M. Schneidera Trnavského-neporiadok a odpadky-čierne skládky

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Dúbravka

Vyriešený

skladka odpadu vsetkeho druhu

09. máj 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň.
Miestnym úradom MČ Bratislava-Dúbravka bolo vo februári tohto roku zistené nezákonne umiestnenie komunálnych a iných druhov odpadov na pozemku nachádzajúcom sa pri rohu ulíc M. Sch.-Trnavského a Pri Suchej Vydrici, v blízkosti vjazdu do priemyselného areálu „Harmincova 1“.
Na pozemku, ktorý nie je žiadnym spôsobom ohradený ani zabezpečený sa v zeleni nachádza rôzny komunálny odpad, objemné odpady a opotrebované pneumatiky (foto v prílohe). Nakoľko k predmetnému pozemku nie je zamedzený prístup, dochádza k jeho znečisťovaniu a k tvorbe čiernych skládok.
Preverením sa zistilo, že sa jedná o pozemok KN, reg. „C“ parc. č. 2433/154, k.ú. Bratislava - Dúbravka evidovanom na LV č. 1263, vlastníkom pozemku je Fratrič Peter, Starhradská 12, 851 03 Bratislava.
V zmysle § 15 zákona č. 79/2015 Z. z. o odpadoch oddelenie životného prostredia miestneho úrad požiadalo Okresný úrad odbor starostlivosti o životné prostredie o začatie konania v predmetnej veci a o určenie nápravných opatrení vlastníkovi pozemku.

Ing. Mária Smiešková
08. jún 2022

cobhc

odpadky pohltila priroda...
18. január 2024

Odpoveď samosprávy

Odpady ako aj zeleň boli v týchto dňoch vlastníkmi pozemkov vyčistené a zeleň upravená.
S pozdravom

Ing. Mária Smiešková

Diskusia

Diskusia k tomuto podnetu bola uzatvorená.