Starohájska - 7 poškodených lavičiek

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

V riešení
meno
Pavol 06. novembra 2022

Starohájska - v lesíku od kaplnky až po prvý panelák popri ceste zničených 7 (sedem) lavičiek na sedenie. Vytrhané všetky drevené dosky na sedenie. Operadlá lavičiek zatiaľ zostávajú nepoškodené.

06. november 2022

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Hlavné mesto SR Bratislava
21. november 2022

Viera

Prečo nebolo zaslané na MÚ Bratislava- Petržalka ? Neporiadok je na území Petržalky a nemali by doriešiť tento podnet s vlastníkom pozemkov (Hl. mesto Bratislava) práve úradníci MÚ Petržalka ?
21. november 2022

Pavol

Kde sú tie časy, kedy si tu mohli mamičky s kočármi a deťmi spokojne posedieť bez obáv, že ich zrazí nejaké auto. Kde sú tie časy, keď na tejto lesnej cestičke pobehovalo a šantilo množstvo spokojných detí. Budeme si musieť v Petržalke začať zvykať na znižovanie bežného štandardu života a znižovanie úrovne až nefunkčnosti verejných priestorov.
22. november 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme za podnet, ktorého prijatie týmto potvrdzujeme. Pridelili sme ho kolegyniam a kolegom, ktorí majú riešenie danej agendy v kompetencii. O priebehu riešenia Vás na základe obdržaných stanovísk budeme priebežne informovať.

S pozdravom,
Kto? Oddelenie tvorby mestskej zelene

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislavy
27. november 2022

Petržalský Láskavec

Stále v rovnakom stave...
25. január 2023

Pavol

25.01.2023:
Stále v rovnakom stave...
25. január 2023

Viera

Prečo je taký problém opraviť zopár lavičiek ? Alebo aspoň informovať o tom, kto a kedy ich opraví ?
13. február 2023

Pavol

100 - významný deň. Je to už 100 dní od podania podnetu a stále nič. Tu stovku treba osláviť.
14. február 2023

Viera

Môžete prosím tento podnet opakovane preposlať na Magistrát ?
14. február 2023

Odkaz pre starostu

Podnet bol opätovne preposlaný samospráve.

Michal Haman
Administrátor pre Petržalku
13. marec 2023

Pavol

Je to už 120 dní od podania podnetu a stále nič. Vlastne došlo k zlepšeniu, pretože niekto medzičasom odstránil (ukradol?) dve kovové konštrukcie poškodených lavičiek. Ak takto bude postupne železo z poškodených lavičiek miznúť, tak sa problém odstráni aj sám - bez zásahu samosprávy. Takže dnes je v lesíku od kaplnky až po prvý panelák popri ceste zničených už iba 5 lavičiek na sedenie.
14. marec 2023

Odkaz pre starostu

Podnet bol opätovne preposlaný samospráve.

Michal Haman
Administrátor pre Petržalku
27. apríl 2023

Pavol

Je to už 170 dní od podania podnetu a stále nič. Ako môžu petržalčania v takomto hnuse oddychovať?
26. máj 2023

Pavol

Stále nič. Kde sú tie časy, keď na tejto lesnej cestičke pobehovalo a šantilo množstvo spokojných detí s ich rodičmi! Tento priestor teraz civí prázdnotou, pretože detí by si mohli porezať ruky a tvár o ostré konce tórz lavičiek, alebo by mohli spadnúť do jám pod lavičkami. Rodičia sa preto z ďaleka vyhýbajú tomuto priestoru.
30. jún 2023

Pavol

Je to už 200 dní od podania podnetu a stále nič. Ako môžu petržalčania v takomto hnuse oddychovať?
19. september 2023

Pavol

300 - významný deň. Je to už 300 dní od podania podnetu a stále nič. Ak to takto pôjde ďalej, tak za chvíľku budeme sláviť prvé výročie. Došlo však k zhoršeniu stavu, pretože niekto medzičasom poškodil ďalšiu lavičku. Takže dnes je v lesíku od kaplnky až po prvý panelák popri ceste zničených už 6 lavičiek na sedenie - teda skoro všetky. Doteraz nezničené lavičky pustnú a sú zarastené vysokou burinou. Ako môžu petržalčania žiť v takomto hnuse?
19. september 2023

Odkaz pre starostu

Podnet bol opätovne preposlaný samospráve.

David Dianiška
Administrátor pre Petržalku
16. október 2023

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,
podnet sme spojili s jeho duplicitou. Pre viac informácií viď: https://www.odkazprestarostu.sk/bratislava/podnety/174712/a-gwerkovej-lavicka-poskodena

S pozdravom

David Dianiška
Administrátor pre Petržalku
23. október 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

mrzí nás, že sme tento podnet ešte nevyriešili, no nezabudli sme naň. Za dlhší čas riešenia podnetu sa ospravedlňujeme, prosíme Vás o trpezlivosť.

S pozdravom,
Kto? Oddelenie tvorby mestskej zelene

Oddelenie služieb občanom
06. november 2023

Pavol

Je to presne jeden rok od podania podnetu a stále nič.
23. november 2023

Mira A

A. Gwerkovej-lavička-poškodená

V lesíku Starý Háj viacero poškodených lavičiek.
28. december 2023

Pavol

Je to už 400 dní od podania podnetu a stále nič. Došlo však k zhoršeniu stavu, pretože niekto medzičasom poškodil ďalšiu lavičku - tesne pred kaplnkou. Takže dnes je v lesíku od kaplnky až po prvý panelák popri ceste zničených už 7 lavičiek na sedenie - teda skoro všetky. Doteraz nezničené lavičky pustnú. Nedá sa nich sedieť, pretože pod každou lavičkou je obrovská jama. A to nehovorím o priľahlom, vraj LESOPARKU - tam je neporiadok. Tam by sa mal náš starosta vybrať na zdravotnú prechádzku - hneď by odtiaľ ušiel. Ako môžu Petržalčania žiť v takomto hnuse. Ale sami si za to môžeme - takúto samosprávu sme si sami a dobrovoľne zvolili.
21. marec 2024

Marek

Dobrý deň prajem

Viete mi prosim dat info, kedy budu opravene lavičky v Petržalke, v lesíku pri dostihovej drahe?

Podnet už neraz prišiel od občanov aj od MC Petržalka a odpoveď nikde. MC mi dala info že sú pod spravou mesta.

Všade na FB príspevky, ako ide mestu o verejný priestor a obyčajne lavičky mesto nevie opraviť a kúpiť par dosiek na opravu.

Ďakujem krásne za odpoveď s termínom realizácie opravy. Ja osobne tie lavičky nepotrebujem, ale starí ľudia čo tam chodia!

Vďaka

Mikula
22. marec 2024

Pavol

Je to už 500 dní od podania podnetu a stále nič. Došlo len k zhoršeniu stavu. Doteraz nezničené lavičky pustnú. Priestor okolo nich a pod nimi je už roky neupravovaný. A to nehovorím o priľahlom, vraj LESOPARKU - tam je neporiadok tam by sa mala naša samospráva vybrať na zdravotnú prechádzku - hneď by odtiaľ ušli. Ako môžu Petržalčania žiť v takomto hnuse. Ale sami si za to môžeme - takúto samosprávu sme si sami a dobrovoľne zvolili. Fuj. Hanba nám.
22. marec 2024

C K

Obávam sa, že k opravám tam nedochádza, pretože je to nerentabilné vhľadom na pretrvávajúci vandalizmus v tzv. parku.
22. marec 2024

C K

Administrátor, prosím o preposlanie, ignorované od poslednej semi-automatickej odpovede viac ako 5 mesiacov.
26. marec 2024

Odkaz pre starostu

Podnet bol opätovne preposlaný samospráve.


Administrátor Bratislava-Petržalka
Odkaz pre starostu
[email protected]
13. apríl 2024

Pavol

Tak sa to podarilo. Ale presne tak ako sa to podariť nemalo. Naša starostlivá a múdra samospráva po 530 dňoch neriešenia problému vytrhala všetky poškodené lavičky aj s betónom zo zeme a odpratala ich preč a už sa niet na čo sťažovať. Takto sa to robí "do psej matere". Sťažuješ sa? Domáhaš sa nápravy, tak ti znížime tvoj doterajší štandard - zrušíme ti tvoj komfort na ktorý si bol ešte od čias komančov navyknutý. Veď prečo by mali obyvatelia sídliska sedieť na lavičkách? Nech stoja! Alebo nech chodia po chodníkoch v zničenom a zdevastovanom Lesoparku.

Takto by sa samospráva nemala chovať k svojím obyvateľom. Už teraz viem, že sa ja a ani moje deti nových (chýbajúcich) lavičiek v tomto priestore nedožijú. Ale sami si za to môžeme - takúto samosprávu sme si sami a dobrovoľne zvolili. Fuj, hnus.

Podnet môžete označiť ako vyriešený v neprospech obyvateľov.
13. apríl 2024

C K

Pán Pavol, ešte vždy je možné, že tam umiestnia nové lavičky, ale úplne Vám rozumiem, zaznamenal som obdobné správanie myslím v troch podnetoch podobného charakteru, ktoré mal na starosti Magistrát BA, jednalo sa o a ochranné zábradlie, ktoré trebalo premaľovať, po roku zábradlie odstránili. Podobne sťažnosti na poškodené informačné tabuľe.

V tomto prípade, ak sa lavičky poškodzovali, navrhol by som buď zámenu za lavičky, ktoré to neumožňujú alebo kamerový dohľad. Dúfam, že lavičky zamenia a v tomto podnete sa vyjadria. V opačnom prípade nám na vyjadrenie sa nezostáva, než sa vyjadriť v ďaľšom volebnom období, dokedy je čas na nápravu.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania