Nový stožiar verejného osvetlenia

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Vyriešený
meno
Jozef Novák 06. apríla 2015

Dobrý deň pán primátor,
chcel by som upozorniť na prácu úradníkov na magistráte, ktorí majú na starosti verejné osvetlenie. Na tomto prípade vidíte ako vyzerá naše mesto vďaka ľudom, čo robia na magistráte. Po dopravnej nehode tu bol vymenený stožiar verejného osvetlenia. Žiaľ niekto objednal nesprávne vysoký stožiar, niekto ho prevzal a niekto aj zaplatil. Na tejto ceste bolo vymenených už niekoľko stožiarov z dôvodu dopravných nehôd, vždy bola dodržaná výška pôvodných stožiarov aj typ vyloženia a svietidla. Stožiare s touto výškou sa bežne vyrábajú a cenový rozdiel oproti tomuto je minimálny, takže to nie je otázka ceny. Je to otázka prístupu k práci. Nový stožiar pôsobí komicky, ako keby mal po daždi podrásť na normálnu výšku....Prosím nevyvodzujte dôsledky voči realizačnej firme (Siemens)nakoľko boli práce vykonané kvalitne a odborne, ale voči vášmu zamestnancovi, čo má túto agendu na starosti, že toto objednal, prevzal a nechal zaplatiť z našich peňazí. Takýchto prešľapov je po Bratislave žiaľ viacej. Je potrebné stožiar nadstaviť na požadovanú výšku a v budúcnosti robiť tak, aby naše mesto aj nejako vyzeralo.

15. apríl 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

uvedená výmena stĺpu VO bola realizovaná v rámci prevádzky spoločnosti Siemens s.r.o.a nie na základe objednávky mesta Bratislava.

Rozumieme, že nadávanie na pracovníkov magistrátu je jednoduché, ale v tomto ste sa netrafili.

Ale k veci: Po preverení prípadu musíme konštatovať, že výška stožiaru nebola zvolená najšťastnejšie.
V uvedenej lokalite sa nachádzajú pôvodné stožiare s už v dnešnej dobe nepoužívanou výškou konštrukcie pre osvetlenie v Bratislave. Z uvedeného dôvodu sú novo postavené stožiare upravené tak, aby zodpovedali požadovanej výške.
V uvedenom prípade pracovník prevádzkovateľa v snahe použiť iný typ stožiaru, aby nebolo potrebné jeho skracovanie, objednal stožiar s nižšou výškou.

Po zistení použitia nevhodného stožiaru, tento bude na náklady spoločnosti Siemens vymenený a zvolený pôvodný technologický postup.

Pri tak rozsiahlom zariadenia verejného osvetlenia na území nášho mesta je každý podnet od obyvateľov vítaný.


Oddelenie komunikácie a marketingu
Hlavné mesto SR Bratislava
30. júl 2015

Jozef Novák

Stožiar bol vymenený za síce repasovaný, ale s pôvodnými parametrami a vyzerá to veľmi fajn, som rád, že aspoň verejné osvetlenie v tomto meste funguje ako má - Ďakujem!
03. august 2015

Jozef Novák

prosím admina, označiť ako vyriešené, ďakujem

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania