Romanova - chodník pod úrovňou terénu

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Petržalka

Vyriešený

Chodník pred MŠ Rovniankova 10. Asi po 2 opravách uzáverov na tom istom mieste BVS vs. SPP v priebehu hádam 3 mesiacov (opätovné výkopy a opravy) máme na chodníku sklon/jamu, o ktorej STN určite nepíše. Očividne zhotoviteľ prispôsobil chodník zle osadeným uzáverom/posúvačom pod úrovňou terénu. Dajú sa predsa posúvať!Vznikla tým asi 0,5m na šírke chodníka. Som zvedavý v zime na mláku, ktorá tam vznikne, zmrzne. O tom že opravené uzávery budú plné vody a budú nepoužiteľné, následne budú degradovať rovnako príde pravdepodobne k sadnutiu, radšej nehovorím. Kto toto dozoroval a prevzal?

23. november 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ďakujeme za podnet, rozkopávkové práce preveríme u kolegov.
Kto? Referát dopravy
Kedy? november 2022

Dávid Pavlík, referát komunikácie MiÚ Bratislava-Petržalka
26. november 2022

Cukrik .

tak isto je to odflaknuté od potravin Kraj po koniec Romanovej 40. Celý chodík je na oko polátaný, v zime tam bude naozaj sranda. Hlavne kto bude niesť zodpovednosť za úraz ak sa niekto šmykne na zamrznutej mláke. Bolo by vhodné to skontrolovať.
30. november 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, Peter.
Na základe informácie od kolegov sme práce neprevzali a v takomto stave to určite ani neprevezmeme. Budeme kontaktovať zhotoviteľa a žiadať o vrátenie chodníka do pôvodného stavu.
Kto? Referát dopravy
Kedy? december 2022

Dávid Pavlík, referát komunikácie MiÚ Bratislava-Petržalka
10. máj 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

chodník bol daný do pôvodného stavu podľa možností, nebolo možné ho dať viac do úrovne, lebo pri napojení by vznikol schod. Momentálnou konštrukciou chodníka by to vyvolalo úpravu s väčšou investíciou, ktorá nebola pri riešení havárie schválená. V prípade uvoľnenia prostriedkov na možnú realizáciu väčšej opravy sa k podnetu opäť vrátime. Pre rok 2023 však MČ Petržalka nedisponuje rozpočtom na daný typ opravy chodníka. Podnet bol zaradený do budúcich plánov opráv.

Ďakujeme za porozumenie.
Kto? Referát investičných činností
Kedy? 2023

Jana Ryzá, referát komunikácie MČ Petržalka
10. máj 2023

Peter

Ďakujeme za vyriešenie.
Pôvodný stav chodníka, nebol takýto. Pokles chodníka bol spôsobený výkopovými
prácami a dlhšie otvorenou stavebnou jamou s následným zosunom stien výkopu. Teda "schod/stav" vznikol práve pri tejto oprave. Následne bol vykonaný zásyp, možno aj opatrné zhutnenie zásypu s ohľadom na IS, ktorý aj t.č. klesá. Teda realizovaná kvalitná oprava vyvolá opravu už opraveného stavu "k stavu podľa možností". Predpokladám, že sválená oprava bola tak, aby bol zachovaný pôvodný stav po jej realizácii. Reálne sa jednalo pri finalizácii zásypu a konečných úprav opravy chodníka možno o 1-2m2 podkladového betónu a asfaltu... No predpokladám, že lepšia bude ďaľšia "vyvolaná" investícia. Každopádne ďakujem za odpoveď.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania