Romanova - problémové parkovanie

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Petržalka

V riešení
meno
ROman 11. septembra 2019

Pred vchodmi do bytoveho domu Romanova 32-34, oproti lekarni Aesculap, su vyznacene 2 miesta pre ZTP. Kazde toto miesto zabera 1,5 bezneho parkovacieho miesta. Kedze su vyznacene cca 20 m od seba, zabera kazdy namiesto 1,5 miesta, 2 cele miesta. Cize namiesto 3 parkovacich miest, zaberaju 4. Ak by sa tieto 2 miesta pre ZTP presunuli k sebe, aby priamo susedili, uvolnilo by sa 1 parkovacie miesto pre bezne auto. Navrhujem, aby tieto 2 miesta boli preznacene tak, aby boli susediace.

12. september 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ďakujeme za Váš podnet, o jeho doriešení Vás budeme informovať.
28. september 2019

Roman

Ja vidim v Petrzalke (ale asi to plati aj pre ostatne casti) dva problemy:
1. Tak ako tento prispevok, su aj inde nelogicky namalovane ZTP miesta. Proste ked uz maju narok na ZTP tak MC cast by mala vybrat plochu a nie vodic. Vidim (aj pod mojim domom) ze ZTP si dal vyznacit miesto na uplny koniec parkoviska co mi ide proti logike - ked som ZTP a mam take vazne problemy ze sa musim presuvat autom, tak si dam miesto rovno pod barak. Tymto volne premostim na problem 2
2. Podla mojho nazoru je pred zavedenim parkovacej politiky potrebne zmenit logiku pridelovania ZTP miest. Ja by som navrhoval pridelit miesto iba vozickarom alebo po amputacii noh, ktori skutocne potrebuju mat miesto a nemozu parkovat niekde v zakrute. Ostatni, aj ked maju narok podla zakona na parkovaci preukaz, by nemali narok na vyhradene miesto. Kam sa pozriete je ZTP miesto, ale vodici su bez zjavnych pohybovych problemov. Nie je to zavist, aj moj otec ma ZTP miesto a tymto by on prisiel ale myslim ze tento priestor treba precistit a parkovacia politika je spravny cas na to. Ludia, ktori by si chceli prenajat vyhradene miesto uz nebudu moct lebo parkovacia politika ale ludia ktori splnia kriteria na parkovaci preukaz ZTP mozu nadalej ziadat o vyhradene miesto zadarmo aj ked ho realne nepotrebuju.
08. október 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
Mestská časť Bratislava-Petržalka v rámci regulácie parkovania bude za účelom optimalizácie parkovacieho priestoru parkovísk jednotlivé existujúce vyhradené miesta premiestňovať a zlučovať. Tieto miesta na Romanovej ulici môžu byť so súhlasom držiteľov povolení na náklady mestskej časti premiestnené.
14. február 2024

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň.

Momentálne prebieha veľká kontrola vyhradených ŤZP miest, ako aj prehodnotenie podmienok, komu bude miesto vyhradené. Po takomto vyčistení miest pristúpi MČ k ich zlučovaniu.
Kto? Referát statickej dopravy
Kedy? 2024

Dávid Pavlík, referát komunikácie MiÚ Petržalka
27. február 2024

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

na základe informácie z referátu dynamickej dopravy, dané parkovisko bude riešené a parkovacie miesta budú zlúčené.

Táto zmena bude postupná pri prechode petržalskej parkovacej politiky na celomestskú a pri premaľovaní parkovacích miest na biele na celom parkovisku. Je potrebné vypracovať nové projekty, ktoré spracúva Magistrát hlavného mesta.
Kto? Magistrát hlavného mesta
Kedy? 2024

Dávid Pavlík, referát komunikácie MiÚ Petržalka

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania