Tranovského-nevhodne umiestnené parkovisko

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Dúbravka

V riešení

Dobrý deň,
Žiadam o pridanie parkovacieho miesta pre elektrické kolobežky (bolt, svist atď) niekam na vrch kopca na ulici Tranovského alebo v jej okolí. V minulosti tu boli podnety, kvôli ktorým boli postupne odstránené všetky parkovacie miesta na ulici Tranovského, aktuálne sú funkčné iba také od ktorých musím ešte šliapať na vrch kopca (viď priložená mapa). Myslím si na tejto ulici sa určite nachádzajú vhodné miesta pre kolobežky, tak že nebudú zaberať celý chodník.
Stačilo by jedno parkovacie miesto, ktoré obyčajne obslúži jednu osobu (a rodinu) s jedným autom, vymeniť za parkovanie pre kolobežky kde bude môcť štát kľudne aj desať kolobeziek, čiže to miesto bude využívať 10 krát toľko ľudí. Okrem toho, po nedávnom zrušení MHD č 27 by bolo vhodné poskytnúť aspoň nejakú náhradu občanom, ktorí nemajú autá a tiež tu bývajú.

Ďakujem,
Iva.

21. jún 2023

Odpoveď samosprávy

Ďakujeme za váš podnet. Na jeho základe kolegovia z oddelenia územného rozvoja vytipovali dve miesta na Tranovského ulici, kde by bolo vhodné umožniť parkovanie zdieľaných kolobežiek. Obidve lokality posielame prevádzkovateľom kolobežiek a na magistrát na posúdenie. Ich zaradenie je už na prevádzkovateľovi.
Kto? Oddelenie územného rozvoja

Ing. Rastislav Bagar
prednosta MÚ mestskej časti Bratislava-Dúbravka

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.