Parkovanie pre ZŤP s vyznačenou ŠPZ

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Petržalka

Vyriešený
meno
Rudko 07. februára 2015

Na Ševčenkovej ul. na vyhradenom mieste s vyznačenou ŠPZ BA 575 NE
opakovane parkuje majiteľ ŠPZ BL 672 IL s neplatným preukazom ZŤP – prosím preveriť

09. február 2015

Braňo

treba zavolať policajtov, nech mu dajú pokutu - toto nie je úloha pre starostu alebo MÚ
09. február 2015

Juraj Turčan

Braňo,riešenie(a rýchle)je naozaj zavolať 159,no podnetom na tento portál OPS sa aj ja snažím informovať vedenie mesta,ako si plní povinnosti Mestská polícia,ktorá podlieha primátorovi a v prvom rade by sama mala registrovať takéto priestupky a nie čakať v teplúčku s kolegyňami pri kávičke,kedy ich bude voľaaký chruňo obťažovať telefonátom aby vystrčili zadky von a išli niečo riešiť.Druhá vec je,ktorý stupeň vedenia mesta tieto PODNETY číta,pokiaľ len sekretárka tak to je na 3 veci.Príjemný deň.
09. február 2015

Odpoveď samosprávy

Ďakujeme za podnet.
Mestská časť BA-Petržalka predĺžila na základe žiadosti koncom decembra 2014 platnosť vyhradeného parkovania na uvedeneom parkovacom mieste na obdobie 4 rokov, t.j. do r. 2018. Na základe žiadosti bolo zmenené aj EČV vozidla a v súčasnosti platí povolenie pre motorové vozidlo Renault SCENIC, EČV BL-672IL. Vzhľadom k tomu, že majiteľ zmenil vozidlo a tým aj EČV, urýchlene ho vyzveme, aby požiadal o zmenu dodatkovej tabule.

mestská časť BA-Petržalka
09. február 2015

Juraj

Fantastické!!!Podnet podaný 6.2.2015 a odpoveď je tu už 9.2.2015,bodaj by boli všetky PODNETY takto perfektne rýchlo a konkrétne vybavované.Ten kto vybavil by sa nemusel hanbiť uviesť svoje meno.Nechápem,prečo dal niekto odpovedi mínusku že nie je s odpoveďou spokojný.
11. február 2015

Odkaz pre starostu

Ja som to nebol a odpovedi sa rovnako teším. Pán Turčan dajte prosím vedieť, keď bude tabuľa vymenená, aby sme podnet mohli označiť ako vyriešený.

Michal Haman
Administrátor pre Petržalku
13. február 2015

U NAS TAKA OBYCAJ

Rudkovi,
taketo veci sa riesia vzdy so 159 aurcite ten co parkuje by si nedovoli mat parkovaci preukaz bez povolenia..niekto asi zavidi ze je ZTP.. ci?..
15. február 2015

Juraj

pre m.b.m.b.: chcel by som oponovať,že niekto závidí ZTP.No ,môžem z vlastnej skúsenosti napísať,že preukaz ZŤP/S !!! má osoba,ktorá si sama bez problémov nosí nákupy,upratuje byt a stará sa o podstatne chorejšieho manžela ako je sama,samozrejme že berie peniaze na asistenta.Tu nám utekajú milióny €,pretože to sú všetko známosti u posudkových lekárov,asistent z toho nevidí ani cent,všetko je fingovaný podfuk v rodine a známostiach.
15. február 2015

Rudko

Vaša odpoveď je čiastočne správna, ale v aute je neplatný preukaz ZŤP. Podľa akého preukazu ste vydali súhlas na parkovanie ? Ďakujem za odpoveď.
16. február 2015

U NAS TAKA OBYCAJ

tak teraz nerozumiem.. ja s nenavazam na majitela preukazu ale na toho co robi poriadok bez pricini najprv si mal urobit obraz preco majitel preukazu nestihol vymenit preukaz ide tu hlavne o byrokraticke postupy....uz ste v obraze pan turcan?..
17. február 2015

Odpoveď samosprávy

Podľa priloženej fotografie sa nejedná o preukaz ZŤP ale o „Parkovací preukaz pre osobu so zdravotným postihnutím“. Preukaz v zmysle zákona č. 447/2008 Z. z. o peňažných príspevkoch na kompenzáciu ťažkého zdravotného postihnutia a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov, vydáva rozhodnutím príslušný Úrad práce, sociálnych vecí a rodiny. Žiadateľ pri podaní žiadosti o predĺženie platnosti povolenia vyhradeného parkoviska v decembri 2014 predložil ku kontrole originál tohto preukazu, kde bola vyznačená jeho platnosť na dobu neobmedzenú. Podľa informácií užívateľov týchto preukazov, je vyhotovenie preukazu v nekvalitnej forme a pri jeho užívaní niektoré údaje rýchlo strácajú pôvodnú farbu. Vyhotovujú si jeho kópie, ktoré potom umiestňujú za sklo vozidla a po vyblednutí vymieňajú. O overenie platnosti preukazu je možné požiadať v zmysle príslušných právnych predpisov Úrad práce, sociálnych vecí a rodiny Bratislava, Vazovova 7/A, Bratislava.

mestská časť BA-Petržalka
06. marec 2015

Odpoveď samosprávy

3.3. 2015 bola realizovaná zmena EČV na dodatkovej tabuli.

mestská časť BA-Petržalka
06. apríl 2015

jaro

Pan z turca vidi do hlavy majitelovi park. miesta. To ze nosi nakupy vobec nemusi znamenat, ze napriklad nema tazku epilepsiu, alebo nieco podobne. Je to cista zavist, ze nemá svoje parkovacie miesto. Popripade ak je to tak ako hovori, tak toto nie je miesto, kde sa ma vylievat. Vidim to tak, ze je to iba sused ktory mu vadi. Vie o nom, ze nosi nakupy niekomu kto je horsie na tom ako ona. Tak nech sa nehra na nezucastnenu osobu ktorej zo začiatku vadilo to, ze "buran" zabral miesto invalidovi. Ved normalne rozmyslajuci clovek vie kolko je 2+2. Skoda ze ludia rozmyslaju 2 kroky do predu (alebo na stastie). Pekny den. Aj zaskodnikom
06. apríl 2015

jaro

Sorry moj predosly komentar bol pre zaskodnikov, nie pre pana Turcana. Zle som precital komenty. Mrzi ma to
06. apríl 2015

Juraj

pán Jaro:ja nemusím vidieť nikomu do hlavy,nikomu parkovacie miesto nezávidím,ešte raz si prečítajte môj koment z 15.22015.Píšem o tom,akí zdraví ľudia majú preukazy ZŤP .To som mal naozaj až tak detailne napísať,že som dotyčnej osobe ROBIL 2 r.osobného asistenta a nebral som ani korunu ?No a tým že takíto majú preukazy,majú aj všetky výhody s tým spojené.Ja som nepísal o majiteľovi uvedených EČV,pretože ho nepoznám aký má zdravotný stav,písal som o"záškodníkoch".Váš koment mňa mrzí,no každý má právo na svoj názor.A nie som z turca ( T ).

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania