Nevyhovojuca zastavka Cintorin Vrakuna smer Dolne Hony

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

V riešení

Tato zastavka mhd vobec nezodpoveda dnesnej dobe ani modernemu mhd. Ludia tu vystupuju na zem na rozbity chodnik ako taky dobytok. Elektrickova zastavka Racianske myto je tiez na hanbu, ale tam je aspon vyhraneny priestor zastavky. Tu je iba smiesny oznacnik. Navrhol by som vybudovanie nastupneho ostrovceka a zastavkovych pristreskov ked uz maju ludia naozaj cestovat "bezbarierovo."

27. marec 2015

Silvio

27. marec 2015

Peter

boh chran ak si vozickar a byvas pri Vrakunskom cintorine. Jedine Rambo by dokazal kluckovat vozikom na rozbitom asfalte alebo mozno Chuck Norris?
27. marec 2015

archer

ak si vozíčkar a ak môžeš, tak sa vozíš autom. a potom ťa mesto aj so zapojenými mestskými časťami pravidelne nabáda -tak ako všetkých-, aby prestali používať autá a nechali sa voziť s takouto MHD (kde o.i, mnohí šoféri jazdia akoby viezli vrecia zemiakov v pretekárskom vozidle).
Inak k zastávkam a prístreškom MHD sa mestská časť stavia obvykle netýkavo (ak vôbec), vraj si to máme osobitne vybavovať s DP BA ako jednotlivci.
27. marec 2015

Peter

no jasne zabul som, ze my mozme sa vsetci obyvatelia bratislavy dohodnut ze kazdy vybavi po 1 zastavke, ktora je nejakym sposobom zdevastovana ci vobec nefunkcna, tak toto nam chcu nasi poslanci naznacit.
27. marec 2015

Fero

Toto nieje ani zastavka toto je tragedia
Chodi tam velke mnozstvo ludi ci uz na cintorin alebo tam byva.
nieje tam roky ziaden pristresok ktory by poskytol ochranu pred
autami ktore potrebuju vyjst z prilahlej ulice a servisu
zvacsa dodavky! mal by tam byt ani nie ostrovcek
ale zastavkovy ZALIV aby pocas zastavenia trolejbus
neblokoval vypadovku
ma prednost pri vyjazde pokial blika tak sa toho nebojte
su tam nekonecne zapchy ale MHDckari sa uz naucili
prebojovat az dopredu a zaradit. kto to nepozna by len ocami
gulal ked mu trolejbus zrazu vleze do pruhu...
27. marec 2015

Peter

Fero co sa tyka autobusarov tak si sa ponahlaju a kluckuju medzi autami a je to nebezpecne v zapchach a ked vychadzaju zo zastavky tak je to des. Chcelo by to rozsirit cestu o bus pruh ale pozdl celej trasy nie ze zacne od nadjazdu a skonci o 50 metrov a to je cele. Zial vieme ze s tym mesto nic nespravi
27. marec 2015

archer

tí autobusáci (+ trolej-) sa však naučili presadzovať sa pri vychádzaní zo zastávky tak agresívne nebezpečne, že aj mne čo som ich vždy púšťal, vrazia v poslednej dobe do jazdného pruhu keď už (ešte) som idúci po ich boku (keď som ich mal ešte vo výhlade predo mnou na zastávke, buď ešte nemali vyhodený blinker, alebo ho mali vyhodený naopak = doprava na zastávku); až v momente kedy som bol idúci vedla nich (v rýchlosti ca 50 km/h), zapnú smerovku dolava a okamžite vrážajú do toho pruhu kde som, takže buď musím kriticky brzdiť, alebo sa vyhnúť do iného pruhu vľavo - ak však taký na vozovke ešte je, a je práve volný... Toto beusáci robia aj keď som už posledné, či jediné auto, takže bezpečné správanie by ich stálo asi 2-3 sekundy "čakania". A potom sa ešte neraz "naháňajú" nepovolenou rýchlosťou (tu ale v meste vedú autobusy Regiojet ktoré sa bezohladne valia aj 80-90 km/h na max. 50tke, s kolosmi ktoré majú brzdné dráhy v násobkoch osobného vozidla - ešteže ich roky nikto riadne nekontroluje).
A keď sa veziem v tých busoch, to už nerozpisujem ako tiež jazdia na prizabitie, hoci ide o zdravého držiaceho sa chlapa pri sile (a čo ešte tí slabší, s taškami a pod...)
27. marec 2015

Julia

je vela vodicov autobusu ktori su jednoducho drzi alebo sa im nepaci ked idete vystupovat a postavite sa teda ku dveram tym prvym u vodica, a vodic vam povie ze tam stat nemate, pritom prave idem vystupit a potrebujem sa drzat aby som nespadla. Tym drzim zase vadilo, ked som sla este minuly rok ked zacali chodit tie nove trolejbusy a dvere sa im neotvarali zvonka, tak som sa s jednou pani bavila nahlas ze nove a nefunguje to a vodic sa pridal do debaty drzo a nepacilo sa mu ze sa stazujeme na to, pritom sme sa spolu bavili a pani mu povedala, ze tie dvere maju fungovat vsetky a jemu by ako vodicovi malo na tom zalezat nie sa stazovat na nas ze sa nam to nepaci. O tom ze mi vodici neotvorili dvere na zastavke a odisli pritom tam minutu stali aj som vyklopavala ani nejdem spominat, musim zase par pochvalit ti co stoja na zastavke kym nedorazi ten autobus za nimi aby mohli ludia prestupit, zia takych som zazila na prstoch 1 ruky.
28. marec 2015

Jaro

Chysta sa rekonstrukcia zastavky este vtomto roku.
01. apríl 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

požiadali sme príslušné útvary Magistrtátu hl. mesta o preverenie tohto podnetu.

Oddelenie komunikácie a marketingu
Hlavné mesto SR Bratislava
23. apríl 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

Situácia na zastávke Cintorín Vrakuňa je nám známa a kompetentné inštitúcie mesta hľadali optimálny variant na riešenie tohto problému. Situáciu komplikovali aj nevyriešené vlastnícke vzťahy pozemkov.
Generálny investor Bratislavy pripravuje stavbu plnohodnotnej zastávky MHD "Cintorín Vrakuňa" na Popradskej ulici v smere do Vrakune. Súčasťou stavby je rozšírenie Popradskej ulice, realizácia BUS pruhu, realizácia spoločného nástupišťa MHD a SAD, úprava svetelnej signalizácie na existujúcom priechode a vybudovanie nového výjazdu z Krajinskej ulice do Popradskej ulice. V súčasnosti je začaté územné konanie a požiadané o výrub stromov. V roku 2015 sa predpokladá pokračovanie v projektovej príprave a získanie stavebných povolení.
Stavebné práce sú plánované v roku 2016.

Oddelenie komunikácie a marketingu
Hlavné mesto SR Bratislava
13. marec 2016

KubaLover

Nejaky progres v tejto veci?
29. apríl 2016

KubaLover

Mozete prosim Vas preposlat tento podnet znovu magistratu? Aby som zistil aktualny stav, ci sa s tym nejak pohlo
10. máj 2016

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

aktuálne informácie, ktoré poskytol investor - mestská organizácia Generálny investor Bratislavy (GIB):

V rozpočte Hl. mesta SR Bratislavy v rámci prvku 2.2.4 Výstavba a údržba parkovísk sa od roku 2013 pripravuje rekonštrukcia existujúceho parkoviska pri cintoríne Vrakuňa. Stavba je rozdelená na dve samostatné časti. Prvou časťou je rekonštrukcia súčasného parkoviska v rozsahu vybudovania nového odvodnenia, osvetlenia, rekonštrukcie trolejového vedenia a vybudovania nového zázemia pre vodičov trolejbusov. Druhou samostatnou časťou stavby je realizácia plnohodnotnej zastávky MHD na Popradskej ulici v smere do Vrakune spolu s realizáciou nového výjazdu z Krajinskej cesty do Popradskej ulice.
Na II. časť stavby Úprava zastávky MHD cintorín Vrakuňa – smer Dolné hony bolo začaté územné konanie. Voči vydanému súvisiacemu rozhodnutiu o potrebnom výrube 7 stromov podalo odvolanie Združenie domových samospráv Petržalka. Odvolací orgán – OÚŽP Bratislava rozhodnutím zo dňa 16.02.2016 (právoplatné 1.3.2016) zamietol odvolanie Združenia domových samospráv a potvrdil rozhodnutie MČ BA – Ružinov zo dňa 02.11.2015 na výrub týchto stromov. Podľa našich informácií bude územné rozhodnutie napísané a predložené na podpis v priebehu 19. týždňa 2016. Po vydaní právoplatného územného rozhodnutia bude GIB pokračovať v zabezpečovaní stavebných povolení v priebehu roka 2016.


Oddelenie komunikácie a marketingu
Hlavné mesto SR Bratislava
14. máj 2016

KubaLover

Dakujem pekne :-) To som rad ze to nestoji a ze sa nieco deje. Super

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania