Vajnorské jazero-neporiadok a odpadky-čierne skládky

Zodpovednosť za riešenie: Iné

V riešení

Opakovane sa vytvára na Vaj. jazere čierna skladka. Prosim o odstranie skladk

30. apríl 2022

Stanislav

Je to od žel. proecestia vchod na jazero naľavo pri prvej križovatke slepa ulica k druzst. čerpačke. SHMU tam na skladke má svoju meraciu nadrž na daždovu vodu. Čo skládka tento problém iba navyšuje. Preto prosim upratovaciu čatu z MU aby to s multikarou odstranili lebo kopa sa uz nebezpecne navyšuje. Dakujem
03. máj 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ďakujeme Vám za Váš podnet, ktorý sme zároveň postúpili na príslušný odborný referát MÚ Bratislava - Vajnory.
Po jeho prešetrení Vás budeme čo najskôr informovať.

Vopred ďakujeme za Vašu trpezlivosť a pochopenie.

S pozdravom a úctou

MÚ Bratislava – Vajnory
Úsek komunikácie s občanmi
Servis pre občanov / tel.: 0850 24 25 24
05. máj 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

pracovníci mestskej časti zistili Vami uvádzanú čiernu skládku odpadu počas obhliadky Vajnorských jazier dňa 21.04.2022. Odpad je umiestnený na pozemku parc. č. 2735/14 registra “C“KN, k.ú. Vajnory z 2 ks vriec s obsahom rôznych plastov, ďalej použitý textil a stavebný odpad zložený z kusov betónu v celkovom množstve cca 0,6 m3.

Mestská časť Bratislava-Vajnory, v zmysle zákona č. 79/2015 Z.z. o odpadoch, oznámila tento nezákonne uložený odpad Okresnému úradu Bratislava, odbor starostlivosti o životné prostredie. Oznámenie prevzali dňa 26.04.2022. V danej veci je príslušný konať uvedený úrad.

Mestská časť dňa 4. 5. 2022 zabezpečila prostredníctvom pracovníkov hospodárskej správy odstránenie a zhodnotenie textilu a vrecia s plastom ako aj iného komunálneho odpadu, ktorý sa na mieste nachádzal.

Okresný úrad bude podľa uvedeného zákona v správnom konaní zisťovať osobu zodpovednú za nezákonne uložený odpad a zisťovať či vlastník, správca alebo nájomca nehnuteľnosti, na ktorej došlo k nezákonne umiestneniu odpadu urobil všetky opatrenia na ochranu svojej nehnuteľnosti.

Ak okresný úrad osobu, ktorá nezákonne umiestnila odpad na pozemku nezistí a vlastník, správca alebo nájomca nehnuteľnosti, na ktorej došlo k nezákonne umiestneniu odpadu urobil všetky opatrenia na ochranu svojej nehnuteľnosti určí osobu zo zákona, ktorá odpad odstráni.

Touto osobou je obec a okresný úrad. Komunálny odpad a drobný stavebný odpad v zmysle rozhodnutia okresného úradu v stanovenej lehote odstráni obec a iný odpad /stavebný, nebezpečný, pneumatiky/ odstraňuje okresný úrad.
Vzhľadom k tomu, že na mieste zostal stavebný odpad je príslušný v danej veci konať Okresný úrad Bratislava, odbor starostlivosti o životné prostredie.

S pozdravom

Ing. Michaela Hrčková
Oddelenie stavebné, ÚP, ŽP a dopravy
Mestská časť Bratislava-Vajnory
Roľnícka 109
831 07 Bratislava
Č.t.: 02/21295222
[email protected]
05. máj 2022

Odpoveď samosprávy

Samospráva uviedla, že zodpovedným subjektom je: Okresný úrad Bratislava, odbor starostlivosti o životné prostredie
05. máj 2022

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Iné
05. máj 2022

Stanislav

Bože prehadzujete si zodpovednosť z 1 úradu na druhý. Je naozaj problem poslat vašich hosp bpracovnikov s multikarou kt. to nalozia a odvezú ? Praca na cca 1/2 hoďky. Potkany tu maju raj. Ak pridu cez weekend rad sa pripojim … iba si zodpovednost prosim neustale neprehadzujte a konajte !!!
05. máj 2022

Odkazprestarostu.sk

Dobrý deň,

podnet sme preposlali subjektu, ktorý samospráva označila ako zodpovedný.

S pozdravom,

Admin
Odkaz pre starostu
[email protected]
07. máj 2022

Stanislav

Mne je jedno kto tú skládku odstráni. Je tam čierna skládka stavebného odpadu, niekoľko ročná skládka biolog. odpadu po kt. sa veselo premávajú potkany a iná háveď. Blíži da leto plné návštevníkov kt. to doplnia navyše rôznym komunálnym odpadom. Preto prosím MU o častejšie kontroly čistoty Vaj. jazera ako i vyvážanie vriec s komunálnym odpadom. Ďakujem pekne …

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania