Krátka zastávka električiek Legionárska

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Uzavretý
meno
Peter Oravec 09. januára 2015

Zastávka električiek Legionárska je jediná zastávka MHD, ktorá umožňuje prestup medzi električkami zo/do smeru Špitálska a električkami zo/do smeru Vazovova na jednej hrane. Zastávka je však krátka na to, aby na nej mohli zastaviť dve súpravy električiek súčasne a tak umožniť prestup cestujúcim z jednej súpravy do druhej. Po rekonštrukcii, resp. výstavbe zastávky Blumentál by zastávka Legionárska bola vhodným kandidátom na relatívne malú úpravu na umožnenie takéhoto prestupu. Fakticky chýba (laický pohľad, uznávam) asi iba 5 metrov, o ktoré by bolo potrebné predĺžiť nástupný ostrovček. Miesta je tam na to dosť. Ďakujem.

16. január 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

Váš podnet bol odoslaný na príslušné útvary so žiadosťou o stanovisko.

Mgr. Marek Papajčík
Oddelenie marketingu a vzťahov s verejnosťou
Hlavné mesto SR Bratislava
22. január 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, podnet bol preverený príslušnými útvarmi Magistrátu a Dopravným podnikom Bratislavy. Ich stanovisko je nasledovné:
V sucasnosti je vybrany spracovatel projektovej dokumentacie na modernizaciu elektrickovych radial.
Ruzinovska radiala zacina na Americkom namesti (Metropol) a cez ulicu Kriznu pokracuje na Trnavske myto a odtial smerom na obratisko Astronomicka.
V ramci modernizacie budu vsetky zastavky zriadene tak, aby bolo mozne sucasne stanicenie dvoch elektrickovych suprav naraz v jednej zastavke. Samotna modernizacia by mala byt investovana Europskou uniou a predpokladany termin je rok 2016.

Mgr. Marek Papajčík
Oddelenie marketingu a vzťahov s verejnosťou
Hlavné mesto SR Bratislava
10. marec 2016

Peter Oravec

Vážený pán administrátor OPS,
chcel by som sa spýtať, čo znamená status "v riešení" pretože som v pokynoch na Vašej stránke takýto status nenašiel.
Ďalej by som chcel konštatovať, že tento podnet je tu už viac ako pol roka a nedošlo pri ňom k žiadnemu riešeniu. Status "v riešení", bez ohľadu na to, čo vlastne pre Vás znamená, tak v tomto prípade stráca akýkoľvek zmysel. Samospráva tento podnet evidentne nerieši.
Prosím preto o označenie podnetu ako "neriešený".
Ďakujem.
18. marec 2016

Odkaz pre starostu

Dobrý deň, pán Oravec,

status V riešení, označuje stav podnetu na ktorý samospráva reagovala a uviedla, že sa podnetom bude zaoberať. Na základe Vašej požiadavky som status podnetu zmenil na "Neriešený".

Administrátor OPS pre MČ BaNM
17. august 2016

Peter Oravec

Pán Papajčík z magistrátu tu v januári 2015 napísal: "v ramci modernizacie budu vsetky zastavky zriadene tak, aby bolo mozne sucasne stanicenie dvoch elektrickovych suprav naraz v jednej zastavke. Samotna modernizacia by mala byt investovana Europskou uniou a predpokladany termin je rok 2016."
Pán Papajčík, je druhá polovica roka 2016 a nič sa nedeje. Bolo Vaše vyjadrenie zavádzaním, alebo sa začne niečo diať?
06. máj 2017

Peter Oravec

Zastávku nedávno čiastočne opravovali, ale nepredĺžili ani o centimeter. Okrem toho tam nechal kus železa, na ktorom sa čoskoro niekto zabije.
Okrem toho to, čo p. Papajčík uviedol v odpovedi v roku 2015:
"V ramci modernizacie budu vsetky zastavky zriadene tak, aby bolo mozne sucasne stanicenie dvoch elektrickovych suprav naraz v jednej zastavke. Samotna modernizacia by mala byt investovana Europskou uniou a predpokladany termin je rok 2016."
sa ukázalo ako planý sľub a lož.
Podnet je neriešený.
22. november 2017

Peter Oravec

Dobrý deň,
myslím, že podnet je možné označiť ako vyriešený, vyhnitý alebo uzavretý. Dôvodom je skutočnosť, že nákupom nových električiek úplne zanikla možnosť, aby dve električky stáli za sebou na jednej zastávke a umožnil sa tak medzi nimi prestup.
Ďakujem.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania