Antolská - chýbajúci prechod a nájazdy pre kočíky

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

V riešení
meno
Petra Jarošová 21. júna 2022

Chybajuci prechod pre chodcov a chodkyne tesne pri nemocnici. Chybaju tam aj tri zo styroch najazdov pre kociky, bicykle, voziky. Clovek sa nema ako dostat bez riskovania zivota zo zastavky mhd do nemocnice. Koho je to kompetencia?

21. jún 2022

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Hlavné mesto SR Bratislava
22. jún 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme za podnet, ktorého prijatie týmto potvrdzujeme. Pridelili sme ho kolegyniam a kolegom, ktorí majú riešenie danej agendy v kompetencii. O priebehu riešenia Vás na základe obdržaných stanovísk budeme priebežne informovať.

S pozdravom,

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislavy
22. jún 2022

Jano - Star9H6j

Daná oblasť - jej bezbarierovost a priechody sú už riešené/dopytované vo viacerých podnetoch cca 8-10 rokov.

Výsledok je bohužial vždy rovnaký = VYHOVORKY alebo IGNORACIA. Jednoduché konštatovanie, že jedna z komunikácii je "nezaradená" a teda problém akože "neriešitelný"...je zaujimavé že MSP (patriaca pod Magi) tam pokutuje vozidlá aj ked cesta nepatri pod Magi/Petržalku resp. nema majitela a spravcu ...

Tak čo magistrát...volebný rok ...prekonáte sa, alebo zase nič a predvediete len roky opakujucu sa neschopnost (bez ohladu na vedenie a akoze novych uradnikov)?
...mate XXX moznosti ako pozemky vysporiadať, prenajať, urciť vlastnika (sud)...zjavne nehcete.
22. jún 2022

Petra Jarošová

Dakujem za reakciu, aj za doplnujuce info; po uverejneni podnetu som si vsimla ze sa to riesi uz 10 rokov. Myslim ze by si verejnost rozhodne zasluzila konkretnejsiu odpoved ako tu ctrl C ctrl V odpoved akej sme tu svedkami zo strany Magistratu. Pod tym originalnym podnetom sme si pred 9 rokmi precitali rovnaku odpoved a odvtedy nic….
22. jún 2022

Boris

Momentálne je v štádiu finálnych príprav technický predpis, ktorý výrazne skomplikuje vytváranie priechodov pre chodcov. Takže si na to zvykajte, že už nebude možné priechod zriadiť len tak jednoducho. Jeho zriadenie bude možné len po splnení prísnych podmienok (napríklad počet vozidiel za deň).
30. jún 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

Mestská polícia môže pokutovať vozidlá na komunikáciách bez ohľadu na to komu patria.
Časť komunikácie Antolská je nezaradená a časť je v správe mesta. Vyznačenie prechodu posúdime.
Finančné možnosti mesta sú obmedzené, preto sa niektoré podnety vyriešia skôr a niektoré neskôr. V tomto roku plánujeme debarierizovať 163 strán prechodov (1 prechod má 2 strany). V minulom roku sme debarierizovali 144 strán.
Smerujeme k tomu aby boli v Bratislave všetky priechody bezbariérové. Vzhľadom k veľkému investičnému dlhu sa tak ale stane až o pár rokov.

S pozdravom

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislavy
30. jún 2022

Petra Jarošová

Dobry den, vdaka! Cize na tento rok Antolska asi nie je v plane. Kedy budete znamy plan debarierizovanych prechodov na buduci rok?

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania