Stará Ivánska cesta-umožnenie zberu starých pneumatík

Zodpovednosť za riešenie: Iné

Uzavretý
meno
Peter Vidlička 11. júna 2022

V aktuálnej situácii sa tvárime, že problém so starými odpadovými pneumatikami bol vyriešený - existuje predsa celý systém spätného odberu pneumatík v pneuservisoch a obchodoch - avšak problém naďalej pretrváva, a to hlavne u starších pneumatík, ktoré ľudia majú dlhšie odložené a zistili, že na nič nie sú. Na odberných miestach totiž napriek svojej povinnosti nebývajú práve ochotní vziať staré pneumatiky, pokiaľ práve u nich neprezúvate (a nemožno im to mať za zlé, majú s tým len robotu) a tak znovu mnohým príde jednoduchšie pneumatiky niekam "odložiť" do prírody, ako niekoho presviedčať nech ich vezme.
Tento problém by bol riešiteľný, keby na zberných dvoroch bolo možné odovzdať aj zjazdené pneumatiky, kde by si ich následne vyzdvihla recyklačná spoločnosť na ďalšie spracovanie.

12. jún 2022

IVAN

Tiež by som čakal že na zberom dvore bude aj kôš na komunálny odpad.
13. jún 2022

Odpoveď samosprávy

Samospráva uviedla, že zodpovedným subjektom je: OLO
13. jún 2022

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Iné
14. jún 2022

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,
podnet bol zaslaný subjektu OLO.

S pozdravom,
Daniel
Administrátor portálu Odkaz pre starostu
19. jún 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

Na základe Vášho podnetu Vám zasielame nasledovné stanovisko.

Opotrebované, resp. ojazdené pneumatiky má každý občan možnosť bezodplatne odovzdať distribútorovi pneumatík – predajcovi na predajnom mieste, bez ohľadu na výrobnú značku a na dátum uvedenia pneumatík na trh, po celú prevádzkovú dobu, a to aj v prípade, že nenakúpi ďalší tovar alebo službu. Distribútorom sa v tomto prípade rozumie ktorýkoľvek pneuservis alebo predajňa pneumatík.

Povinnosť spätného zberu pneumatík majú pneuservisy aj v prípade, keď im pneumatiku len prinesiete. Platí to nielen pre pneuservisy, ale aj predajne pneumatík v podobe kamennej alebo internetovej prevádzky. Táto služba je samozrejme bezodplatná.

S pozdravom

Alena Polakovičová

odborný ref. odd. služieb zákazníkom
Odvoz a likvidácia odpadu a.s. Bratislava
20. jún 2022

Peter Vidlička

Prosím neoznačovať podnet ako vyriešený, nikto sa totiž o to ani nepokúsil. OLO sa pravidelne stráni akejkoľvek činnosti a pridanej aktivite, podnety riešia len vyhýbavou odpoveďou. Dá sa podnet presunúť na niekoho ozaj zodpovedného, kto sa ním reálne aj bude zaoberať?
22. jún 2022

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

Zodpovednosť za riešenie podnetu určuje samospráva - podnety na Magistrát, alebo mestskú časť posielame na základe lokalizácie podnetu. Administrátor portálu nemôže svojvoľne, alebo podľa zadávateľa, meniť zodpovednosť za podnet. V tomto prípade bol samosprávou označený ako zodpovedný subjekt OLO, ktorý poskytol vyjadrenie. Rozumiem Vám, že nie ste spokojný s odpoveďou, no ani portál OPS nevie garantovať, že všetky podnety sa vyriešia k spokojnosti zadávateľa podnetu. Stav podnetu upravím na Uzavretý, keďže návrh riešenia zo zadania podnetu nebol zo strany OLO akceptovaný.

S pozdravom,
Administrátor portálu Odkaz pre starostu

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania