Osuského-vandalizmus-pitie alkoholu na verejnosti

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Petržalka

V riešení
meno
Jana 30. júna 2023

Dobry den, chcela by som vas poprosit o riesenie nasledovneho problemu. Za bytovym domom Osuskeho 3bcd za kazdy den stretava partia ludi bez domova, resp. mozno asi aj maju kde byvat. Su tam umiestnene lavicky na ktorych cele dni posedavaju a popijaju alkohol. Nasledne znecistuju okolie odpadkami a kedze sa im dalej nechce, tak si tu z toho robia aj socialne zariadenie. Vykrikuju po sebe, biju sa a su vulgarni, obyvatelia domu nemozu ani otvarat okna, lebo to vsetko pocut dnu. Chapem, ze tito ludia su v nelahkej zivotnej situacii, ale uz to prekracuje hranice dost dlhu dobu. Policia bola par krat zavolana, poprosili ich, aby odisli. Vyriesilo to situaciu na pol dna, potom sa vratili. Ako riesenie by sme videli odstranenie laviciek z pod bytoveho domu, co sme riesili aj na schodzi. Dakujem

30. jún 2023

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Hlavné mesto SR Bratislava
02. júl 2023

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: MÚ Petržalka
03. júl 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme za podnet. Preveríme ho u zástupcov Mestskej polície, rovnako tak u kolegov a kolegýň z nášho sociálneho oddelenia.
Kto? Mestská polícia Bratislava
Kedy? júl 2023

Dávid Pavlík, referát komunikácie MiÚ Petržalka
03. júl 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme za podnet. Preveríme ho u zástupcov Mestskej polície, rovnako tak u kolegov a kolegýň z nášho sociálneho oddelenia.
Kto? Mestská polícia Bratislava
Kedy? júl 2023

Dávid Pavlík, referát komunikácie MiÚ Petržalka
14. august 2023

Jana

Dobry den, prosim o informaciu ako sa postupuje ohladne tohto podnetu. Vyzera to kazdy den rovnako, striedaju sa tu particky, popijaju.
16. august 2023

Jano - Star9H6j

Info pre "kolegyne zo sociálneho oddelenia": sú to tie isté partie asociálov, ktoré si roky kupujú chlast tu: https://goo.gl/maps/CpJDbmZLShTwWZw67
a prevažne sa zdržiavali/zdržiavajú v parčíku pred Centrom volného času hneď vedľa.

Je to dlhoročne urgovaný problém aj u MSP/samosprávy... nakoniec po pár "zásahoch" obyvateľov, ktorých decká sa hrávajú na vedľajšom ihrisku sa začali radšej zgrupovať v širšom okolí (napr. tam kde uvádza zadávateľka podnetu).
16. august 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ospravedlňujeme sa za dlhšie čakanie. O zvýšený dohľad v lokalite bola požiadaná Mestská polícia. Stanovisko kolegov a kolegýň zo sociálneho oddelenia doplníme v krátkom čase.
Kto? Referát sociálnych vecí
Kedy? august/september 2023

Dávid Pavlík, referát komunikácie MiÚ Petržalka
18. august 2023

Bruni

Dobrý deň, lavičky umiestnené pod bytovkou Osuskeho 3B/C/D sú neustále obsadzované bezdomovcami, ktorí sú hluční, opití, poprípade sa bijú ( bola v minulosti už viac krat privolaná polícia), alebo mládežou, ktorá si tu vypeckuje reproduktor s hudbou, popripade sa vulgárne rozprávajú a vykrikujú na celé sídlisko do noci. Riesili sme to aj na domovej schôdzi, ale správca nás odporučil na mesto, keďže toto nie je v jeho kompetencii. Radi by sme sa informovali ako vlastníci bytovky či sa s tým da niečo urobiť (napríklad odstrániť natrvalo lavičky). Ďakujem
25. august 2023

Jana

Kazdy den su tu. Bezdomovci. Zacinaju okolo 8. Policia ani raz.
29. august 2023

Mikul

Zasa jedneho napada otazka, toto priestranstvo nahodou nie je pod verejnym kamerovym systemom?
29. august 2023

Mikul

A nevolajte ich "bezdomovci", pretoze MiU ma taky postoj k tomu, ze ste zaujati proti ludom bez domova, atd. a byt na verejnom priestranstve nie je vysadou iba ludi s domovom.

Chapeme. ALE! Podla VZN o cistote sa napriklad nedovoluju vsetky tie aktivity v komentari z 18.8.2023., cize policia MOZE riesit. Nepomoze len stale volat.
16. apríl 2024

Bruni

Dobry den, Rada by som sa spytala v akom stadiu riesenie sa nachadza tento podnet. Pod bytovkou oproti uz lavicky odstranene boli a my ako vlastnici bytov na Osuskeho B,C,D by sme uvitali to iste riesenie. Dakujem
17. apríl 2024

Odkaz pre starostu

Podnet bol opätovne preposlaný samospráve.


Administrátor Bratislava-Petržalka
Odkaz pre starostu
[email protected]
17. apríl 2024

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

dovoľujeme si Vás informovať, že na kladné vybavenie žiadosti vo veci odstránenia lavičiek je potrebné mestskej časti predložiť (stačí zaslať mailom na [email protected]) nasledovné dokumenty:

- Žiadosť o odstránenie lavičky
- súhlasné stanovisko nadpolovičnej väčšiny vlastníkov bytov a nebytových priestorov, ktorí môžu byť odstránením lavičiek dotknutí.

Po doložení požadovaných dokumentov Vašu žiadosť posúdime a požiadavku zahrnieme do harmonogramu plánovaných prác.

Ďakujeme za porozumenie.
Kto? Referát životného prostredia
Kedy? 2024

Jana Ryzá, referát komunikácie MČ Petržalka

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania