Ladzianského - Nesprávne parkovanie

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Uzavretý
meno
Alex 01. apríla 2015

V uličke za hotelom Brix (pokračovanie Ladzianskeho ulice?), vedľa Magurskej ulice, DLHODOBO (už celé mesiace!) a dennodenne parkujú autá neberúc na vedomie dopravné značenie. Svah pod vplyvom pneumatík rýchlo podlieha erózii, počas dažďa na vozovku steká blato, po vyschnutí sa mení na prach...
Prečo si to nevšíma ani mestská polícia?!

01. apríl 2015

Netro

treba volat 159 dokym ich to neomrzi. to je dokonca aj na zeleni, ze?
08. apríl 2015

michal

ano chodim okolo aj ja a neskutocne ma to nasiera, tam vzadu na pravej strane si auta dokonca vystali "parkovacie miesta" a stoja na nespevnenej ploche. ti co tam byvaju by mali denno denne volat policiu nech to tych chytrakov omrzi, je vsak skoda ze mestska policia nechodi a nekontroluje taketo statie svojvolne a bez nutnosti robit z obcana bonzaka, ved minimalne vyzbieraju velmi pekne peniaze a slusnym ludom usetria zdravie....
10. apríl 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň
ďakujem za Váš podnet. Informovali sme Mestskú políciu. Po preverení situácie urobia nápravu. Odporúčame Vám v takýchto prípadoch volať na číslo 159

Oddelenie komunikácie a marketingu
06. jún 2018

Alex

Podnet je stále v riešení???!!!
Kto a kedy znovu namaľuje zodratú žltú čiaru?
Kto a kedy zabráni vozidlám parkovať na trávniku a zastaví eróziu kopca?
16. január 2019

Michal

auta su top v tomto meste. nedaleko sa pre plechovych tatosov zacala stavat betonova niekolko podlazna garaz tam kde bolo aspon trocha zelene... skvele, na chodcov sa ale ohlady neberu.. myslim ze aj tato cast zelene bola v prejednavani ze by sa dala vyuzit ako parkovisko :)
05. máj 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ospravedlňujeme sa, že Vám na podnet opätovne nikto v minulosti neodpísal. V prípade, že autá stoja na zeleni a za značkou zákaz státia a zastavenia je dôležité aby ste volali Mestskú políciu. V budúcnosti výrazne zareguluje statickú dopravu už schválená parkovacia politika. Prvé zóny sa plánujú spustiť už v roku 2021 a na niektorých miestach ako v Petržalke a v lokalite 500 bytov už prebiehajú pilotné projekty, ktoré si riadia MČ. Čo sa týka chýbajúceho vodorovného dopravného značenia to má na starosti správca komunikácie. Momentálne zisťujeme kto je správcom a akonáhle budeme vedieť, podnet mu pridelíme alebo zadáme nášmu oddeleniu na vyznačenie.

S pozdravom

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava
06. máj 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

podnet preposielame na MČ Nové Mesto keďže parcela pod pozemkom bola zverená MČ. Magistrát nie je správcom komunikácie.

S pozdravom

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava
09. marec 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
Ospravedlňujem sa, že na tento podnet nikto z MČ BANM neodpovedal. Podnet som postúpila na oddelenie verejného poriadku, Inšpektor verejného poriadku bol obhliadnuť predmetné miesto, kde zistil, že aj napriek zákazovej značke parkovalo auto, tak ako je to na fotke podnetu.
V tomto prípade ide o problémové parkovanie, ktoré rieši MsP a nakoľko sa tam stále porušuje zákaz zastavenia a tým vzniká problém spomínaný v podnete, postupujem tento podnet Mestskej polícii a žiadam o monitorovanie miesta a o riešenie problému.

Za porozumenie ďakujem.

S pozdravom
Mgr. Zuzana Kriglerová
Odkaz pre starostu BANM
09. marec 2022

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Mestská polícia hlavného mesta SR Bratislavy
14. marec 2022

Odpoveď samosprávy

Príslušníci MsP sú o tomto probléme vyrozumení a inštruovaní, aby počas výkonu služby riešili túto situáciu a zabezpečili zákonný stav.

Ing. Marta Urbanová
20. marec 2022

Alex

Podnet bol sem podaný 1. apríla 2015. Zodpovední pracovníci MÚ Nové Mesto, Magistrátu a Mestskej polície do dnešného dňa nevykonali absolútne NIČ aby zabezpečili nápravu, asi to už SEDEM rokov vnímajú ako prvoaprílový žart.
Problém č.1 - Nedovolené parkovanie pri ignorácii dopravnej značky. Žltá čiara je už takmer neviditeľná, je nutné ju znovu vyznačiť!
Problém č. 2 - Erózia svahu značne pokročila. Dokáže príslušné oddelenie MÚ svah spevniť a betónovými blokmi či balvanmi znemožniť autám parkovať? Alebo sa čaká kým to vyriešia nadšenci zo Zelenej hliadky?
24. marec 2022

Odkaz pre starostu

Vážení užívatelia a užívateľky portálu,

v minulosti boli napriek bodu 2.6 Pravidiel portálu prijaté aj podnety, ktoré sa týkajú porušovania dopravných predpisov. Z tohto dôvodu podnet presmerovávame na samosprávu so žiadosťou o prehodnotenie osadenia protiparkovacích zábran, alebo o zmenu dopravého značenia (resp. dopravných predpisov), či parkovacej politiky v tejto oblasti. V prípade, že samospráva zašle nesúhlasné stanovisko, podnet bude Uzavretý.

Pre porušovanie platných zákonov je potrebné volať príslušníkov Mestskej Polície na čísle 159. Na základe opakovaného vyjadrenia Mestskej polície k podnetom zasielaným cez portál Odkaz pre starostu, nie je možné vyvodzovať zodpovednosť na základe fotografií v podnotoch, nakoľko polícia vždy vyhodnocuje aj ďalšie okolnosti priestupkov a vie teda konať len na mieste.

Ďakujeme za pochopenie.

Tím Odkaz pre starostu
24. marec 2022

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Hlavné mesto SR Bratislava
16. október 2023

Alex

Problém sa stále nevyriešil, už roky si ho tu pohadzujete ako horúci zemiak.
Keď úradníci nie sú schopní ho rozumne vyriešiť (ani znovu natrieť vyblednutú čiaru!), tak aspoň niekoľko balvanov by mohli dať doviezť a pozdĺž erodujúceho svahu vhodne rozmiestniť...

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania