Námestie hraničiarov-zdieľaná mobilita-nevhodne zaparkovaný dopravný prostriedok

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Vyriešený
meno
Peter Czirak 05. októbra 2022

Neviem ci je toto oficialne stojisko, ale pri vystuppovani s kocikom z autobusu to robi problemy, pretoze po vystupeni nie je mozne posunut sa dostatocne daleko od autobusu a rodic ostane zakliesneny medzi autobusom a kocikom a ma co robit, aby sa tam vykrutil.

05. október 2022

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Hlavné mesto SR Bratislava
05. október 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme za podnet, ktorého prijatie týmto potvrdzujeme. Pridelili sme ho kolegyniam a kolegom, ktorí majú riešenie danej agendy v kompetencii. O priebehu riešenia Vás na základe obdržaných stanovísk budeme priebežne informovať.

S pozdravom,
Kto? Oddelenie správy komunikácii

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislavy
05. október 2022

M S

mesto by to mohlo riesit plosne. je toho strasne vela
07. október 2022

Jano - Star9H6j

Nahlásil som to Tieru... môžete im aj vy napísať, aby v danej lokalite neumožňovali parkovanie/rozmiestnenie kolobežiek... [email protected]

Väčšinou vychádzajú v ústrety a implementujú zákaz do aplikácie.

V prípade že sa to opakuje písať na magi (zastávky sú pod nimi...riešia rýchlejšie ako DPB)
07. október 2022

Peter Czirak

Povaluju sa tam aj kolobezky od tych druhych.
Ja to tu zverejnujem, aby si na magistrate uvedomili, ake su problemy spojene s tymto sposobom dopravy, ktory podaktori povazuju za spasu dopravy a neschvalovali to hala bala bez toho, aby vyliezli z kanclu a pozreli sa, kde to vlastne bude postavat.
09. október 2022

Jano - Star9H6j

Dobry deň, Magistrat o všetkých problémoch vie,.... alibisticky sa vyhovára že zákon mu neumožňuje žiadne pokutovanie, že to musí riešiť prevádzkovateľ a že MSP nedokáže pokutovať na základe objektívnej zodpovednosti pretože sa na tento prípad podla zákona neuplatňuje. X právnikov sa k tomu vyjadrilo odlišne...(je o tom dosť článkov) a to je dôvod prečo nikto nekoná a je v tom zámerný bordel. V zahraničí to fungovalo rovnako dokým neprišli prvé súdne spory a jednoznačné rozhodnutia či a ako je porušený zákon.

Na Slovensku samozrejme nebudeme v ničom odlišný, nečakáte snáď že naši úradníci (v tomto prípade Mag.) sa z vlastnej iniciatívy pustí do vymáhania zákona od dákej z takýchto spoločností... najmä pred voľbami... veď "zdielaná mobilita" je jedna z ich mantier (aj keď tento typ v celom svet spôsobuje viac problémov ako úžitku...najmä tam kde je nulová regulácia.. (dáke "memorandá o zdielanej mobilite" a "usmernenia" a podobné alibistické dokumenty od Magi. samozrejme su úplne nepodstatné a neúčinné)
10. október 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

v danej lokalite bolo na zemi vyznačené parkovacie státie, aby sme zamedzili konfliktným situáciám.

S pozdravom,
Kto? Oddelenie správy komunikácií
Kedy? 07.10.2022

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislavy
10. október 2022

Jano - Star9H6j

výborne, rýchlo vyriešené.

Admin, zaujíma ma či je možnosť zasielať tieto podnety aj priamo prevádzkovateľom (BOLT, TIER) aby sa vyjadrili či aj z ich strany je vynútené (obmedzenie v aplikácii) aby používatelia parkovali len na tomto určenom mieste (novovytvorenom)?
10. október 2022

Peter Czirak

No vyriesene to bude, az ked to budu kolobezkari respektovat.
10. október 2022

Odkaz pre starostu

Zdravím Jano,

neposielame to priamo prevádzkovateľom, iba samospráve. Veríme, že tá je s nimi v komunikácii a riešia to.

Tier som neskúšal, ale v Bolt appke to bolo omedzené, kde sa dá zastaviť a kde nie. Otázna je úplna presnosť mapy v appke vs fyzický svet.

Michal Haman
Administrátor pre Petržalku
10. október 2022

Jano - Star9H6j

Vdaka za odpoveď pan Haman,
tiež som si Bolt overil a aj mi odpísali že mimo to miesto bude užívateľ pokutovaný (samozrejme majú toleranciu kvôli GPS)...

možno by do budúcna stálo za zváženie získať funkčný kontakt aj priamo na prevádzkovateľov..a donútiť ich trochu nech nehrajú chrobáka... TIER celkom ignoruje akékoľvek podnety/spravy ktoré nie sú nehlasované priamo z APP... (aj v tomto prípade)

Vďaka za zváženie do budúcna..
15. október 2022

Petržalčan

Na podobné prípady proste neexistuje riešnie. Jediným riešením by bolo zakázať túto zdieľanú mobilitu, ale to nechceme, pretože by ľudia späť presadli do áut... Takto je to ekologickejšie ako keby sa každý vozil vo svojom aute.
15. október 2022

Peter Czirak

Riesenie existuje. Proste vymalovat miesta kde mozu parkovat a ked to bude inde, tak to odniest tako ako odtahuju auta a nech si preto dojde prevadzkovatel. To, ze sa tvaria ako dake riesenie dopravy este neznaci, ze to naozaj riesi dopravu a neznaci to, zeby sa im malo tolerovat parkovanie hlava nehlava.
To potom aj chodci a ludia uzivajuci MHD radsej sadnu do auta a tych je teda v porovnani co sa obcas povozia na tejto hracke ovela viac.
16. október 2022

Petržalčan

A kto to bude dodržiavať?
16. október 2022

Peter Czirak

Myslim ze casom si na tie vyznacene miestazvykaju. Problemom su miesta kde to nie je jasne definovane a hlavne kvoli tym co tie kolobezky rozvazaju a nahadzu ich na jednu kopu tam, kde sa im to lahko vyklada z dodavky.
16. október 2022

Jano - Star9H6j

Riešenia dávno fungujú v krajinách kde sa zdielanou mobilitou "trápia" už cez 10 rokov... samozrejme v tých, ktoré neriadia alibisti a vyhovárači na "to sa efektívne riešiť nedá". Riešením je vymáhať všetky tie svoje mestské VZN a kadejaké bežné pravidlá/zákony úradníkmi a políciou.
Nasledovne bude aj prevádzkovateľ/firma dodržiavať svoje PR keci ako trestá/pokutuje a vyžaduje dodržiavanie pravidiel od svojich zákazníkov - lebo v skutočnosti to nerobí, lebo veď by prišiel o 15-20% klientov a čo jeho ziskyyy :(

Aj to zabezpečenie správne rozmiestnenia "nabíjačmi" už majú ošetrené len ho nevyžadujú/tolerujú.. (problém že niekto škodoradostne premiestni kolobežku nie je až taký častý ako sa oháňajú...a najmä je sposobený práve tým prvotným idi-o-tským hodením kolobežiek hocikde)..

Poučili sa na tom, a funguje to- vo väčšine nemeckých mestách, belgických, holandských, niektorých britských atd, a "prekvapujúco" aj títo poskytovatelia čo sú v SR to vedia dodržiavať...o tom ako funguje zdieľaná mobilita v takom HongKongu, Tchajwane a pod, kde som si ju vyskúšal už pred viac ako 10 rokmi písať ani nebudem :)

...ten bumerang efekt zodpovednosti je vzdy účinný po krátkej dobe...

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania