Topoľčianska-stavby a budovy-prekračovanie limitov hluku

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Petržalka

Uzavretý
meno
Lucia Matusová 21. júna 2023

Na topolcianskej sa stavia nova bytova budova. Je 22:16 a stale tu hucia stroje, vyzera ze betonuju(mam video ale je tma). Vobec nevyzera, ze by koncili. Je teplo, okna mame otvorene, ale pri tom hluku nepocujem ani telku, nie este aby som mohla zaspat. Od skoreho rana to akceptujeme, aj zvýšenu prasnost, hlucnost a podobne, ale cez den, toto je už naozaj prilis. Rusenie nocneho kľudu by malo platit aj pre stavby. Prosim o usmernenie developera aby dodrziavali nočný klud a dana situacia sa neopakovala.

21. jún 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

na základe informácie zo stavebného úradu, na stavbách sa musia uskutočňovať určité stavebné práce nepretržite, a to vzhľadom na technologické postupy.

Ide o technologické postupy, ktoré sa musia uskutočniť plynule, lebo by sa napr. nedosiahla mechanická odolnosť a stabilita stavby. Z toho dôvodu sa musia procesy uskutočňovať aj v nočných hodinách, o čom nás realizátor stavby, resp. stavebník upovedomil.

Ďakujeme za pochopenie a zhovievavosť.
Kto? Stavebný úrad
Kedy? 2023

Jana Ryzá, referát komunikácie MČ Petržalka
21. jún 2023

Lucia Matusová

A nebolo by možné na to vopred upozorniť aj obyvateľov v okolí? Buď na internete, alebo aspoň oznamom? Búchali minimálne do pol noci. O svetle ako cez deň ani nevravím.. Tá reklama na žeriave musí svietiť ľuďom do okien? Nie je to prvý krát čo búchali dlhšie ako do desiatej večer, rovnako ako cez víkendy od skorého rána.
21. jún 2023

Notimportant

niekoľkoročný problém v celej Bratislave...doteraz ani jeden podnet nebol vyriešený v prospech obyvateľov

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania