Ľadová plocha vajnory

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Vajnory

Vyriešený
meno
Roman 26. januára 2015

Dobrý deň, chcem sa opýtať kto určuje hodiny na korčuľovanie pre verejnosť na ľadovej ploche Vajnory. Posledné týždne vrátane posledného 26.1.-30.1.2015 je korčuľovanie pre verejnosť do 17:15. Možno zamestnanci Miestneho úradu stíhajú, ale my ostatní trčiaci v zápchach smerom do Vajnor nestíhame.
Otázka je či je ľadová plocha v súkromnom vlastníctve, do toho samozrejme nemožno hovoriť alebo je v správe obce, ktoré by malo prihliadať v prvom rade na verejnosť a nie na určitú skupinu ľudí, ktorá si plochu prenajme v hodinách, ktoré im vyhovujú. Je možné dobu pre verejnosť predĺžiť aspoň do 18:00?

28. január 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

sme veľmi radi, že o využívanie športových areálov pre deti a mládež v našej obci je taký veľký záujem. Preto aj pri rozpise hodín využitia ľadovej plochy sme zvýhodňovali športujúce deti. Z tohto dôvodu sme umožnili v čase pondelok až štvrtok v hodinách pre verejnosť 13.00 – 17.15 h vstup na ľadovú plochu bezplatne. Tak isto deti z vajnorských škôl a škôlok majú vstup v rámci korčuliarskeho výcviku v doobedňajších hodinách bez úhrady. Rodičia prispievajú iba na inštruktora výcviku. Týmto spôsobom sa nám podarilo zatiaľ zapojiť túto zimu viac ako 80 detí z našej obce do pravidelného športovania. Samozrejme pre verejnosť sú vyhradené ešte hodiny aj v piatok od 13.00 -17.15 a v sobotu a nedeľu v čase 11.30 – 17.15 h.

Teraz k vašej otázke ohľadom určovania počtu hodín korčuľovania na ľadovej ploche pre verejnosť. Keďže nič nie je v našej spoločnosti zadarmo, musíme túto službu pre občanov niekde kompenzovať. Náklady na prevádzku umelého klziska sú v našej zemepisnej šírke veľmi vysoké. Aby sme mali ako tak vyrovnaný rozpočet, museli by sme neúnosne zvýšiť počet hodín pre kolektívy, alebo ešte horšie zvýšiť úhradu pre verejnosť. Spotreba vody, PHM na malotraktor, elektrická energia a mzdy (4 pracovníci každý deň) neúmerne zaťažujú rozpočet našej počtom obyvateľov malej MČ Bratislava. (obce). Z tohto dôvodu sú večerné hodiny prenajímané komerčne. Sadzba za 1 h prenájmu je uverejnená na stránke obce a môžu si ju prenajať rôzne skupiny, alebo občianske združenia. Rozpis ľadovej plochy sa upravuje v predstihu cca ½ roka a snažíme sa zohľadniť všetky tieto skutočnosti. Dokonca nie sme schopní pokryť všetky požiadavky na večerné a poobedňajšie komerčné hodiny, nakoľko chceme ponechať čo najväčší priestor pre verejnosť.

S týždenným predstihom zverejňujeme plánované obsadenie ľadovej plochy na stránke obce a tak isto informujeme aj o všetkých zmenách, či už poruchách na zariadení, alebo nepriaznivé poveternostné podmienky, prípadne mimoriadne zmeny v harmonograme, ktoré si môžu občania pozrieť na stránke http://www.vajnory.sk/uploaded/Vajnorska_ladova_plocha/5.pdf

Oproti predchádzajúcim rokom sme zvýšili v týždni počet hodín pre verejnosť, aj za cenu zvýšenia finančnej straty. V sezóne 2010/2011 boli hodiny pre verejnosť pondelok až piatok od 13.00 do 16.00 h. Minulú a túto sezónu 2013/2014 a 2014/2015 umožňujeme korčuľovanie pre verejnosť až do 17.15 h. No tento čas už nie je možné rozšíriť, nakoľko údržba ľadovej plochy vyžaduje svoj špecifický postup. V prípade jeho nedodržania, môže prísť k poškodeniu ľadovej plochy, ale hlavne aj k úrazom a to by sme v žiadnom prípade nechceli. Čo sa týka večerných hodín pre verejnosť, môžeme v budúcom roku uvažovať o možnosti jeden deň v týždni aj večerné korčuľovanie. No pravdepodobne to budeme musieť kompenzovať znížením počtu hodín pre verejnosť v ostatné dni.

Samozrejme nechceli by sme meniť hodiny v sobotu a nedeľu.

S pozdravom

Mgr. Dušan Štancel
referát kultúry, športu, zahraničných vzťahov a marketingu

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania