej politiky, ktorá – podľa nás – môže byť jediným systémovým krokom, ako zaviesť isté pravidlá a tým poriadok na verejných priestranstvách a ako vrátiť chodníky chodcom a zároveň ako chrániť zeleň. Bude to chcieť veľa trpezlivosti, ale aj pochopenia zo strany vodičov, ale veríme, že ideme správnym smerom.

mestská časť BA-Petržalka
04. február 2015

Martin

Dakujem za reakciu z Mestskeho uradu.
Zatial teda mozme len cakat, kedy sa to vyriesi (resp. poriesi), pockame do leta ked travnik uz existovat nebude, deti sa budu bicyklovat a hrat medzi autami, ktore zaberu miesto pred novymi lavickami, len aby parkovali co najblizsie pri dome. A tych par vychytralkov sa bude vsetkym co sa snazia aspon o primerane prostredie smiat. Smutna realita. M.
26. február 2015

Martin

aktualizacia
26. február 2015

Martin

hrisko, deti, auto
08. jún 2015

Martin

Dobré a účinné riešenie.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania