Priestory na vybudovanie parkovacích plôch v Karlovej Vsi

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Karlova Ves

V riešení
meno
kris kris 26. marca 2015

Pre nutnost vyriesit parkovanie na uliciach Adamiho, Nabelkova, Gabcikova sa ponuka moznost uvedených priestorov. Hlavne mesto moze dlhodobo prenajat dane pozemky, mestska cast by mala poziadat o tuto moznost premenenia ihrisk a travnatej nevyuzitej plochy na parkovanie.

26. marec 2015

mh

To naozaj považujete za dobré zrušit uz aj tú jednu z mála zelených plôch v KV a prenechať ju autám?
26. marec 2015

kris

pripominam, ze sa treba zaoberat komplexne problémom..tato plocha sa nevyuziva nijako rekreacne. iba ako vykalisko psov.. je tam relax zona, altanky, krby, ihrisko, park, rybnik? ..nie iba vykaliska psov.. takze uvolnime priestor na teraz potrebne a bezpecne parkovanie.. o 50 rokov auta nebudu a bude mozne zmenit povahu priestoru
26. marec 2015

krko

Nebolo by rozumnejsie pridelit ku kazdemu vlastnikovi auta, ktory ma trvaly pobyt v KV parkovacie miesto? Je smutne ze obyvatel s trvalym pobytom ma problem zaparkovat pri svojom obydli pretoze podnajomnici s ECV MA, ZC, VT... si parkuju svoje auta ako sa im zachce... a nemaju problem parkovat aj cez 2 miesta. Je to smutne, ale je to tak. Onedlho dospejeme k tomu, ze parkoviska dame do prenajmu sukromnemu darmozracovi, ktory bude vyberat parkovne a plnit si vrecka...
26. marec 2015

kris

pre pana krka - bojujte za rezidencne parkovanie, suhlasim, ale konzekventne a nie iba komentovanim, mozno aj to bude riesene coskoro, ale myslim si, ze aj tak tie auta z chodnikov treba dat prec.. o to mi hlavne ide..
26. marec 2015

stavitel

nie je mozne riesit najma pre rizika stavby na Adamiho zosun, nezodpoveda predpisom a komisia sa vyjadrila naposledy v decembri zaporne, je tu vela aut cudzich. To naozaj považujete za dobré zrušit uz aj tú jednu z mála zelených plôch v KV a prenechať ju autám?
26. marec 2015

kris

pre stavitela.. to je aky odborny vyklad komisie.. pozrite sa na janotovu, aky zosuv sa tam konal, dali sa tam spevnovacie kocky a svah pre parkovanie stabilizovali ako tak.. vyhovuje vam stav zaparkovaných aut na chodníkoch, na terasach, dvojrady, odtlacat auta.. verte mi, niekde treba zacat a nie o 5 rokov ratat zhorene auta alebo ine katastrofy.. dajte konkretne navrh dopravnej komisii.. pridte osobne..
26. marec 2015

krko

ked maju zmiznut auta z chodnikov, tak potom kde maju majitelia odparkovat svoje auta?? smutne...
26. marec 2015

kris

zachytne parkovisko.. incheba.. alebo este dalej.. zlate piesky.. co ja viem mne je jedno ...urcite nie na trave v karlovke.. alebo na terase.. a jazdit po chodníkoch..
alebo taketo stojiska.. www.my-autoparking.com
26. marec 2015

krko

aj na Triblavine sa da parkovat... Jednemu vadi, ze ludia skacu pod auta pri prestupe na MHD spoj a druhemu zas statie na chodniku... Tupa Slovac sa nikdy nedohodne, ani nezhodne...
26. marec 2015

stavitel

preco nie su vyberove konania na MU K Ves? pani starostka by nemala viest tichu vojnu a robit veci za chrbtom! najlepsie by ich bolo poslat do Petrzalky, starostku a prednostu
27. marec 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme za podnet.

MČ aktuálne hľadá vhodné lokality na vybudovanie parkovacích garáži (ako súčasť novej parkovacej politiky).

V tomto Vami navrhovanom prípade, ale musíme citlivo vnímať viaceré záujmy obyvateľov, nie len požiadavky na parkovanie ale aj na verejnú zeleň, ihriská, požiadavky chodcov.


S pozdravom,
Mgr. Monika Bandúrová
Kancelária prednostu
30. marec 2015

kris

admin vymazava pripomineky k veci ale utocne texty zachovava. etika je na akom stupni rozoznavania
30. marec 2015

Admin KV

kris, pod týmto podnetom som vymazal dva komentáre diskutujúceho, ktorý, napriek mojim viacnásobným upozorneniam, nedodržal pravidlá diskusie a prispieval do nej pod dvomi rôznymi menami.

Michal Molčányi
administrátor OPS Bratislava - Karlova Ves
01. február 2016

U NAS TAKA OBYCAJ

Nezaujem samospravy o potreby rezidentov?
Na Nováckeho ul. potrebujeme parkovisko ako sol... kto nam pomoze?
Nedaleko su volne stare ihriska.. bol aj zaujem ich prebudovat na parkovisko, ale nikto to neriesi?
30. január 2018

PRAVO REZIDENTA

dobry den,

na zaklade necinnosti, nekoncepcnosti a porusovania prav vasou sluzbou pre obcanov ako Mestkej casti/dopravneho oddelenia,
po konzultacii na oddeleni rezidencneho parkovania, dopravneho oddelenia kancl. p. rossova, kde mi boli dane informacie vo veci rezidencnej zony na karloveskej ulici - kedy sa od okt. 2016 presunuli nerezidecne auta /na druhu stranu ulice karloveska 26-30 a okolie, auta blokuju parkovanie prilahlych bytoviem obcanov - platitelov dani !, kde po konzultacii s byvalou prac. p. kratochvilovou bolo uznane nedomyslenie stavu veci..

, nie su do dnesneho dna terminy plany a harmonogram na uvedenu problematiku, neodpoveda sa podnety na tuto temu, ale hlavne NERIESI SA STAV, ktory ste zapricinili !

https://www.odkazprestarostu.sk/bratislava/podnety/34695/parkovanie-v-okoli-zony-silvanska

https://www.odkazprestarostu.sk/bratislava/podnety/47577/poskodena-znacka-v-rezidenstskej-zone-na-levarskej

https://www.odkazprestarostu.sk/bratislava/podnety/34577/sporne-znacenie-rezidencnej-zony-silvanska

Tymto dnesnym stavom sa porusuju platne predpisy - parkovanie sa stava neprijemnym zazitkov, hlavne vo vecernych hodinach trpi sa stav kedy auta parkuju pred bytovkami, vo dvoroch, pred parkujucimi autami/blokovanie, odstranuju sa parkovacie kocky, zdvihaju sa stierace, dokonca zacali tyzdnovo parkovat udrzbarskej auta samospravy na uvedenej ulici.. ako provokacia?
.. az to vedie k usudku ze to bude pokracovat do nepravneho stavu vybavovania si uctov ...podpalovanim?/adamiho ulica etc.?

mame zato ze pilotny projekt na silvanskej/ karloveskej nie je kontrolovany, nie je podkontrolou zriadovatela.. tymto ziadame o zrusenie tohto projektu.. alebo okamzite zaradenie celoplosne prilahlych ulic do rezidecnej zony

chceme aby tato tema bola prerokovana na buducej dopravnej komisii 5/2/ o 16,00
Kde sa radi chceme zucastnit a spytat na presne TERMINY a harmonogram.

!Predsa kazde zastupitelstvo , oddelenie, pracovnik ma v naplni prace aj terminy, neodchadzate domov ked padla, ze nieje nieco dokoncene!
17. január 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň.
K tomuto podnetu sa dlho nikto nevyjadril. Po rokoch je situácia taká, že v Bratislave sa rozbieha a niekde už funguje paas systém rezidentského parkovania, ktorý bude zavedený aj v Karlovej Vsi, predpoklad je rok 2024. Akékoľvek prípadné čiastkové zmeny v parkovacej politike v KV v r. 2023 sa musia diať už v súlade s pravidlame paas systému.
Po zavedení rezidentského parkovania v celej KV sa bude parkovať LEN na vyznačených parkovacích miestach. Nebude problém s parkovaním na tráve, v zákrutách atď.

Beata Boháčiková, odd.dopravy MU MČ Karlova Ves
13. apríl 2024

Martin

Dobrý deň,
žiaľ pripravený návrh PAAS v Karlovej vsi znižuje počet existujúcich parkovacích miest a je nastavený aj proti rezidentom. Kto ešte nevidel tento "výtvor" odporúčam pozrieť si návrh https://paas.sk/karlova-ves/ a hlavne mapku s návrhom parkovacích miest. Počet parkovacích miest sa zníži odhadom o 20% a to, že si rezident zaplatí, neznamená, že bude mať kde zaparkovať.
Taktiež dávam do pozornosti petíciu proti tomuto návrhu www.peticie.com/kv2
15. apríl 2024

PRAVO REZIDENTA

panovi martinovi odporucim aj komunikaciu s ferovym parkovanim.. a peticiou k nej. detto aj inymi peticiami.. takto na odkaze sa problem a vypocutie nevyriesi...

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania