Úprava zelene nad podzemnou garážou Jégého-Palkovičova

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Ružinov

Vyriešený
meno
Obyvateľ Jégého 03. marca 2015

Dobrý deň.
Už druhý deň (3.3.2015) s úžasom sledujem partiu chlapov, ktorí vykonávajú údržbu zelene nad podzemnou garážou vo vnútrobloku Jégého - Palkovičova.

Rád by som vedel, či sú títo ľudia platený za ukončené dielo alebo za počet odpracovaných hodín. V tom druhom prípade, tečú peniaze samosprávy do luftu!

Pozorujem ich dnes (3.3.2015) od rána a ich pracovná morálka vyzerá asi takto:
- hned na úvod 3/4 hodinové postávanie pri aute (partia 6 chlapov), náradie rozložené na zemi. Fajčiarska pauza.
- potom jeden človek chytí motorovú pílu a vyreže 5 suchých tují a odprace ich do kontajnera pristaveného dolu vo vjazde do garáže. Ostatní, sa prizerajú a asi mu držia palce....pracovná činnosť trvá asi 1/2 hodinu.
- nasleduje fajčiarska pauza a občerstvenie trvajúca dalšiu 1/2 hodinu (pitný režim treba dodržiavať, chápem.)
- v nasledujúcom pracovnom vstupe sú vyrezané dalšie kríky (plocha cca 25 m2) povedzme 10 suchých kríkov a tentokrát dvaja ludia hádžu do kontajnera. Ostatní postávajú a držia im palce.
- nasleduje ďalšie postávanie pri aute, popíjanie malinoviek a potom odchod na obed. Jeden človek stráži náradie, sedí na lavičke a fajčí.

Takto by som mohol pokračovať......pracovná morálka tíchto ludí vyzerá asi tak, že 2/3 času postávajú, popíjajú a fajčia, 1/3 času 2-3 ľudia niečo robia.
Som veľmi zvedavý, za kolko to urobia. Vyrezať to množstvo suchých kríkov, ktoré tam je, to je práca pre 6 chlapov v plnom nasadení na max. 3-4 hodiny aj s vyhrabaním odpadu a ešte by im aj zostal čas na kávu a cigaretu (mám skúsenosti so záhradnými úpravami). To čo tam predvádzajú, je okrádanie samosprávy o peniaze, ak sú platení od hodiny.

S pozdravom
obyvateľ Jégého 11

05. marec 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ďakujeme za Váš podnet. O vyjadrenie k podnetu sme požiadali nášho dodávateľa RP VPS, a.s., ktorý nám zaslal uvedené stanovisko:
Po prešetrení sťažnosti , Jégeho - palkovičova Vám dávam nasledovné stanovisko :
Zamestnanci, ktorí tam vykonávali pracovnú činnosť v priebehu dvoch pracovných dní dostali pokarhanie a zrážky zo mzdy vo výške 4 hodinovej mzdy za neodpracovaný čas na pracovisku, aj keď úkol ktorý plnili bol na čas hotový ale po sťažnosti občana a následného šetrenia som dospel k záveru že práce mohli byť hotové o 4 hodiny skôr a mohli sa presunúť na ďalší úkol.
Aby sme zamedzili opakovaniu sa takýchto prípadov , bol vypracovaný nový harmonogram kontroly zamestnancov naším kontrolórom ktorý, je v platnosti odo dnešného dňa.



kancelária starostu

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania