Ohrozenie chodcov na chodníku a priechode pre chodcov


Uzavretý
meno
Netro 05. januára 2016

Žiadam o doplnenie stĺpikov zabraňujúcim vjazd motorových vozidiel cez priechod pre chodcov na chodník a zrušenie nelegálneho a nebezpečného parkoviska na chodníku. Jazda po priechode pre chodcov je zakázaná priamo zo zákona 8/2009. Chodník a priechod pre chodcov je špeciálne stavebne upravený pre bezpečný pohyb chodcov (zvýšený prah, vodiaca dlažba pre slabozrakých a nevidiacich) a jazda motorových vozidiel nie je po chodníku žiadúca a bezpečná. Ako má dieťa prejisť z domu do školy, keď už i na chodníku ho môže zraziť manévrujúce auto (ako na priloženej foto)??? Toto je už horšie ako na Balkáne!

08. január 2016

orbitalfunk Pavúk

Myslím si, že si zbytočne zvyšuješ tlak, nie je to také vážne, aby z toho musel niekto odpadávať, nie sú zabezpečené plochy na parkovanie a toto je ešte bezpečné miesto.
29. február 2016

Odpoveď samosprávy

Predmetná plocha, na ktorej parkujú motorové vozidlá, má dostatočné parametre k tomu, aby mohla byť rozčlenená na priestor k užívaniu chodcami, ako aj k státiu vozidiel a tak pomohla riešiť nedostatok parkovacích státí v mestskej časti.
Požiadame odborne spôsobilú osobu o spracovanie takého návrhu organizácie dopravy, aby bol na plochu zaistený bezpečný prístup a aj bezpečný priestor pre prechádzanie chodcov. Návrh prerokujeme s Krajským dopravným inšpektorátom KR PZ v Bratislave, v prípade vydania kladného súhlasu požiadame o určenie použitia a následnú realizáciu.
Doplnením a osadením stĺpikov na plochu by v predmetnej lokalite klesol počet parkovacích miest o cca 14- 15 státí.

mestská časť BA-Petržalka
05. máj 2021

Martin Uváček

Podnet je takmer po 5 rokoch stále neriešený. Auta tam stále jazdia cez priechod a ohrozujú chodcov. Nič sa nezmenilo.
31. január 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ospravedlňujeme sa za dlhšiu nečinnosť pri riešení tohto podnetu. Aktuálne s kolegami a kolegyňami pracujeme aj na otváraní starších, neriešených podnetov s cieľom vyriešiť čo možno najvyšší počet z nich.

Vopred ďakujeme za pochopenie a trpezlivosť.

V prípade, že už podnet nie je aktuálny budeme veľmi vďační za prípadnú aktualizáciu podnetu a novú informáciu o stave.
Kto? Referát dopravy
Kedy? 2023

Jana Ryzá, referát komunikácie MČ Petržalka
16. august 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

lokalita Dvory 1 je zazónovaná a platí, že státie motorových vozidiel je povolené iba na vyznačených parkovacích miestach.

V prípade, že vozidlá parkujú na vami uvedených parkovacích miestach, ich majitelia konajú v rozpore so zákonom. Podnet preto posunieme na ďalšie riešenie kolegom a kolegyniam z Mestskej polície.

Upozorňujeme tiež, že od 1.10.2023 už státie na daných miestach nebude možné, do platnosti vstupuje novela zákona o pozemných komunikáciách. Státie na chodníku bude možné len tam, kde to povoľuje dopravné značenie.
Kto? Mestská polícia Bratislava
Kedy? august 2023

Dávid Pavlík, referát komunikácie MiÚ Petržalka
17. august 2023

OZ

Prosíme ADMINISTRÁTORA na zmenu zodpovednosti na MČ a znovuotvoriť podnet, nakoľko sa jedná o zónu, kde má MČ vykonávať pravidelné kontroly a napríklad aj v tejto chvíli tam stoja vozidlá porušujúce zákon.

Lokalita bola v uplynulých troch týždňoch 2-krát oznámená na linke 159, vždy úspešne riešené, v priebehu niekoľkých dní sa však vždy nové vozidlá vracajú.

Napriek tomu, že lokalita je už dlhšie zónou v rámci PPS, pravidelné kontroly MČ prestali?
20. august 2023

Netro

podnet nie je vyriešený, zodpovednosť MČ
23. august 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

len zopakujeme, že parkovanie vozidiel na mieste nie je legálne. PM nie sú a ani nebudú na tomto mieste zrealizované.

Riešenie podnetu je na Mestskej polícii, ktorej prípadné incidenty a nesprávne parkovanie vozidiel nahlasujú aj naši kontrolóri a kontrolórky.
Kto? Mestská polícia Bratislava
Kedy? 2023

Dávid Pavlík, referát komunikácie MiÚ Petržalka
23. august 2023

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Mestská polícia hlavného mesta SR Bratislavy
25. august 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
príslušníci OV MsP BA V popri plnení ďalších služobných úloh zamerajú svoju činnosť aj na riešenie parkovania vozidiel na ulici Dvory v Bratislave.
V prípade, že občania majú podozrenie z páchania protiprávneho činu, môžu kontaktovať MsP na skrátenom telefónnom čísle 159. Na miesto oznamu bude vyslaná hliadka MsP, ktorá preverí oznámenie zo spáchania priestupku a v prípade jeho potvrdenia ho neodkladne vyrieši v zmysle platných právnych predpisov.
Ďakujeme za podnet.

Dominika Bodláková
referent vybavovania sťažností a podnetov
Mestská polícia hl. m. SR Bratislavy

Diskusia

Diskusia k tomuto podnetu bola uzatvorená.