Osuského-vandalizmus-rušenie nočného pokoja

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Petržalka

V riešení

Prevadzka Caffee Port na Osuskeho pravidelne nedodrziava otvaracie hodiny. Zatiahnu zavesy a hostia tam byvaju aj po 22:00

04. júl 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

porušovanie prevádzkových hodín preveria naše kolegyne.

Ďakujeme za podnet a upozornenie.
Kto? Referát predbežnej právnej ochrany a podnikateľských činností
Kedy? júl 2023

Dávid Pavlík, referát komunikácie MiÚ Petržalka
04. júl 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

uvedený podnet je po preverení u kolegýň v riešení.

V najbližších dňoch plánujeme vykonať nočnú kontrolu prevádzky.
Kto? Referát predbežnej právnej ochrany a podnikateľských činností
Kedy? júl 2023

Dávid Pavlík, referát komunikácie MiÚ Petržalka
13. júl 2023

Jana

A čo tak zavolať mestskú políciu? Bolo by to rýchlejšie riešenie.
25. júl 2023

Jana

Dobry den, bola uz uskutocnena kontrola? Pravidelne v piatok a v sobotu je otvorene dlho po zaverecnej. Tak isto, ked je futbal aj cez tyzden. Preco vobec dostane takyto typ prevadzky povolenie byt v bytovom dome, kde priestory nie su na to prisposobene a majitelia bytov sa k tomu nemaju moznost vyjadrit.
07. august 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň.

V súvislosti s vaším podnetom prebehlo šetrenie priamo v prevádzke pracovníčkami referátu predbežnej právnej ochrany a podnikateľských činností. Stretli sa s novým prevádzkarom. Ten zabezpečil úpravu vonkajšieho sedenia tak, aby sa hostia cítili príjemne.

Žiadosť na zaujatie verejného priestranstva na sezónne exteriérové posedenie, kde sa nachádza vonkajšia terasa, podal na Magistrát hl. mesta SR Bratislavy a aktívne s ním komunikuje.

Mimo jednej obyvateľky, ktorá okrem iného vylieva na zákazníkov vodu z vedra či hádže mokré čajové sáčky, ďalšie sťažnosti prevádzka neeviduje.

Nový prevádzkar chce zariadenie prevádzkovať i naďalej, navštevujú ho aj obyvatelia priamo z bytovky, kde sa prevádzka nachádza, sťažnosti nemajú, a každý večer presne o 21.00 hod. v zmysle VZN MČ Bratislava-Petržalka vonkajšiu terasu zatvára a ľudia sa presúvajú dnu. Samozrejme, má záujem, aby bolo všetko v poriadku, nerád by mal problémy s obyvateľmi okolitých bytoviek, ľudia sa u neho cítia príjemne.

Ďakujeme za pochopenie.
Kto? Referát predbežnej právnej ochrany a podnikateľských činností
Kedy? august 2023

Dávid Pavlík, referát komunikácie MiÚ Petržalka
07. august 2023

Jana

Dobry den,
podnet sa netyka prevadzky terasy.

Podnet sa tyka nedodrziavania otvaracich hodin, ktore su do 22:00. Takmer kazdy den je prevadzka otvorena dlhsie.
Bytovy dom nebol postaveny tak, aby tam takyto typ prevadzky mohol byt. Okrem dymu, ktory citit v kazdom vchode, kedze sa tam fajci, ide aj o hluk, ktory pocut do bytov! Pri zatvorenych oknach pocut hlasnu vravu, ked niektory zakaznik rozprava hlasnejsie, pocut aj jednotlive slova. Ked je vecer ticho, je to neunosne!

Preto na povolenie prevadzkovania takehoto typu zariadenia by mali byt prizvani aj obyvatelia daneho bytoveho domu. Preto bol pridany tento podnet, aby po 22:00 mal clovek pokoj a nemusel pocuvat rozhovory cudzich ludi.

VZN jasne hovori, ze prevadzka ma byt o 22:00 ZATVORENA a ide o to, aby sa to dodrziavalo. Najlepsie bez toho, aby bola volana policia.

Na zaklade coho viete, ze to navstevuju obyvatelia bytovky a nemaju staznosti?! Pytali ste sa obyvatelov BD? Kto, koho a odkial kontaktoval?

A co sa terasy tyka, o hostoch, ktori tam sedia a rozpravaju sa, mame cely bytovy dom viac informacii, ako by sme chceli mat, kedze pri otvorenom okne pocujeme o vsetkych vsetko. Preto MC eviduje staznosti na tuto prevadzku, lebo jej umiestnenie je vyslovene nevhodne.
07. august 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

otváracie hodiny na terasách určuje Všeobecne záväzné nariadenie mestskej časti Bratislava-Petržalka č. 7/2012 z 13. novembra 2012 o pravidlách času predaja v obchode a času prevádzky služieb v mestskej časti Bratislava-Petržalka. Všeobecná prevádzková doba sezónneho exteriérového posedenia funkčne súvisiaceho s prevádzkarňou (ďalej len „sezónne exteriérové posedenie“) v dňoch pondelok až nedeľa v čase od 09.00 h do 21.00 h v období mesiacov máj až september. Táto prevádzka tieto časy dodržuje.

Čo sa týka sťažností obyvateľov BD, ako sme uviedli, neevidujeme iné podnety na prevádzku. Pokiaľ s fungovaním prevádzky majú skutočne problémy, neváhajte ich smerovať na mail [email protected].

Z našej strany bude prevádzka aj naďalej monitorovaná a v prípade potreby vykonáme v budúcnosti ďalšie šetrenia. Nateraz nevidíme dôvod na iné opatrenia.
Kto? Referát predbežnej právnej ochrany a podnikateľských činností
Kedy? august 2023

Dávid Pavlík, referát komunikácie MiÚ Petržalka
07. august 2023

Jana

Dobry den,

terasa dodrzuje cas, ktory ma byt v prevadzke a o 21 je skutocne uzatvorena.

Ide o prevadzkovu dobu zariadenia, ktora je do 22:00 a toto sa nedodrzuje a o tuto kontrolu sme ziadali. "Prevadzka Caffee Port na Osuskeho pravidelne nedodrziava otvaracie hodiny. Zatiahnu zavesy a hostia tam byvaju aj po 22:00"

Dakujem.
08. august 2023

Jana

Dobry den, tento podnet vobec nie je vyrieseny.
13. august 2023

Imrich

@admin: Prosim otvorit tento podnet, bol zameneny v zmysle odpovede zjavne za podnet na rovnaku prevadzku avsak vo veci terasy samotnej:

https://www.odkazprestarostu.sk/bratislava/podnety/167653/osuskeho-povolena-terasa

TENTO podnet nebol zodpovedany, neodpustim si vsak ani poznamku k odpovedi od MU:

Skutocne sa podpisete pod vyjadrenia typu "Mimo jednej obyvateľky, ktorá okrem iného vylieva na zákazníkov vodu z vedra či hádže mokré čajové sáčky, ďalšie sťažnosti prevádzka neeviduje."

Rozumiete, ze ako predstavitelia sluzieb verejnosti mate byt bez predpojatosti a udrziavat urcite vyssi standard, nez napr. dotazana prevadzka? Utoky a naznaky, ze sa jedna o jedneho a toho isteho stazovatela, ktory by zaroven zasluhoval poriadkovu pokutu, a preto je to bezpredmetne su skutocne zlyhanim na strane MU. V prvom rade, vyjadrenie prevazdky nemoze byt prevzate ako vyjadrenie mestskej casti. Ak je problem s obyvatelkou, netyka sa to podnetu vo veci, o ktorej sa rozhoduje. Tyka sa priestupkou proti obcianskemu spolunazivaniu. Aj keby to bola pravda, stale je na mieste uvazit, ze aj takato obyvatelka sa rozhodla takto nevhodne situaciu riesit, pretoze vycerpala riadne sposoby napravy, ktore ste neposkytli.

Dalej, vyjadrenia typu "navštevujú ho aj obyvatelia priamo z bytovky, kde sa prevádzka nachádza, sťažnosti nemajú" su z definicie samoucelove. Samozrejme, ze prevadzkar, ak ma medzi patronmi obyvatelov, nebude od nich evidovat snaznosti na samych seba. Opat, nemozte ako MU preberat vyjadrenie prevadzky za svoje objektivne zistenie.

Som tiez obyvatel, tiez sa nechcem prihlasit menom, zo zjavneho dovodu, nakolko ma bude evidovat cela predmetna prevadzka. Tiez mi prekaza nedodrziavanie casu nesuvisiaceho s terasou a ubezpecujem Vas, ze nie som ani pani Jana, ani nepijem caj. Podnet som sam nepodal, ale ked ho tu vidim, nemozem nereagovat.

Vo veci terasy, budem tiez rad reagovat, ale ako som adminovi uviedol, v podnete na toto urcenom.
13. august 2023

Imrich

Este prepacte, ale nerozumiem, ako vyjadrenie MU moze byt, ze neeviduje staznosti, ked len na OPS moznost najst hned 2 staznosti na tuto prevadzku - jednu ohladom otvaracej doby prevadzky ako takej (nemozno potvrdit jednou kontrolou a pohovorom pri kave s prevadzkovatelom) a druhu ohladom terasy, ktore preukazatelne nebola povolena MC. Povazujete tieto staznosti za vyfabulovane? Ja nie a som obyvatel, pocitajte ma pokojne ako +1 k obom staznostiam.
18. august 2023

Bruni

Dobrý deň, tiež bývam na Osuskeho, a to že prevádzka nie je po 22:00 zavretá sa odrzrkadluje napríklad aj obťažovaním okoloidúcich ľudí, ked z prevádzky o 2 ráno vychádzajú podguráženi hostia. Takze tento podnet sa mi vôbec nezdá byt vyriešený. Ďakujem
21. august 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

počas minulého týždňa sme opätovne predvolali majiteľa prevádzky do priestorov Miestneho úradu za účelom vysvetlenia stavu. Uistil nás, že prevádzku zatvára o 22:00, o čom nás presvedčila aj neohlásená kontrola prevádzky deň pred jeho predvolaním.

Vec sme preverili aj u príslušníkov Mestskej polície, ktorých dva výjazdy do priestorov prevádzky sa ukázali ako neopodstatnené. Situáciu budeme aj naďalej monitorovať.

Doplníme, že podľa Rozhodnutia regionálneho úradu verejného zdravotníctva v Bratislave zo dňa 9.5.2011 bol daný súhlas spoločnosti Coffee port s.r.o., Osuského 3/C, 851 03 Bratislava, na prevádzkovanie kaviarne Coffee port, Regionálnemu úradu verejného zdravotníctva bolo v tejto veci predložené i právoplatné kolaudačné rozhodnutie Krajského stavebného úradu v Bratislave. Kaviareň má splnené všetky náležitosti, ktoré ako prevádzka má mať.
Kto? Referát predbežnej právnej ochrany a podnikateľských činností
Kedy? august 2023

Dávid Pavlík, referát komunikácie MiÚ Petržalka
22. august 2023

Imrich

Navstivit prevadzku pred dnom predvolania na kontrolu znamena iny den, nez piatok alebo sobotu vecer, kedze ludia sa nepredvolavaju na volne dni, a teda v den, kedy je najmensia pravdepodobnost, ze sa ludia chcu bavit po 22:00.

Vyjazdy Mestskej policie boli ktore dni a ktore casy dna a na podnet koho - obcana alebo MC? Coho presne sa kontrola tykala? V oboch pripadoch prevadzkovania podniku po 22:00? Neopodstatne znamena, ze po zaklopani nikto neotvoril, alebo iba stacilo, ze bolo zamknute zvonka?

Ta posledna cast odpovede o rozhodnuti uradu verejneho zdravotnictva je uplne irelevantna, kedze sa zrejme jedna viac o hygniecku stranku veci, a tiez nesuvisi s otvorenim po 22:00, ktoreho sa podnet tyka. Co sa obtazovania dymom tyka - o com mohol hygienik rozhodovat, tam toto spomenute rozhodnutie urcite nezohladnovalo ad hoc vybudovanu terasu, t.c. bez povolenia. Ale je to solo podnet tu.

Obcania Vam rozumeju, ze riesit podnet hodlate uradnicky - predvolat si podnikatela a vziat ho za slovo, ze podmienky stanovene pre svoju cinnost dodrzuje, a po upozorneni, pardon predvolani, formalne vykazat kontrolu. Ma napriklad MC moznost vyziadat si, hoci dobrovolne - co nemoze byt problem ak je vsetko ako ma byt - kamerovy zaznam z prevadzky po 22:00 vo vybrany den spatne, po staznosti obyvatelov domu? Lebo tento podnet bude znovupripomienkovany vzdy, ked sa to bude opakovat.

Keby ste tu byvali sami, pan referent, tiez by ste sa stazovali a takato odpoved by Vas neuspokojila. Alebo si to podla Vas vymyslaju zloprajni susedia, pretoze im vadi, ze niekto podava pod nimi v bytovke kavu?
22. august 2023

Imrich

A prepacte pan moderator, ale dat odpoved samospravy sam +1 ze staci, aby ste si mohli zaratat podnet na portali vyrieseny, to je take cudne. Bud moderujem a nezucastnujem sa, alebo sa angazujem a nemoderujem. Tolko len moj susedsky nazor, alebo Vy tu ani nebyvate?
27. august 2023

Jana

Osuského-vandalizmus-rušenie nočného pokoja

Dobry den, obraciam sa na Miestny urad touto cestou, aby odpoved bola viditelna aj pre ostatnych.
Jedna sa o prevadzku Caffee Port a neustale prekracovanie doby otvaracich hodin. Chcem sa spytat, ci bolo prevadzke udelene povolenie predlzit otvaraciu dobu nad 22:00. Existuje totizto ziadost, nie len oznamenie, ktoru niekto , aby to bolo mozne, musi aj schvalit, o jednorazovom predlzeni otvaracich hodin nad ramec povolenych. Kedze su na prevadzku evidovane staznosti a obyvatelia domu nie su nijako zapojeni do procesu, aj ked ich to najviac ovplyvnuje, rada by som sa informovala, ci sa takejto ziadosti vyhovelo a na zaklade coho. Dakujem
29. august 2023

Mikul

Podnapili ludia odtial vychadzaju pocas kazdej noci pred nepracovnym dnom snad, tackaju sa cez hlavnu cestu, okolo zastavky, obcas to posobi, ze maju viac, nez len vypite. Nie je toto miesto nahodou pod dohladom verejneho kameroveho systemu ako Fedinova? Je to dost velke verejne priestranstvo s velkym pohybom individuii rozlicneho charakteru.
29. august 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý večer.

K podnetu prebehne v úvode septembra stretnutie na úrade, a to aj za účasti zadávateľky podnetu a tiež prevádzkara tohto podniku. Jeho výstup budeme komunikovať.
Kto? Referát predbežnej právnej ochrany a podnikateľských činností
Kedy? september 2023

Dávid Pavlík, referát komunikácie MiÚ Petržalka
11. september 2023

Mikul

Uvod septembra za nami, vysledky negociacii tajne?
11. september 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, Mikul.

Účastníci a účastníčky stretnutia dostali zápisnicu zo stretnutia so všetkými informáciami.

Môžeme odkomunikovať to, že na nutnosť dodržiavania pravidiel bol upozornený prevádzkar podniku, ide predovšetkým o odstránenie hlučnosti pri dopíjaní nápojov či sledovaní futbalu po 22:00. Rovnako tak by mal byť prevádzkar účastný na domovej schôdzi, ktorá prebehne v najbližších dňoch.

Situáciu budeme monitorovať.
Kto? Referát predbežnej právnej ochrany a podnikateľských činností
Kedy? september 2023

Dávid Pavlík, referát komunikácie MiÚ Petržalka
11. september 2023

Mikul

Ja tu nastastie nebyvam, teda nie rovno nad nimi, ale ked si to vezmete, ta zapisnica mozno s vycenzurovanymi menami ucastnikov mohla byt kludne verejna. Uz toho, co ste odpisali mi zostava rozum stat - vysvetlim co mozno najmiernejsim tonom:

Ak ma nejaky podnik otvaracie do 22:00, asi to ma dovod nielen vzhladom k tomu domu, ale aj okoliu. Ako som uviedol vyssie, casto okolo polnoci odtial divne postavy napriec cestou, na zastavku atd. Keby ta prevadzka naozaj zavrela ako ma, ti ludia by na suchu do polnoci v okoli nestrasili. A to sa nechcem dotknut normalnych patronov, ja to vnutri ani majitela nepoznam.

A teraz co ste napisali je, ze: Podnik ma akoze otvaracku max 22h, ale mozu dopijat po ... to je sranda? Ved ked niekto bude dopijat, to si moze objednat 21:59 tri flase a dopija do 1h nadranom. O tomto su podla Vas otvaracie hodiny? A pani Jana alebo kto je rovno nad nimi mat byt ok, ze su potichu. No mne to ok nepride, ze sa tam motaju dopiti ludia davno po zaverecnej potom.

Tiez absurdne je, ze niekto bude vnutri pozerat po zavreti futbal. Tak je zavrete alebo nie je? Kocurkovo. Co to vlastne znamena ten pojem, ze zatvaracia doba potom? Akoze fakt divne si tu pripadam. Mi je jasne, ze to asi vypisujete iba zo zapisnice, ze ste tam neboli, ale Vam sa to zda normalne, ze sa dohodli, ze bude otvorene aj po zatvoreni?
11. september 2023

Mikul

Inak pani Jana pevne dufam, ze vo futbalovych zapasoch, co pod Vami budu sledovat nepadne po 22:00 ziaden gol, lebo to som este nevidel, aby alkoholom posmeleni potichu pozerali na obrazovku futbal po 22:00, jedine ze by tam fakt davali nieco viac, nez len alkohol.
11. september 2023

Mikul

Inak teda v slusnom svete, ked sa akoze dopija, tak 22 padla a dovidenia, ale hej, mate v pohari, bola by to skoda, tu mate prelejeme do kelimku plastoveho, dnes mozno papieroveho, aby ste si mohli dat takeaway. To by ste potom teprv videli, co odtial vyjde 22:00, aky disciplinovany sprievod.
11. september 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

v rámci etických štandardov je pre podniky povolené dopitie posledných drinkov po 22:00, zakázané je podávať ďalšie a spôsobovať hluk.

Ak napomenutie prevádzkara nepomôže, oznamovatelia podnetov sa môžu obrátiť na Okresný úrad, o čom boli poučení.

Veríme, že zlepšenie prinesie aj domová schôdza, ktorej sa prevádzkar zúčastní. Pripomienky mu môže smerovať aj väčšia skupina obyvateľov.
Kto? Referát predbežnej právnej ochrany a podnikateľských činností
Kedy? september 2023

Dávid Pavlík, referát komunikácie MiÚ Petržalka
13. september 2023

Mikul

V ramci etickych standardov tiez nie je kosher sa ist - hryziem si do jazyka aby som nebol neprijemny - opit tam, kde viem, ze nado mnou je obytny dom, spia tam aj deti, ludia ktori pracuju aj ked ja nie a musia sa na to vyspat ... cize vo chvili, ked sa bavime na tomto mieste a v celej ulici - toto nie je iba o tomto dome - ze je tu pohyb ludi s xxx promile, tak uz nie sme v ziadnom etickom standarde. Tie zakony, pravidla, povolenky, atd. by tu nikto nerozoberal, keby tam pan prevadzkar mal klub na omalovavanie pre deti a strikovanie pre mamicky.
06. október 2023

Bruni

Dobrý deň, Prevádzka stále nedodržiava zatváracie hodiny, a to nehovorím o 10-15 min po zatváracej hodine ale aj o 2-3 hodinách po sa tam zdržujú stále ľudia. Neviem, ale slovo zatvorené o 22:00 by malo byt skratka zatvorené o 22:00, ako je to aj v iných prevádzkach. Aj v obchode má nenechajú ešte hodinu skusat veci keď už je ZATVORENÉ. Nerozumiem v podstate ani tým 10-15 min pretože podnik má prijímať objednávky tak, aby všetci stihli do zatváracky dopit/dojest, pripadne hostí upozorniť keď si neskoro objednajú, ze majú len skrátený čas na konzumáciu. Všade inde to tak funguje, tak neviem prečo tu by nemalo, a odvolávame sa tu na nejakú etiku. Keď už chceme byt eticki,treba sa pozerať na spoluobčanov, ktorí tam bývajú/žijú a brat ohlad aj na nich. Význam slova ZATVORENÉ je proste ZATVORENÉ. Ďakujem
12. október 2023

Jana

Od Mestskej policie boli vyziadane informacie ohladne podnetov na prevadzku Coffee Port. Je zaujimave, ze MsP neeviduje ZIADNE opravnene podnety ohladom nedodrziavania otvaracej doby a rusenia nocneho kludu, aj napriek tomu, ze presne s tymito podnetmi sme sa na MsP opakovane obratili, v niektorych dnoch aj 2x za noc.
Prosim, ked uvidite, ze je po 22:00 stale otvorene, resp. su vnutri hostia, prosim zavolajte 158 alebo 159.
Budem vam velmi vdacna!
21. január 2024

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, Jana.

Aká je, prosím, aktuálna situácia? Boli prijaté opatrenia, vrátane predvolania majiteľa na úrad, účinné? Vďaka za opis aktuálneho stavu z vášho pohľadu.
Kto? Referát komunikácie
Kedy? január 2024

Dávid Pavlík, referát komunikácie MiÚ Petržalka

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania