Antolská - nefunkčné osvetlenie

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Vyriešený
meno
Jozef 01. marca 2022

Dobrý deň, cez viaceré urgencie poruchovej služby verejného osvetlenia, máme výpadok verejného osvetlenia na celej ulici Antolská od piatku. Vzhľadom na to, že ulica sa nachádza z dvoch strán v lese, z jednej je jazero a najbližšie domy sú cca 500m, je tu absolútna tma a hrozí tu nebezpečenstvo úrazu, prípadne nehody so stretom s autom alebo autobusom, pretože časť ulice je bez chodníka. Na poruchách nám len oznamujú, že sa to snažia urgovať. Nejde o výpadok jednej, alebo dvoch lámp, ale celej oblasti. Sú tu len 3 panelové domy, z toho jeden neobývaný, takže svetlo z domov tu nie je možné očakávať a túto cestu využívajú aj pracovníci a pacienti nemocnice, ktorí si skracujú cestu z inej časti Petržalky. Prosím o urgenciu aj z vašej strany. Ďakujem.

01. marec 2022

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Hlavné mesto SR Bratislava
10. marec 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme za podnet, ktorého prijatie týmto potvrdzujeme. Pridelili sme ho kolegyniam a kolegom, ktorí majú riešenie danej agendy v kompetencii. O priebehu riešenia Vás na základe obdržaných stanovísk budeme priebežne informovať.

S pozdravom,
Kto? Oddelenie osvetlenia, sietí a energetiky

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislavy
07. október 2022

František

Dobrý deň

riešenie dlhodobo nefukčného osvetlenia, ktoré som v minulosti opakovane nahlásil telefonický,

Antolska ul.stožiar osvetlenia číslo P004/26 a ďalšie 3 svetlá po sebe.
5.10.2022 svetlá nesvietili
08. október 2022

Odkaz pre starostu

Podnet bol opätovne preposlaný samospráve.

Michal Haman
Administrátor pre Petržalku
08. október 2022

Jozef

Situácia je ešte horšia. Nefunguje osvetlenie od P004-25 až po P004-039 a 064 a 065. Siemens to nerieši a asi čakajú, až tam nejakého človeka prejde auto alebo autobus, keďže ide o cestu bez chodníka. Trvá to už celé mesiace.
08. október 2022

František

Nahlásené na magistrát
Podnet bol zaregistrovaný pod číslom 134970 a adresovaný oddeleniu osvetlenia, sietí a energetiky, ktoré sa ním bude zaoberať.
Stav podnetu môžete sledovať priamo tu: https://www.odkazprestarostu.sk/bratislava/podnety/134970/antolska-nefunkcne-osvetlenie.
Pred voľbami budú všetky svetlá svietiť, hlasy voličov sú potrebné.
18. január 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ospravedlňujeme sa, že svietidlo nebolo dodnes opravené. Bohužiaľ, v súčasnosti sú opravy smerované podľa platnej zmluvy prostredníctvom externého dodávateľa služieb. Dôvody neodstránenia poruchy v štandardnej lehote preveríme a budeme požadovať riešenie situácie.
V novembri 2021 schválilo mestské zastupiteľstvo náš návrh na založenie vlastného podniku, ktorý začne pre mesto zabezpečovať správu a predovšetkým rozvoj verejného osvetlenia. Bratislava tak nastúpila na rovnakú cestu ako napr. Praha a prinesie Bratislavčankám a Bratislavčanom výrazný posun vpred v kvalite verejného osvetlenia. Výmena súčasných lámp za LED, automatické získavanie informácii o poruchách, 40-60% zníženie spotreby elektriny... Viac nájdete tu: https://bratislava.sk/sk/sprava/vznika-novy-mestsky-podnik-technicke-siete-bratislava-do-konca-roku-2025-zmodernizuje-osvetlenie-v-hlavnom-meste
Ale aj v súčasnosti už pracujeme na niektorých zlepšeniach. Nahrádzame najhorší a najkazivejší typ lámp za novšie a úspornejšie. V roku 2021 sme takto priniesli zlepšenie až na 3000 svietidlách a v roku 2022 sme zlepšili až 5000 svietidiel. Nakoľko majú tieto svietidlá nižšiu poruchovosť, už teraz sa nám tak podarilo znížiť poruchovosť verejného osvetlenia.
Skutočne skokové zlepšenie riešenia podnetov a samotnej údržby verejného osvetlenia v porovnaní so súčasnosťou bude vidieť až po prebratí správy verejného osvetlenia mestskou firmou, ktoré prebehne v tomto polroku.

S pozdravom,
Kedy? mesiac

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislavy
25. január 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

dodávateľ nás informoval, že 19.1. už bola porucha odstránená.
Ďakujeme za nahlásenie.

S pozdravom,
Kedy? 19.1.2023

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislavy

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania