Neodhrnuta a zladovatela cesta a preto nevysypane kose

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Rača

Vyriešený

Cesta ku kosom na Mudrochovej 15 a panelaku Plickova 11 neboli poriadne odhrnute uz 8 dni, pisane 8.februara. Na ceste sa po odmakku vytvorilo klzisko. Prosim o informaciu kedy isiel naposledy odhrnac odhrnut danu cestnu komunikaciu (starosta v minulosti informoval, ze odhnace maju GPS a je mozne monitorovat, kde odhrnali) a voci komu bude vyvedena zodpovednost za sucasny stav. V pripade poziaru alebo potreby rychlej zdravotnej sluzby sa ich vozidla zial k danym panelakom nedostanu. Poziar sme v panelaku uz raz mali. Zial dochodcovia nemaju sancu prejst z Mudrochovej 15 na miestny urad ani do obchodu, kedze cez zladovatelu cestu to mnohi o barlach nezvladnu. Prosim o informaciu ako sa monitoruje ake cesty neboli odhrnute. Myslim aj o linku na zmluvu ohladom zimnej udrzby medzi mestkou castou. Prosim o tel.kontakt na osobu, ktorej mozno zavolat a vyziadat odhrnutie komunikacie pripadne odpratanie klziska, ktore na ceste vzniklo. Takisto o info, kde mozme odniest smeti, kym sa dany stav nevyriesi. Balkon sa nam pomaly zaplnuje.

11. február 2015

Odpoveď samosprávy

Mestská časť Bratislava–Rača vykonáva zimnú údržbu miestnych komunikácii III. a IV. triedy v súlade s Cestným zákonom /úplné znenie č. 55/84 Zb./ a vyhláškou č. 35/84 Zb., ktorou sa tento zákon vykonáva a podľa Organizačnej smernice starostu Mestskej časti Bratislava – Rača č. 2 /2014 „Organizačné zabezpečenie zimnej služby a údržby komunikácií na území Rače, Krasňan a Východného pre obdobie 2014 – 2015“ Príjazdová komunikácia Mudrochova 15 – Plickova 11 bola podľa záznamu pohybu vozidiel odhŕňaná 30.1.15 o 14:30 hod. a posypaná po ukončení sneženia dňa 2.2.15 o 12:10 hod. Na údržbu komunikácií používame odhŕňač a inertný posypový materiál na rozdiel od magistrátnych, ktorý sypú tony soli. Na fotografii, ktorú ste priložili je vidieť, že cesta bola posypaná a pre vozidla zjazdná. Problém bol pravdepodobne s parkujúcimi vozidlami, okolo ktorých vozidlo OLO nevedelo prejsť.
OLO dispečing nahlásil problém zjazdnosti na Jurkovičovej 26 z titulu nového spádu snehu dňa 9.2.2015 o 10:44 hod. Náš odhŕňač vykonal odhŕňanie 9.2.2015 o 12:10 a o 12:35 hod.


Ing. Jana Pešková
prednostka miestneho úradu
Mestskej časti Bratislava - Rača
12. február 2015

Martin Mikolas

Dobry den pani Peskova,

dakujem za vasu odpoved. Cesta bola zial medzi 2. a 9. februarom neodhrnuta, zladovatela a nezjazdna. Preto boli v odkaze pripojene fotky, ktore dokumentuju nezjazdnost a nedostatky v starostlivosti o cestu.

Prosim vas nepresviedcajte ma o opaku. V pripade, ze by na Murchochovej 15 alebo na Plickovej 11 v danom obdobi horelo tak sa tam poziarnicke auta nedostanu. Potom sa budu ohanat tymy paragrafmi voci mestkej casti obyvatelia.

NEODPOVEDALI STE NA NASLEDOVNE:
1. Komu je mozne nahlasit nedostatky v odhrnani snehu.
2. Prosim o linku na zverejnenu zmluvu medzi mestkou castou a firmou, ktora zabezpecuje odhrnanie snehu na cestach a chdnikoch spadajucich do zodpovednosti miestneho uradu Raca.
13. február 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň.
Už od novembra je na našej webovej stránke zverejnená Smernica Zimná údržba 2014 - 2015: http://www.raca.sk/assets/Uploads/Smernica-Zimn-drba-2014-2015.pdf.
Okrem iného je v nej uvedené, že zimnú údržbu vykonáva mestská časť prostredníctvom vlastných zamestnancov a sú tam telefónne čísla na štáb zimnej údržby.

Ing. Jana Pešková
prednostka miestneho úradu
Mestskej časti Bratislava - Rača
13. február 2015

Martin Mikolas

Dobry den pani Peskova,

dakujem za zodpovedanie otazok.

S pozdravom,

Martin Mikolas

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania