Šancová-semafor-zle nastavený

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Uzavretý
meno
Dragica Dinić 15. mája 2023

Tadi jest semafor co dlhi čas cekania dla chodci i kratki cas zelena. Prosím vice cas dla chodci i kratsi cekat i dlhi zelena

06. máj 2023

Dragica Dinić

Dobri den ja sem dala Sancova, ne Ladova
29. máj 2023

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Hlavné mesto SR Bratislava
31. máj 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

Váš podnet, za ktorého nahlásenie ďakujeme, sme v tejto chvíli pridelili kolegyniam a kolegom, ktorí majú oblasť, ktorej sa podnet týka, v kompetencii. Obdržané stanoviská ohľadom jeho riešenia Vám sprostredkujeme.

S pozdravom,
Kto? Oddelenie dopravného inžinierstva
Kedy? 2023

Oddelenie služieb občanom
Magistrát hlavného mesta SR Bratislavy
30. júl 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

podnet sme preverili, riadený priechod pre chodcov v križovatke Šancová - Kukučínova je nadviazaný na križovatky Trnavské mýto a Račianske mýto, kde je zabezpečená koordinácia pre vozidlá. Z uvedeného dôvodu nie je možné skrátiť čas čakania pre chodcov.

Súčasná dĺžka zeleného signálu pre chodcov je 12 sekúnd, pripomíname však, že chodec môže pokračovať v prechádzaní cez priechod, ak sa už na priechode nachádza a na návestidle sa prepne signál "STOJ" (Vyhláška 30/2020 Z.z., §20, odsek (2), písmeno a). Medzi ukončením zeleného signálu pre chodcov a začatím zeleného signálu pre vozidlá je určený tzv. bezpečnostný medzičas, ktorý slúži na ukončenie pohybu chodcov na priechode. To znamená, že ak chodec vstúpi na priechod pre chodcov aj v poslednej sekunde zeleného signálu, tento medzičas mu umožňuje bezpečne prejsť celým priechodom.

V uvedenom prípade je bezpečnostný medzičas nastavený na 13 sekúnd. Chodec má teda 25 sekúnd na bezpečné prejdenie cez priechod.

Z uvedeného prosíme administrátora o uzavretie podnetu.

S pozdravom,
Kto? Oddelenie dopravného inžinierstva
Kedy? 12.07.2023

Oddelenie služieb občanom
Magistrát hlavného mesta SR Bratislavy
30. júl 2023

Michal

Toto nie je pravda: "Chodec má teda 25 sekúnd na bezpečné prejdenie cez priechod. ". Ak vaša babička vojde na priechod v poslednej sekunde zelenej, má už len 13 sekúnd.
30. júl 2023

Dragica Dinić

A nie mozno zmienit koordinacia pro vozidli, nevite vi taki robit? 12 sekundi kratko jest a 120 sekundi dlho jest cekat.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania