Antolská - nefunkčné osvetlenie

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Vyriešený

Dobrý deň,

Chcel by som nahlásiť nefunkčné osvetlenie na celej Antolskej ulici od nemocnice až dozadu po otočisko MHD. Naozaj sa jedna o dosť dlhy úsek kde na konci je naozaj priveľká tma a môže prísť k úrazu chodcov napríklad pri vystupovaní z MHD, venčeí psa, prechádzke. Taktiež to môže prispieť k zvýšenej kriminalite! Tento stav výpadku trvá už cca 5 dní.

Vopred ďakujem za bližšie informácie ohľadom výpadku a ďalšiemu riešeniu.

09. december 2022

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Hlavné mesto SR Bratislava
09. december 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

postupne sa snažíme zlepšovať úroveň osvetlenia v našom meste. Jedným z týchto cieľov je výmena všetkých (takmer) 50 000 svietidiel za moderné LED svietidlá prostredníctvom nového mestského podniku Technické siete Bratislava, a.s. do konca roku 2025. Kým túto snahu sfinalizujeme a znížime tak poruchovosť osvetlenia zo súčasných viac ako 25% na menej ako 2.5% ročne, snažíme sa situáciu zlepšiť aspoň čiastkovo, a to novým spôsobom riešenia podnetov prostredníctvom tohto portálu.

Podnety týkajúce sa investícii do verejného osvetlenia (kam spadá napr. dobudovanie verejného osvetlenia tam, kde v súčasnosti vybudované nie je; prípadná výmena už jestvujúceho verejného osvetlenia za vhodnejšie, napríklad využitím svietidiel bez vyžarovania do horného polpriestoru) už riešime priamo cez oddelenie osvetlenia, sietí a energetiky a nie cez spoločnosť Siemens, preto Vás chceme poprosiť o trpezlivosť. V prípade, že by ste sa o pripravovaných zmenách chceli dozvedieť viac, môžete tak spraviť tu: https://bratislava.sk/sk/sprava/vznika-novy-mestsky-podnik-technicke-siete-bratislava-do-konca-roku-2025-zmodernizuje-osvetlenie-v-hlavnom-meste

Pri poruchách Vás naďalej prosíme o nahlásenie podnetov prostredníctvom formuláru spoločnosti Siemens Mobility s. r. o., ktorý je dostupný tu: https://new.siemens.com/sk/sk/produkty/mobility/verejne-osvetlenie.html . Formulár Vás po zadaní ulice a popisného čísla presmeruje na mapu s presným vyznačením svetelných bodov pre ich ľahšiu identifikáciu v prípade, že nepoznáte čísla jednotlivých stĺpov verejného osvetlenia.

Aj tomuto podnetu sa kolegovia v tejto chvíli už intenzívne venujú. Nápravu môžete očakávať v blízkej dobe. Ďakujeme, že spoločne s nami robíte naše mesto krajším a bezpečnejším m(i)estom pre život.

S pozdravom,
Kto? Technické siete Bratislava

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava
10. december 2022

František

Dobrý deň

Osvetlenie Antolska ul. konečná autobusu MHD je nefunkčné už od začiatku roku. Niekoľko krát porucha nahlásená.
10. december 2022

Matias Pešenovský

Čiastočne súhlasím a vzaroven aj nie. Samotná konečná MHD možno nefunguje dlhší čas, ale v zásade to mi je jedno. Avšak osvetlenie popri dvoch bytových domoch Antolská 4 a 6, donedávna fungovalo. Preto som nahlásil tento podnet.
12. december 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

osvetlenie už funguje, vzhľadom na viacero porúch sa však môžu výpadky opakovať.

S pozdravom

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania