Kôš na psie výkaly

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Ružinov

Vyriešený
meno
Anonymný užívateľ 14. apríla 2015

Dobrý deň, chcem sa spýtať, či by sa na Tomášikovej 10 / Obilna osadiť jeden alebo dva koše na psie výkaly. Možno by ich tu nebolo tolko po zemi. Najbližšie koše sú až na Jašikovej ul. Vďaka za odpoveď

15. apríl 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
vítame Váš záujem o zlepšenie hygieny na verejných priestranstvách lokality Pošeň. V súčasnosti je v Ružinove umiestnených 115 košov na psie exkrementy. Ústretovosť mestskej časti Ružinov voči svojim obyvateľom dokumentuje nesporne fakt, že ako jediná v Bratislave vytvorila svojim občanom podmienky na kultivované držanie psov, a to už od roku 1999. Túto službu však treba chápať ako motiváciu, pretože jej cieľom je upozorniť, že odpad po psovi je potrebné odstrániť, a to do každej nádoby na komunálny odpad, ktorá je pravidelne vyprázdňovaná. V zmysle VZN č.2/2003 o niektorých podmienkach držania psov: ” Každý, kto vedie psa mimo chovného priestoru, je povinný mať pri sebe vhodnú pomôcku na odstraňovanie psích výkalov”.
V prípade, že by sme počet košov v buducnosti navyšovali, zvážime doplnit v tejto lokalite ďalší kôš.



kancelária starostu
17. apríl 2015

:fujto!

Koš na psie výkaly do každej rodiny! Alebo aspoň pred každú lavičku, bránu/vchod, aby ich bolo nielen dobre vidieť, ale aj cítiť.
Inak z obilnej sa dá zaviazaným naplneným sáčkom dohodiť na to večné, stojace rozbúranisko Obchodného domu Ružinov (tzv. "stavenisko", odložené ladom, stále bez akýchkoľvek viditeľných náznakov riešenia), aspoň na niečo by bolo dobré. Jama je to dosť hlboká, vystačí na pár storočí takéhoto využitia.
29. október 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
v danej lokalite - pri vchode Jašíkova 18 sme osadili chýbajúci kôš.

kancelária starostu

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania