Repašského-kôš-nevhodne umiestnený

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Dúbravka

Uzavretý
meno
Boris 13. apríla 2023

V mene obyvateľov vnútrobloku žiadame samosprávu o úpravu stojiska kontajnerov.
Súčasné rozmiestnenie kontajnerov zužuje chodníky, nie je zabezpečený odtok vôd do kanalizácie, atď.
Požadujeme odstrániť stredný múrik a 2 zbytočné kovové sušiaky. Tým pádom bude možné všetky kontajnery uložiť na jednu centrálnu plochu, ktorá je odvodnená a má 2 kanalizačné vpusty. Vytvoria sa plnohodnotné chodníky, nebudú znečisťované podzemné vody a zároveň bude neskôr možné vytvoriť prekrytie stojiska. Ďakujeme.

13. apríl 2023

Odpoveď samosprávy

Každé kontajnerové stojisko patrí obyvateľom príslušného bytového domu a je na ich rozhodnutí ako vyzerá. Všetky uzatvorené kontajnerové stojiská, ktoré vidíte po Dúbravke, sú vo vlastníctve majiteľov bytov a vybudovali si ho sami prostredníctvom svojich správcov bytových domov, resp. spoločenstiev vlastníkov.

Z fotografie usudzujeme, že bývate v dome, ku ktorému toto kontajnerové stojisko patrí. Sme radi, že Vám záleží na mieste kde bývate. Obráťte sa na svojho správcu a požiadajte ho o vybudovanie uzatvoreného kontajnerového stojiska. Každý správca už presne vie ako má postupovať. Začína sa domovými schôdzami, kde musí vybudovanie stojiska odsúhlasiť väčšina vlastníkov, potom nasleduje vypracovanie podrobného projektu a po získaní všetkých potrebných súhlasov a povolení samotná realizácia kontajnerového stojiska. Mestská časť podporuje vlastníkov bytov v budovaní uzatvorených kontajnerových stojísk a každoročne udeľuje aj dotácie na pokrytie časti nákladov s tým súvisiacich. Samozrejmosťou zo strany mestskej časti je spolupráca pri vystavovaní našich stanovísk a súhlasov, resp. prenájom pozemku pod kontajnerové stojisko v prípade, ak je pozemok v našom vlastníctve alebo správe.

Ing. Rastislav Bagar
prednosta MÚ mestskej časti Bratislava-Dúbravka

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania