Fedinova - problémové parkovanie

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Petržalka

Uzavretý
meno
Daniela 19. októbra 2022

Dobry den, zaujimalo by ma, preco bola zrusena moznost zaplatit si parkovne na cely rok.Pracujem v poliklinike a odmietam vytahovat mobil 230x za rok kazde rano, prihlasovat sa do aplikacie a hradit poplatok.To moze platit pre pacientov, ale nie pre pracovnikov ktori tam parkujeme denne. Rocna platba bola idealnym riesenim pre ludi ktori musia parkovat pri svojej praci. Je naozaj potrebne takto to maximalne komplikovat?
Smozrejme dufam nie len v odpoved, ale aj v adekvatnu napravu, teda vratenie moznosti rocnej platby.
S pozdravom Daniela.

19. október 2022

Odpoveď samosprávy

Pekný deň, odkedy vstúpilo do platnosti VZN o dočasnom parkovaní z dieľne Hl. mesta SR Bratislavy - celomestská parkovacia politika, nie je MČ Bratislava-Petržalka oprávneným subjektom na výber poplatkov za parkovanie. Vzhľadom, ale na to, že v danej lokalite ešte neplatia podmienky celomestskej parkovacej politiky, ale pertžalské, MČ Bratisla-Petržalka ako prevádzkovateľ systému vie regulovať dopravu na danom úseku llen v zmysle rezidentského parkovania s výnimkami časov, kedy tu môžu zaparkovať za určitých podmienok aj návštevníci (použitie aplikácie v čase 7-18, resp. návštevníckych hodín po 18tej).
Mrzí ma to, ale na to aby sa tu dalo platiť by tu museli platiť buď podmienky celomestskej parkovacej politiky alebo by sa museli zmeniť podmienky v Štatúte hl. mesta SR Bratislavy a umožniť tak vyberať platby aj pre mestské časti.
Vzhľadom na to, že ani na jednu z týchto dvoch možností v MČ nemáme veľmi vplyv bolo by dobré obrátiť sa na kolegov z magistrátu.

Mgr. Ivan Lučanič,
poverený vedením ref. mobility
20. október 2022

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Hlavné mesto SR Bratislava
21. október 2022

Haky

Takže z vyjadrenia samosprávy vyplýva aj to, že pacient, ktorý nie je z Petržalky (alebo doprovod, ktorý nie je z Petržalky a priviezol petržalského pacienta) tam bez zaplatenia cez aplikáciu(!) normálne nezaparkuje? Viezol som tam na vyšetrenie svojho 92 ročného otca a veru som nevedel ako postupovať.
22. október 2022

Jaroslav

Daniela, tak používaj MHD.
22. október 2022

Jano - Star9H6j

Daniela - o akom platení cez aplikáciu píšete keď v rámci Petržalskej PP sa neplatí (či už ste rezident alebo nie)?
Nerezident po novom akurát po 18h akurát nezaparkuje bez návštevníckych hodín (logicky - aby sa uprednostnili miesta pre residentov)

Jediné čo musíte spraviť = že ako nerezident sa musite do ich aplikacie prihlasit a zaznacit že "parkujete v danej oblasti"... je to protislužba k tomu že parkujete zadarmo...oni maju zase k dispozicii data kde rezidenti v akých casoch najviac parkuju a podla toho vedia dalej prisposobovat PP.
Samozrejme takýto sposob je k ludom co nemaju moznost pouzit aplikaciu diskriminačný... no nemaju s tym "problem" lebo zasiahnuty/znevýhodnený ludia maximalne tak frflu na FCB a medzi sebou ...

Haky = to isté...žiadne platenie nie je. Zdrojov, ako si zistit 3 ročné fungovanie PP v Petržalke máte dosť (ofic. web, telefon na dané oddelenie atd).
24. október 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme za podnet, ktorého prijatie týmto potvrdzujeme. Pridelili sme ho kolegyniam a kolegom, ktorí majú riešenie danej agendy v kompetencii. O priebehu riešenia Vás na základe obdržaných stanovísk budeme priebežne informovať.

S pozdravom

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava
12. júl 2023

Greta Učníková

Dobrý deň, som občan Bratislavy rezident v Ružinove a dnes som plakala pred poliklinikou na Fedinovej, lebo mi nik nevedel povedať , či a ako mám platiť a kde a kukám do aplikácie parkdots.sk ako krava do lekárne / mám svoje roky /, snažim sa vykukať, čo mám robiť, plačem volám paas.sk - tam ma peskujú " neplačte to Vám nepomôže " tak plačem a pýtam sa ľudí...nič!! Až jeden šikovný a mladší muž mi stiahol appku - ale čo kebyže nemám lízací mobil, alebo si neplatím internetové dáta, ako by mi stiahol appku ?? - nejaký Urbi - som nikdy nepočula o tom - a všetko zapísal, aj farbu mojich očí a pod. a vraj to musím mať. TO JE VELMI NÁROĆNÉ, KDE A KEDY BUDETE ROBIŤ ŠKOLENIA PAN STAROSTA ?? Velice to potrebujeme !!! Cítim sa už zle v tomto meste, obmedzovaná, neviem zájsť ku rodine do iného obvodu či na kafíčko ku kamoške ....POMOC !!!!
11. september 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

daná lokalita patrí MČ Petržalka, nespadá pod PAAS. Tento rok sa budú spúšťať zóny Dvory V, Dvory VI a časť Šustekova. Možnosti úhrady https://paas.sk/platba/.

S pozdravom,
Kto? Oddelenie parkovania

Oddelenie služieb občanom
Magistrát hlavného mesta SR Bratislavy
11. september 2023

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: MÚ Petržalka
11. september 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

mestská časť v rámci platných pravidiel nemôže vyberať žiadne poplatky za parkovanie. Nad návratom ročnej karty preto neuvažuje.

V lokalite Fedinova platia pravidlá petržalskej parkovacej politiky, pričom všetky informácie nájdete na webe parkovanievpetrzalke.sk. Ako aj bolo uvedené vyššie, ako nerezident parkujete s použitím aplikácie zdarma vo vyhradených časoch, ktoré sú taktiež uvedené na už spomenutom webe.
Kto? Referát komunikácie
Kedy? september 2023

Dávid Pavlík, referát komunikácie MiÚ Petržalka

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania