Romanova-parkovanie-chýbajúce miesta

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Petržalka

Uzavretý

Dobrý deň, žiadam o vyznačenie chýbajúceho parkovacieho miesta. Ďakujem

16. október 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme za podnet. Dôvody nevyznačenia daného miesta už preverujeme u kolegov a kolegýň.
Kto? Referát statickej dopravy
Kedy? október 2023

Dávid Pavlík, referát komunikácie MiÚ Petržalka
16. október 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

po preverení u našich pracovníkov, oproti sa nachádzajú kolmé parkovacie miesta, dané miesto teda nebolo vyznačené kvôli prehľadnosti a bezpečnosti premávky v danej križovatke.
Kto? Referát statickej dopravy
Kedy? október 2023

Dávid Pavlík, referát komunikácie MiÚ Petržalka
16. október 2023

Tomáš .

Dobrý deň pán Pavlík, dané parkovacie miesto nie je v križovatke a ako jednosmernej komunikácii bez križovatky. Žiadam o doprojektovanie daného miesta nakoľko ubudlo veľa parkovacím miest v danej lokalite. V minulosti sa dané miesto používalo a nevznikali tu nebezpečné situácie.

Podľa § 2, zákon č. 8/2009 Z.z. Križovatkou je miesto, v ktorom sa cesty pretínajú alebo spájajú. Tým pádom Vaša argumentácia ohľadom križovatky nemá opodstatnenie.

Ďakujem
17. október 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň.

Podľa názoru kolegov je súčasný stav v poriadku.

Parkovacie miesto by sa tam síce rozmerovo zmestilo, zachovanie miesta pre prechod ľudí k materskej škole v rámci bezpečnosti detí prechádzajúcich cez cestu však podľa nich poslúži podstatne viac.

Presne oproti tomuto miestu sa podľa ich slov stretáva niekoľko chodníkov a preto predpokladáme, že prechod bude dostatočne využívaný.
Kto? Referát dynamickej dopravy
Kedy? október 2023

Dávid Pavlík, referát komunikácie MiÚ Petržalka
21. október 2023

Jano - Star9H6j

Pán Pavlík, bezpečná zóna/miesto umožňujúce chodcom prechod cez cestu na iný chodník je určite potrebné a dobré riešenie. (dokonca aj obrubník je "dostatočne" nízky pre kočík, ale to už neplatí o druhej strane)

Mohli by ste na úrade ale do budúcna vytvoriť aspoň malý bezbariérový nájazd na takéto chodníky/miesta umožňujúce prechod? Kompletne sa zabúda na tieto riešenia, a vozíkom/kočíkujúcim sa v takýchto prípadoch zlepšuje bezpečnosť/možnosť prechodu, len minimálne.

+ Keď sa to naprojektuje na miesta, kde už ani nebude umožnené parkovať, dá sa aj očakávať že dané nájazdy nebudú konečne ničené autami.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania