Preplnené kontajnery

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Vajnory

Vyriešený

Preplnené kontajnery na separovaný odpad.

15. december 2014

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme za Váš podnet. V našej mestskej časti pravidelne sledujeme stav zberných hniezd na separovaný zber odpadu a v prípade, že je priestor znečistený vo väčšom rozsahu, akým je aj tento prípad, pracovníci oddelenia hospodárskej správy miesto okamžite operatívne dočisťujú.

Rovnako tomu bolo dnes. Z dôvodu opakujúcich sa problémov so znečisťovaním verejného priestranstva bola na miesto osadená fotopasca. V prípade, že sa vďaka nej zistí pôvodca odpadu, bude mestská časť postupovať v riešení nepovoleného uloženia odpadu zákonným spôsobom.

Súčasne sme vyhodnotili, že z dôvodu enormnej vyťaženosti zberného hniezda je potrebné navýšiť počet kontajnerov na zber plastu a zber papiera. Z tohto dôvodu zasielame požiadavku spoločnosti OLO a.s. na ich zabezpečenie.

Veríme, že sa situácia na ulici Kataríny Brúderovej vďaka týmto opatreniam zlepší.

V prílohe posielame foto po dočistení.

S pozdravom

Ing. Tatiana Páleníková
Referát životného prostredia a vodného hospodárstva
Miestny úrad mestskej časti Bratislava-Vajnory
17. december 2014

Juraj

Dobry den,

dakujem a vazim si Vasu rychlu a profesionalnu reakciu.

Dnes som isiel okolo (po 3 dnoch) a kontajnery boli znova uplne preplnene. Asi je na detailnejsie skumanie ci je to zapricinene skor nedostatkom kontajnerov (nedostatocnym vyprazdnovanim) alebo druhom odpadu, ktory nepatri do tychto kontajnerov.

Kazdopadne, prajem uspech pri komunikacii s OLOm aj s fotopascou. Mozno by bolo vhodne v ramci osvaty, raz za cas venovat stranku vo vajnorskych novinkach tomu ako spravne separovat odpad a co patri, a hlavne nepatri do kontajnerov.

S pozdravom
Juraj

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania