Nevhodne nastavená svetelná križovatka Molecova

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Vyriešený
meno
Lukáš 13. apríla 2012

Chcem upozorniť na situáciu, ktorá vzniká veľmi často počas poobednej dopravnej špičky na križovatke Molecova. Problém je pri svetelnej križovatke pri výjazde zo supermarketu LIDL. Táto časť svetelnej križovatky je nastavená veľmi nevhodne (má veľmi krátky interval) a počas zelenej stihne prejsť maximálne 5 vozidiel. Týmto pádom vznikajú pri odbočení zo supermarketu niekoľko minútové kolóny, ktoré blokujú celé parkovisko. Tento problém vzniká hlavne vtedy, keď na čerpaciu stanicu Shell, sídliacu vedľa, príde cisterna doplniť palivo. Tým pádom zablokuje prejazd tejto čerpacej stanici, ktorý využíva mnoho vodičov a tým aspoň čiastočne zmierňuje tieto kolóny (prejazd je zakázaný, ale množstvo vodičov to ignoruje lebo sa im nechce čakať 10 – 15 minút na to, aby mohli odísť z parkoviska). Preto by som Vás rád požiadal o vyriešenie tejto situácie. Včera bolo opätovne zablokované parkovisko z dôvodu, že na benzínovej stanici dopĺňali palivo a množstvo vodičov nemohlo využiť zakázanú „skratku“ cez benzínku. Riešením by bolo buď predĺžiť interval na semafore alebo aj vyznačenie odbočovacieho pruhu doprava (cesta je dostatočne široká aby pojala tri pruhy – jeden príjazdový pre Lidl a Shell a dva „exitové“ - jeden priamo, druhý doprava“. Na snímke je vyznačený včerajší stav (červenou čiarou zablokované parkovisko autami a to buď prichádzajúcimi alebo odchádzajúcimi a žltou zakázaná „skratka“, ktorú využíva množstvo vodičov čím zmierňuje tieto kolóny).

16. apríl 2012

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

predmetná cestná svetelná signalizácia nie je v správe Mestskej časti Bratislava – Karlova Ves. Spravuje ju Magistrát hl. m. SR Bratislavy, na ktorý sa s Vaším podnetom a naším podporným stanoviskom obrátime a požiadame o vykonanie nápravy k plynulosti dopravy v tomto úseku.

S pozdravom

JUDr. Rastislav Velček
prednosta

Vybavuje: Ing. Martin Patoprstý
09. máj 2012

Lucia

Doprava by sa na križovatke malo dať odbočiť kedykoľvek.
07. november 2012

Lukáš Borčin

Približne pred mesiacom upravili niektoré časy trvania na semaforoch či už pre chodcov, ale aj automobily. Nepovedal by som, že je podnet vyriešený úplne, ale čiastočné zlepšenie je badať.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania